Ner med foten nu!

Överläkaren Lars-Göran Friberg vägrar att utföra omskärelse på pojkar om det inte finns en medicinsk anledning till det. Hälso och sjukvårdsutskottet har dock bestämt att det ska göras, detta för att minska riskerna att föräldrarna tar barnen till privatpersoner och riskera deras hälsa. Lars-Göran tycker det är vidrigt och säger att om det ska göras på pojkar så ska kan man diskutera att göra det även på flickor. Och jag håller med honom, vad är skillnaden? Det görs pga en religiös tolkning och är en tradition bland muslimer och judar, omskärelse på flickor görs också av en religiös övertygelse så hur länge kommer det dröja innan Sverige får ge efter även för det, för att inte riskera att flickor får svåra komplikationer efter att någon jävla klåpare varit framme?

Hälso och sjukvårdsutskottet menar att om inte den svenska sjukvården gör det så riskerar barn att skadas, är inte det en jäkla utpressning det ? Vad kommer härnäst då, om vi tar dom pappor och bröder som misshandlar familjens döttrar för att de blivit ”försvenskade” eller för att de pratat med ”fel” kille, kanske vi ska tillåta det också då, för att förebygga ett framtida hedersmord? Att det är bättre dom får puckla på dottern/systern så hon fattar att hon inte får träffa fel killar, klä sig fel eller annat, så dom slipper hedersmörda henne sedan ? Nu får dom väl för böveln skärpa till sig. Varför ska svenska läkare tvingas att göra medicinska ingrepp som inte är nödvändiga, varför ska dom behöva  gå emot läkaredens ”Mina färdigheter som läkare skall jag inte använda i strid med min yrkesetik ens under hot” .Uppenbarligen tycker många att det är oetiskt.

Varför ska vi inte istället helt enkelt tala om att i Sverige anser vi att det är förkastligt att göra kirurgiska ingrepp i onödan ? Att om det inte passar så får dom väl bo i ett land som är anpassat efter deras önskan då. Jag har svårt att tro att jag som ”fri” svensk skulle kunna åka till Irak eller Israel och kräva att de ska ändra sina regler för att min tro och mina traditioner säger att dom bör göra det. Jag skrev ett tidigare inlägg där jag undrade om de föräldrar som låter någon klåpare sätta kniven i deras barn så dom skadas, anmäls för misshandel, jag fick dock inget svar, så jag frågar igen, har någon förälder amälts för barnmisshandel när dom gjort det?

I Sundsvall har man i alla fall beslutat sig för att inte avslöja fostrets kön om det inte finns en medicinsk orsak, det är väl ett steg i rätt riktning kan jag tycka. Många anser ju att ”rasisterna” överdriver sin oro för att samhället ska bli allt mer anpassat efter olika kulturella och religiösa värderingar, att muslimer ska ”ta över” osv. Jag börjar dock oroa mig jag med nu, vi börjar få ett samhälle som ska anpassas efter negativa kulturella influenser. Vi har kommit så långt vad gäller mänskliga rättigheter, men med alla nya anpassningar så tar vi flera steg tillbaka i utvecklingen anser jag. Kvinnor ska ha egna badtider för att det är hemskt att visa sig för män, barn ska omskäras utan medicinsk anledning, kvinnor ska få ha slöjor oavsett om det är förkastligt ur hygienisk eller säkerhetssynpunkt på vissa arbetsplatser. Har vi inga egna åsiktyer i det här landet längre, finns det inte en politiker som vågar sätta ner foten och säga att så här är det här, anpassa dig eller sök dig någon annanstans till en kultur som passar dig .

Nu har en 19-årig Somalisk flicka tilldömts 450.000 kronor för att hennes mamma tog henne till Somalia när hon var 11 år, för att utan bedövning låta henne omskäras. Mamman ska också ha misshandlar flickan i flera år. Att flickan ska ha skadestånd ser jag som helt riktigt, det är bara tragiskt att det blir svenska staten som får betala för att man varit vänlig nog att låta denna  Somaliska mamma ta med sig sina kulturella och religiösa värderingar hit. Ser man inte vartåt det barkar?  Uppenbarligen var Somalia inte farligare än att mamman kunde ta med sig sitt barn dit efter flykten till Sverige. Låt dottern stanna här men släng ut kärringen då hon har förverkat sin rätt till att vara här!

Och nej, jag är fortfarande inte rasist, börjar bara tycka att det är dags att stå upp för våra egna värderingar och kräva att de som kommer visar lite respekt för de beslut vi i Sverige tagit gällande lagar och regler. Många invandrare respekterar detta och anpassar sig, och då har jag inga problem med det, och  jag tycker också att det är spännande med  ny kultur, dock inte kultur som är förnedrande mot ett kön, som bryter mot mänskliga rättigheter eller annat. Efter påpekande från Jonathan så menar jag givetvis att vi inte står upp för våra egna värderingar vad gäller omskärelse utan medicinsk orsak, vad gäller den Somaliska kvinnan har rättsväsendet visat att det inte är acceptabelt och därigenom stått upp för våra lagar och regler. Men frågan kvarstår, de pojkar som genomgår omskärelse hos klåpare, är deras föräldrar dömda för barnmisshandel för det också?

Det här inlägget postades i Lite av varje och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.