Åter igen ger man fel signaler

Svenska motståndsrörelsen har ju tryckt upp ett antal flygblad som delats ut till de boende i vissa områden i Sundsvall. På flygbladen har man pekat ur var dömda pedofiler i närheten bor. Nu är ju inte jag speciellt mycket för uthängningar då det ofta drabbar andra också, men samtidigt så skulle jag nog vilja veta om det bodde en dömd pedofil i närheten om jag hade småbarn så det är lite kluvet. Nu har i alla fall åklagare tagit ta i detta trots att ingen av de uthängda har anmält det,detta för att han anser att det är ”särskilt påkallat ur allmän synpunkt”, vilket det måste vara för att man ska kunna ingripa som jag förstår det.

Sannolikt är inte Svenska motståndsrörelsen en uppskattat organisation bland olika myndigheter och man tar nog varje tillfälle i akt att trycka till dom, och det må ju så vara, men visst är det märkligt att lagen är så olika för olika människor, att om det är en grupp eller person som myndigheterna ogillar då ska det utredas och jobbas fort, men om det är en vanlig Svensson som gör samma sak då är det lite skit detsamma. Jag tänker på den hemsida där en kvinna hänger ut två personer som skyldiga till mord på hennes dotter. Ett antal poliser och åklagare har utrett dödsfallet, kvinnan har gjort ett flertal anmälningar gällande vållande till annans död, mord osv,med samma resultat, nämligen att man har konstaterat att flickan tog sitt eget liv . Det fanns ett avskedsbrev skrivet av flickan, obduktionsrapport som visar dödsorsak,tidigare historik av självskadebeteende,  det finns alltså ingenting som överhuvudtaget pekar på att hon skulle ha blivit mördad, utan det handlar sannolikt om en mamma som inte kommer vidare i sorgen. Mycket tragiskt, men det ger en inte rätt att förfölja och hänga ut människor.

Mamman har alltså 2 personer uthängda på sin hemsida, med bild  och personuppgifter, där hon menar att dessa har mördat hennes dotter. Hon har dessutom beskrivit exakt hur detta ska ha gått till vilket är mycket märkligt då det kräver att man varit närvarande för att kunna göra den beskrivningen. Polis, åklagare, JK och andra myndigheter är medvetna om detta, men ingen vill lyfta ett finger för att få stopp på det. Under tiden så får dessa två leva med att vara uthängda som mördare. Vad gäller flygbladen så är det ett antal personer som får dom, medan vad gäller de oskyldigt uthängda så är det hela världen som kan läsa om det. Bör inte dessa två skyddas lika väl som de dömda pedofilerna ?

Svenska motståndsrörelsen hänger ut dömda brottslingar, personer som bevisligen begått grova brott, och då agerar man, men när två vanliga Svenssons blir uthängda och får sina liv förstörda då bryr man sig inte. Hur kan det komma sig? Åter igen sänder man ut fel signaler, nämligen de att kriminella skyddas medan oskyldiga får klara sig bäst dom vill. Jag tycker nämligen att det är påkallat ur allmän synpunkt att sätta stopp för människor som förföljer och trakkasserar andra människor. I Sverige ska vi skyddas mot sånt. Det känns märkligt att det är synd om de dömda pedofilerna, att det ältas om hur de faktiskt avtjänat sitt straff och inte ska hängas ut mer, när man samtidigt ger signalen att det är okej att hänga ut helt oskyldiga människor, som aldrig ens varit misstänkta för ett brott. Varför är det inte intressant att hjälpa dom?Det är väl så att det ger vissa poäng att sätta dit organisationer som SMR, OG eller andra, medan man inte vinner några poäng på att sätta åt en sörjande mamma. Men visst är det tragiskt att det åter igen visar sig att lagen inte är lika för alla.

Och bara som en parantes så ska det bli intressant att se hur länge det dröjer innan jag blir uthängd av dessa personer som inte tål att man uppmärksammar de två oskyldigt uthängda, det är med all sannolikhet bara en tidsfråga då det är en gängse metod av dessa människor för att tysta ner det hela. Ännu en signal om att det är helt okej att begå brott och att dom som utsätts för det får klara sig eller skylla sig själva. Varför jag bryr mig? Av den enkla anledningen att jag skulle vilja att någon brydde sig om jag blev uthängd på det viset. Men eventuella påhopp på min person pga detta inlägg kommer att redoovisas här i bloggen…….

Det här inlägget postades i Lite av varje och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.