Mamma till en mördare

Har nu tittat på ”Mamma till en mördare” Tv4 Play och det är tragiskt hur det blir för vissa människor i livet. Och precis som Mymlan skriver så får anhöriga till en mördad oftast alla sympatier från omgivningen, alla förståelse för att de mår dåligt, medan  anhöriga till en mördare ofta får ta emot hat, skvaller, och elakheter i största allmänhet.  Nu tycker säkert någon att jag uppvisar en viss dubbelmoral med tanke på vad jag tidigare skrivit om JB´s mamma och vissa syskon, men min avsmak för dom människorna har ju inte med JB´s beteende att göra, han får personligen ta på sig mordet på min bror, däremot så har delar av familjen fortsatt att förtala offret (min bror), dom har kommit med olika slags hot.Hade dom megett att han var skyldig till mordet och kanske beklagat det så hade jag inte haft några problem med dom alls. För som sagt, JB får själv stå för vad han gör, inte någon annan.

Man behöver inte anstränga sig mycket för att förstå att när det i en normal familj händer något sånt här så rasar allt. Jag förmodar att föräldrar till en mördare gång på gång frågar sig om dom gjort något fel, om dom kunnat förhindra, Jag förmodar att dom ibland frågar sig om det är okej eller normalt att ändå fortsätta att älska sitt barn, trots vad han eller hon gjort. Jag har i flera år haft ganska tät kontakt med en mamma till en mördare. Det är 24 år sedan han mördade och han är fortfarande inlåst. Ofta när vi pratar så säger hon att hon är så tacksam att jag hör av mig ibland eftesom jag är den enda hon kan prata med om detta. Det är väl otroligt? Under 24 år så har hon inte haft någon alls att prata med, ingen som lyssnar och ingen som bryr sig, inte ens hennes vänner. Vad har hon gjort för att förtjäna det?  Det är egentligen otroligt att det blev just hon och jag som ”fann varandra”, jag som syster till en mördad, hon som mamma till en mördare. Men vi är lika, väldigt lika. Nu när jag tittade på programmet så tycker jag bara fruktansvärt synd om familjen, ja faktiskt även Christer, mördaren på ett sätt. Han har inte valt att bli sjuk och han fick inte den hjälp som man tycker borde vara självklar med hans historia…..

Det här inlägget postades i Brott & Straff och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.