Avskydda oavsett etnicitet

I dag avslutas rättegången mot den familj i Vojakala som näst intill höll på att ta kål på sin granne Esa, genom att slå honom flera gånger i huvudet med en yxa. Man har konstaterat att den ena systern har ljugit, och det har hon även erkänt. Men hon menar att hon bara ljugit för att skydda sin familj mot de fördomar som finns mot deras etniska minioritet. Detta var ju något familjen även tog upp i programmet Grannfejden där dom var en av parterna. Man använder sig alltså av det faktum att man är zigenare för att få sympatier och att man helt enkelt är utsatt för en komplott av illasinnade svenskar som inte gillar zigenare. Det är ju alltid populärt, men jag tror inte det funkar i det här fallet med alla bevis som finns. Det här handlar ju inte alls om deras etnecitet, utan helt enkelt om deras fruktansvärt sjuka beteende. Jag tror ingen hade gillat dom bättre om de varit ursvenskar heller, så det där kan dom nog glömma att vinna några poäng på.

Jag tror att allmänheten helt enkelt kliar sig i huvudet och funderar på hur fan det kan komma sig att en enda familj kan tillåtas bete sig så här mot andra människor i 20 års tid, utan att något händer. Men det ska bli riktigt intressant att se vad som händer nu, vilka som döms och till vad. Jag personligen är rätt övertygad om att åtminstone ett par familjemedlemmar kommer att dömas till vård, men det är vad jag tror.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

This entry was posted in Lite av varje and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

<----Välj en bildfil (JPG)