Hannes Råstams granskning

Johan Croneman har skrivit i sin tv-krönika om Hannes Råstam och Quickdokumentärerna. Han har en poäng när han skriver om att Råstam börjar Quicks historia 1990, alltså efter att han överföll småpojkar och gjorde en allvarlig knivattack på en annan man, och att dessa allvarliga händelser inte tas med i dokumentärerna. Men samtidigt så var väl Råstams tanke att han skulle dokumentera historien kring de erkända morden och rättsväsendets handfallenhet, och DÅ är ju händelserna irrelevanta. De är förstås inte betydelselösa i annat hänseende på något vis.

Sedan funderar Croneman på om den sista dokumentären är en liten puff inför stundande beslut om reningsansökan, kan så vara och det är väl inte fel, men det är väl inte heller orimligt att Råstam under tiden han granskat Quick samlat på sig en hel del han vill delge svenska folket, det handlar trots allt om en rättsskandal utan dess like, och jag förmodar att det är massor man inte får med i en tv-produktion som man kanske vill ha med, och del tre samlade ju ihop allt till en helhet på något vis. Skulle jag göra en produktion om allt jag vill visa svenska folket vad gäller mina möten med rättspsykiatrin och allt kring det  så skulle man få göra en hel dokusåpa av det.

I övrigt håller jag med Croneman om att Hannes Råstam är en journalist man inte vill vara utan, en duktig grävare och han har gjort flera granskningar inom samma genre som visat på stora brister inom vårt rättsväsende, och det är stort. Vi behöver såna som han, trovärdiga personer som kan uppvisa vad som är fel. Jag babblar på om mina synpunkter på rättspsykiatrin, men ingen vet vem jag är eller hur mycket man ska tro på mig, därför blir det bara en röst bland alla andra. Råstam har visat att han  är seriös och trovärdig så det han säger tas på allvar och just därför är det så viktigt att en sån som han finns och granskar eventuella brister i samhället. Läs Johans krönika här

Det här inlägget postades i Lite av varje och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.