Romaner och städscheman

Jag har ju börjat skriva på en bok, det gjorde jag för ganska längesedan men dom hundra sidorna försvann ju när datorn kraschade eftersom jag inte säkerhetskopierat (mycket intelligent). Men nu satt jag i två dagar och fick ihop 100 nya boksidor, det bara rasslade till för nu fick jag ett bra upplägg på det hela. Det blir en slags deckarroman där alla eventuella likheter med verkliga personer är en slump….

Huvudpersonerna är i alla fall en mördare, en polis, en rättspsykiatriker och en kvinna, mycket spännande. När jag väl skrivit klart så ska några väl utvalda personer få läsa och se om handlingen håller och om det är en bok man vill fortsätta läsa efter att ha plöjt igenom de 10 första sidorna. Det är inte alldeles enkelt faktiskt att få ihop det och se till att det är spännande/intressant nog.Fast fatta vad segt om man skrivit 3-400 sidor också säger dom utvalda att det är skittråkigt, att dom bara orkade läsa till sidan 23 innan dom tröttnade. men det är väl smällar man får ta så där i början kan jag tro.

I går gjorde jag ett schema när jag kom hem, sonen uppskattade inte alls det schemat. Han är ju inte den som gör något på eget bevåg, utan man måste tala om vad som ska göras för att han eventuellt ska göra det. Nu har jag gjort ett treveckors-schema där vi gör exakt lika mycket allihop, där jag tagit med dammsugning,skurning, laga middag, diska efter middag, plocka ur diskmaskin, tvätta, hänga och vika tvätt osv. om man inte gör det man fått på schemat så blir konsekvensen att man blir utan förmåner tills man ”betalat igen”, alltså om sonen inte lagar mat på sin dag så jag får göra det, så får han inte tillgång till internet (tex) förrän han lagat en gång åt mig. Det ska bli intressant att se hur det går…..

Sen rullar namnen på så alla får ett exakt likadant schema en vecka var. Jag är så fiffig!

This entry was posted in Livet hos oss and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

<----Välj en bildfil (JPG)