Det köper jag inte

Jag är ingen juridisk expert men nog måste man anse att domaren i Pirat Bay-målet varit jävig? Han är medlem i en förening (Svenska föreningen för upphovsrätten) där även Henrik Pontén från Antipiratbyrån och Peter Danowsky och Monique Wadsted som företräder rättighetsinnehavarna i rättegången, är medlemmar. Han sitter i styrelsen för Svenska föreningen för industriellt rättsskydd, SFIR. En förening som jobbar med frågor om patent och mönsterskydd, samt verkat för en starkare upphovsrätt. Han har också ett har också ett extrajobb i Stiftelsen.se där en av kollegorna är Monique Wadsted, advokat för film- och skivbolagen.Själv anser domaren Tomas Norström inte att han är jävig. Jag vet inte hur det där går till men om minsta misstanke om jäv kan finnas, måste man inte begära att någon annan gör den bedömningen då, eller är det upp till domaren själv att avgöra det?

Det är ju som att låta en domare som är medlem i Vitt Ariskt Motstånd (om det ens finns längre) döma i ett mål där en arab sitter åtalad, eller en domare som har en pälsfabrik ska döma i ett mål där någon ur djurens befrielsefront står åtalad. Norström menar att man bara betalar en medlemsavgift och sedan får man vara delaktig i föreningens evenemang, och att han är medlem endast för att det främjar hans kunskap inom området och att det är viktigt att han känner till utvecklingen. Det köper jag inte. Frågan är då vilka fler föreningar och styrelser han är med i för att främja sitt arbete som domare.Den organiserade brottsligheten är ju på tapeten nu, kanske han skulle bli medlem i HA eller Bandidos då för att främja sitt arbete genom att se hur dom arbetar? Nej det låter bara dumt…….

AB, SVD, DN, Expressen,

Det här inlägget postades i Lite av varje och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.