Att skapa en seriemördare

Ja igår kollade jag ju på Hannes Råstams dokumentär ” Att skapa en seriemördare”. Jag vet inte vad man ska säga, ska man ens bli förvånad att det går till som det gör? Och jag tror ju inte att klinik är ensam om märkliga behandlingsmetoder heller. Det är bara patetiskt att de som medverkat i denna soppa inte kan stå för det dom gjort, enda anledningen att inte stå för det måste ju vara att man inser att man begått stora fel för om man verkligen anser att man agerat rätt i såväl utredningar som medicineringar och terapi så skulle man ju givetvis stå för det.

Men som jag skrivit tidigare, det är ingen insyn i den rättspsykiatriska vården, det är näst intill omöjligt att ifrågasätta behandlingen som icke-utbildad, det är ingen som lyssnar på protesterande anhöriga eller patienter, inte heller offer eller deras anhöriga. Jag tycker det är så bra att Råstam dragit fram lite skit i ljuset. Det finns ju ett antal människor som under åren gjort allt för att visa på bristerna i hanteringen av Quick , Leif GW Persson, Jan Guillou, Pelle Svensson och flera, men så har det funnits dom som ivrigt försvarat allt. Nu kommer det bli väldigt svårt att vidhålla att allt gått rätt till.

Minnesforskaren Sven Å Christiansson bidrog ju en hel del till vansinnet, bland annat genom att ””att OM TQ  skulle ha hittat en kropp så skulle han lämnas ensam med kroppen och dessutom få ta på någon kroppsdel. Nu behöver man inte vara mordutredare eller annat för att fatta vansinnet i det. Att advokat Claes Borgström överhuvudtaget får verka som advokat är märkligt, nu kan jag förvisso inte reglerna kring hur en advokat ska agera, men jag förmodar att de åtminstone ska tillvarata sin klients intressen och inte hålla åklagaren i handen.

Nej detta är en rättsskandal utan dess like och jag hoppas verkligen att man går igenom allt från början till slut. Det mest tragiska med detta är att det pga dessa människors iver att vara i rampljuset, att vara dom som fick uppmärksamhet genom att skapa en seriemördare, så går nu ett antal mördare fria då man låst allt på TQ. Brott  har hunnit preskiberas och lite här och där sitter förmodligen människor som gnuggat händerna i förtjusning inte bara över att det finns stollar som Tomas Quick, utan att det dessutom finns människor inom rättsväsendet som är lika stolliga som en svårt sjuk mentalpatient….

 

Det här inlägget postades i Lite av varje och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.