Misshandel som stinker

Jag visste att det låg mer bakom bråket jag skrev om igår. Precis som jag trodde så hade den parfymhatande kvinnan  svåra allergiska besvär och ”offret” struntade i de uppsatta anslagen om att man ska visa hänsyn till allergiker och inte använda tunga dofter inom kommunens verksamheter. Jag skulle faktiskt vilja gå så långt så jag hävdar att offret i minst lika stor utsträckning misshandlat den misstänkte i detta fall. 3 kapitlet, 5 & 6 § i brottsbalken säger följande angående rubriceringen misshandel:

5 § Den som tillfogar en annan person kroppsskada, sjukdom eller smärta eller försätter honom eller henne i vanmakt eller något annat sådant tillstånd, döms för misshandel till fängelse i högst två år eller, om brottet är ringa, till böter eller fängelse i högst sex månader. Lag (1998:393).

Jag skulle nog vilja påstå att om man är medveten att en person blir sjuk av starka lukter så har man tillfogat personen sjukdom om man ändå fortsätter att använda starka lukter trots påpekande när det handlar om en arbetsplats där man vet att personen ska tillbringa sina dagar.

6 § Är brott som i 5 § sägs att anse som grovt, skall för grov misshandel dömas till fängelse, lägst ett och högst tio år.  Vid bedömande huruvida brottet är grovt skall särskilt beaktas, om gärningen var livsfarlig eller om gärningsmannen tillfogat svår kroppsskada eller allvarlig sjukdom eller eljest visat särskild hänsynslöshet eller råhet. Lag (1988:2)

Jag skulle till och med kunna påstå att offret i detta fall visat särskilt hänsynslöshet när hon trots uppmaningar vägrar att sluta stinka, och även lite beroende på hur allvarligt sjuk gärningsmannen i detta fall blir av lukter kunna påstå att gärningen kunnat vara livsfarlig eftersom ett kraftigt astmaanfall faktiskt kan leda till döden. Som jag skrivit om tidigare så hamnade min mor på akuten med hjärtstopp efter att ha blivit utsatt för stark rakvattenslukt, så visst kan det vara livsfarligt för den som är väldigt känslig.

Sen kan jag ju fundera på vd det är för arbetsplats när det inte finns en chef som kan ta tag i det hela och läxa upp stinkbomben. Nej jag tycker att man ska kunna lösa problem med diskussioner, men jag måste säga att jag förstår den arga kvinnan fullt ut i detta fall, och den som ska skämmas mest är stinkbomben som är så förbannat hänsynslös.

Det här inlägget postades i Lite av varje och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.