Ulf Olsson aká Helené-mördaren död

Ulf Olsson mer känd som Helené Nilsson i Hörbys mördare har begått självmord på den rättspsykiatriska kliniken i Sundsvall. . Jag väntade mig nästan att det skulle hända då han för ett tag sedan hade ett tidsinställt inlägg på sin blogg, ett inlägg som hette ”Epilog”,  ett ganska tydligt tecken på att något var igång även för en relativt outbildad människa i psykologi  som mig.

Han har ju ansett sig själv som oskyldig till att ha mördat så väl Helené som Jannica Ekblad, och huruvida han verkligen tyckte han var oskyldig i sin värld, eller om det var ett spel vet jag förstås inte. Klockan 5 den 10 Januari 2010 ( I dag alltså) har Ulf  aktiverat inlägget där man bl.a kan läsa:

Jag har trots det gott hopp om att vinna dessa förhandlingar men de drar ut på tiden och jag orkar inte med att vänta på utslaget av domen på grund av hela min situation. Så jag har skrivit till respektive tingsrätt, förklarat min situation och att jag tänker ta mitt liv.”

För min egen del har jag absolut ingenting att se fram emot eller att leva för, utan jag kan ta läkare och psykologer på orden. Det bästa för mig är helt enkelt att bara få dö, än att sitta här som en levande död.”

Han har alltså aktiverat det och sedan tagit sitt liv. Oavsett vad man nu må tycka om Ulf Olssons gärningar så måste jag ändå fundera på varför ingen reagerat på det tidsinställda inlägget? Om det är så uppenbart för mig (och andra) , varför har det inte varit det för någon av de som arbetar där, för många av dom läste ju hans blogg?

Det sitter säkert massor av människor och glädjer sig åt att han tagit sitt liv. En dåre mindre. Men hur som helst så måste man ändå fråga sig hur dessa varningssignaler kunde gå omärkt förbi. De har ju haft större insyn i hans tankar än i många andra patienters i och med att han bloggade. Och oavsett vad vi vanliga tycker om Ulf eller om hans gärningar så satt han där för att vårdas och övervakas. Sannolikt blir det internetförbud nu för vissa patienter, kanske t.om telefonförbud, och detta för att man kommer vara rädd att andra patienter ska informera media om saker som man kanske inte vill ska bli kända för allmänheten. Det är inte första gången och definitivt inte sista. Kliniken är känd för att ge patienter restriktioner i känsliga lägen. Nu finns det ju patienter som ser en chans att tjäna en hacka och hittar på en massa saker, men det finns också trovärdiga patienter som inte tar emot pengar för sin information, och psykisk störning är inte synonymt med mytomani. UO påstår att han spelat in en massa samtal under sin tid på de olika klinikerna vilket inte är omöjligt eftersom mobiler är tillåtna. Jag är lite nyfiken på var de finns nu?

Och för nya läsare så kanske det är av intresse att läsa om mina erfarenheter av rättspsyk. Erfarenheter jag fått av att min brors mördare befinner sig där. Man kan hata mördarna, våldtäktsmännen, pedofilerna, rånarna som sitter där, man kan hata deras gärningar. Men ska vi ha rättspsykiatriska kliniker så ska dom fungera. Då ska dom vårda patienterna, minimera risken för återfall i brott, minimera risken för rymningar, patienterna ska ha vård utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet och ingenting annat. Göran Fransson som är överläkare på kliniken (och lurade mig rejält med svikna löften) säger att varje självmord är ett misslyckande. Ja och definitivt när dom skyltat med att dom ska ta självmord innan och man ändå inte lyckas förhindra det.

Edit: Läskigt förresten nu när jag kollade mina refferals (alltså varbesökarna på min blogg kommer ifrån ) så ser jag detta.

Nu har man tydligen varit snabb att plocka ner Ulfs blogg (eller är den överbelastad?) .

Jag har nu lagt ut UO´s sista inlägg i sin blogg här. Då det var så långt så la jag det som ett gammalt inlägg om någon funderar.

Edit igen: Nu kommer man in på hans blogg igen………….

This entry was posted in Brott & Straff and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Ulf Olsson aká Helené-mördaren död

  1. Trött says:

    Den blev överbelastad. Jag hade nog sagt en vidrig sadist mindre för jag tror faktiskt att han är värre en värst på den punkten. Eklund kommer hack i häl efter honom. Eklund var sadistisk mot sina offer men han slog aldrig sin kvinna eller plågade djur i alla fall. Dessutom lät Olsson flickstackaren sitta inlåst i några dygn utan mat eller vatten innan han slog ihjäl henne med järnröret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

<----Välj en bildfil (JPG)