Obotlig

Media skriver i dag om en 52-årig norsk man, som är dömd för dömd för flera grova övergrepp på småflickor. Bland annat så har han kidnappat en 9-årig flicka som han höll inspärrad i 2 dygn och våldtog och förgrep sig på i en sommarstuga. En annan gång klädde han ut sig till polis och lurade med sig en 7-årig flicka upp i ett hyreshus och våldtog henne.
Då kan vi konstatera att detta är en riktigt störd och farlig människa. Han vårdades på en rättspsykiatrisk klinik i Roskilde, Danmark, men hade nu fått permission för att besöka en familjemedlem. Den som hängt med i mina turer här på bloggen vet ju att jag är starkt kritisk till den rättspsykiatriska vården många gånger.

Pedofili är en böjelse, som heterosexualitet, homosexualitet, sadomachosism (stavas det så? ) osv.
Det är alltså näst intill omöjligt att ”bota” med vård. Eller har någon någonsin varit med om att ”bota” en bög, eller en flata?  De flesta, utom kanske Carola och hennes anhängare, förstår ju att en sexualitet är ingenting man botar. Därför så tror inte jag att denna typ av sexualförbrytare kan bli frisk.
Varför släpper man ut denna man på permission överhuvudtaget? Alla måste få gå ut, men det kan man i så fall göra tillsammans med personal när man är sjuk på det här sättet, som denna man uppenbarligen är.

Men i det här fallet så ser jag inte varför man inte slänger ut en bild i media på äcklet? Han är på rymmen, han har inga spärrar, man medger att han kan återfalla i sitt beteende. Vem ska vi skydda? Äcklet eller de som eventuellt kan drabbas av honom, alltså barnen? Varför inte ta allmänheten till hjälp så han spärras in så fort som möjligt igen? Man har ju faktiskt ett ansvar att skydda allmänheten också, inte bara brottslingarna/patienterna ! !

Det här inlägget postades i Lite av varje och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.