Varför ?

Vad är det för jävla samhälle vi lever i egentligen? Ska inte unga människor (och gamla för den delen) kunna röra sig ute utan att riskera att dö? Nu senast var det den 18-årige Nancy Tavsan som råkade ut för någon galning. Tjejen går från en fest och någon slår helt sonika bara ihjäl henne. Vilket motiv mördaren hade är ännu inte klart eftersom man inte hittat honom (eller henne?), men det känns inte heller som att motiv är nödvändigt nuförtiden för att slå ihjäl någon. En 16-årig kille ska vara anhållen misstänmkt på sannolika skäl för skyddande av brottsling. Exakt vad hans inblandning ska bestå i är inte känt ännu. Ännu en ung person som alltså sannolikt  är inblandad i en annan ung persons död . Vad är det som händer? Varför tappar så många unga människor spärrarna totalt? Varför är inte ett människoliv värt något idag?
Nu går OG ut med en belöning på 50.000 kronor till den som kan ge upplysningar som gör att Nancys mördare hittas.

Det är många unga människor som fått sätta livet till sista året.
Therese Johansson Rojo
fick sätta livet till i ett svartsjukedrama, 2 sextonåringar som trodde att lösningen på deras kärleksproblem var att döda en eventuell rival. Therese kvävdes till döds i en skogsdunge under ungdomarnas sommarlovssfirande. (Bloggat om det här)

Malin Kristiansen 16 år mördades i Sparsör av en jämnårig killkompis när hon satt vid busshållsplatsen, kamraten misshandlade och våldtog henne och lämnade henne sedan att dö med ansiktet nedåt i en bäck. Förmodligen en impulshandling där gärningsmannen påverkad av alkohol och möjligen annat totalt tappade alla grepp. Det kostade Malin livet.

26-årige Lena Wänergrip-Stendahl mördades av en ung kille (20 år) helt utan vidare när hon skulle cykla hem. Lena fick ta emot 8 knivhugg av mannen, en man som efter ett gräl med flickvännen helt sonika beslutade att ta ihjäl en oskyldig småbarnsmamma. Inget annat motiv än total galenskap.

Lottie Nilsson 19 år, i Vollsjö mördades av sin lillebror, 15 år. Motiv oklart, men det blev mycket tydligt att familjen var rejält dysfunktionell och att barnen i hushållet haft det riktigt jobbigt, detta med socialtjänsten i Sjöbos goda minne. Även efter mordet så ville socialtjänsten tvinga barnen att bo kvar i familjen. (Bloggat om det här)

20 årige Trez West Persson sköts till döds i Rosengård då hon satt i en bil med en annan ung man som var på permission från ett fängelsestraff. Ingen mördare är ännu funnen, men tänkbart motiv är väl förarens kriminella bakgrund kanske.

17 årige Mattias Borsing knivhöggs till döds vid ett rån.

24-årige Emanuel Lindgren knivhöggs och misshandlades till döds .

21-årige Daniel Strålhake höggs till döds under ett midsommarfirande på Gotland, det var enligt vittnen ett gäng som gick runt och bråkade med alla som till slut drabbade samman med Daniel och hans vänner, två av  hans vänner blev också knivhuggna men klarade sig.

Emma Pettersson i Kristianstad var ytterst nära döden då hon misshandlades brutalt av sin expojkvän, men tack vare sin pappas snabba ingripande så klarade hon sig med nöd och näppe. Expojkvännen är tidigare känd av polis för att ha förgripit sig på barn, och misshandlat unga flickor. (Bloggat om det här)

Alla dessa unga människor har mist sina liv under 2009 (Förutom Emma som genom ett under klarade sig) totalt i onödan. De har mist sina liv pga svartsjuka, idiotiska uppgörelser, hävdelsebehov, droger och annan onödig skit. Alla deras familjer har fått sina liv förstörda, de unga mördarnas familjer har fått sina liv förstörda. För vad? Och frågan är hur man ska vända på det, hur ska man få folk att inse värdet av en människas liv? Hur ska man få ungdomar att fatta att det inte är något jävla tv-spel där man kan ångra sig eller börja om?

Det här inlägget postades i Brott & Straff och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.