Carina Höglund och RAV

Jag tror att de flesta av oss inte har mycket till övers för pedofiler, de som är utsatta för dom känner sannolikt ett ännu större hat, det är mänskligt att göra det. Men jag reagerar när Carina Höglund som är mamma till mördade Engla skriver på sin hemsida att pedofiler inte ska vårdas utan man ska skjuta dom direkt (http://englasmamma.blogspot.com/2009/11/liza-marklund.html). Carina har sannolikt skrivit det i egenskap av mamma till ett barn som mördats av en galning som förgrep sig på hennes dotter, och jag förstår hatet, men Carina sitter även i styrelsen för RAV (Riksorganisationen för anhöriga till våldsdödade) och det gör hennes uttalande riktigt olämpligt.

Även pedofiler har anhöriga, och även pedofiler kan bli mördade och med all sannolikhet så är sorgen efter en pedofil lika stor för de anhöriga som sorgen efter vem som helst. Om då en pedofil mördas så kan alltså inte de anhöriga vända sig till RAV för stöd och hjälp eftersom det sitter folk i styrelsen som tycker det är okej att döda vissa typer av människor. Man kan som sagt tycka vad man vill men ska man arbeta för en sådan organisation så ska man inte göra skillnad på folk, man kan inte tycka det är okej att döda vissa typer av människor för då har man inte i en sån organisation att göra.

För att inte bli missförstådd så ska jag förtydliga att jag förstår fullkomligt Carinas hat mot de som förgriper sig på barn, jag förstår att hon önskar att det inte fanns såna människor, jag förstår att hon önskar dödsstraff osv, men just därför så ska hon inte blanda sig i organisationer som arbetar för brottsoffer/anhörigstöd, hon kan uttrycka sig på sin hemsida eller vad hon vill, men hon ska definitivt inte sitta i RAV´s styrelse om det ska vara en seriös organisation som vänder sig till ALLA människor. Man behöver inte gilla pedofilers ev brott, men ska man arbeta för en sån organisation så får man inte göra skillnad på folk, de anhöriga som sörjer ska ha samma rätt till stöd oavsett om den mördade är pedofil, homosexuell, svart, missbrukare, kriminell eller vad som helst…….

Det här inlägget postades i Brott & Straff och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.