Rättshaveristernas liv är att spåra folk

Afa kartlägger polisens civilspanare och hänger ut dom med namn,bild och hemadress på nätet. Detta är olagligt och kränkande enligt datainspektionen, men inte straffbart. Polisen har dock en möjlighet att vända sig till domstol och hävda kränkning av den personliga integriteten. Jag tycker det där är vansinne oavsett om man kallar sig Afa eller vad som helst. Det är ju populärt bland allehanda idioter på nätet att hänga ut folk till höger och vänster, man skriver ut adresser och telefonnummer, arbetsplatsens namn och numret till chefen, man uppmanar läsare att ringa en persons chef eller deras grannar, man pekar ut folk som  är oskyldiga som mördare och våldtäktsmän, är det rimligt att det ska vara okej?

Då kan man ju som privatperson stämma de som står bakom sidan, men om man förlorar så kan man åka på att betala en jäkla massa pengar, och om man inte har dom pengarna så vågar man inte heller stämma. Är det rimligt att man ska kunna hålla på så här när det enbart är i syfte att jaga, hota eller traksassera? Tanken med att lägga ut någons hemadress är ju att försöka skrämmas helt uppenbart, och Afa är inte dom enda som håller på med sånt där, utan det sitter ett antal mer eller mindre kända personer på nätet och lever sitt liv genom att spåra upp folk och hänga ut dom.  Personligen så är jag riktigt trött på alla dessa jävla rättshaverister som beter sig som idioter och bara kostar en massa pengar. Visst ska vi ha yttrandefrihet och det ska vara högt i tak, men detta handlar inte om det, utan om att trakassera människor på olika sätt.

Det här inlägget postades i Lite av varje och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.