Toni är offer för omständigheterna

Toni Alldén som mördade Caroline Stenvall dömdes till livstids fängelse i dag och det är väl på sin plats. Alldéns advokat har sagt att han ska överklaga till Hovrätten men jag har svårt att tro att de skulle komma till någon annan slutsats, jag hoppas åtminstone inte att de gör det. Toni har gjort så mycket för att försvåra polisens arbete och för att dölja brottet så hans försvar om att det var en tragisk olycka känns inte ett dugg trovärdig. Varför skulle man tex skjuta en redan död människa? Varför larmar man inte om det skett en olycka? Om man är så pass klar att man kan försöka röja undan bevis så kan man inte heller skylla på att man var handlingsförlamad pga chock. Precis som så många andra mördare så har Toni ha en selektiv minnesförlust, alltså han minns bara det han vill minnas . Han anser sig också precis som många andra mördare, vara offer för en massa omständigheter. Nej hans tanke kanske inte var att mörda, men det utveklades dit och efter brottet så har han inte visat någon ånger utan fortsatt ljuga och försöka förstöra bevis, därför är livstid ett lämpligt straff för honom, för han har visat att han är kall och beräknande. Dock så lider jag med hans fru (ex) och hans barn för dom hade inte valt att bli inblandad i det här, och barnen hade definitivt inte valt att få en sådan pappa.

DN, AB

Det här inlägget postades i Brott & Straff och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.