Vill SOS ta död på folk?

Nog för att det är bra med sekretess, men det krävs också att det är människor med sunt förnuft som ska avgöra om det är nödvändigt att bryta sekretessen. En kvinna ringar SOS alarm och uppger att hon blivit misshandlad och våldtagen, hon säger att hon blöder mycket och att hon ska ringa tillbaka, samtalet bryts och polisen känner att kvinnan kan vara i fara och vill då ha numret av SOS för att kunna åka dit och kolla.

Driftledaren på SOS säger då att det ringts tre nummer från Göteborgsområdet och att man inte vet vilket av dom som gick till kvinnan och därför kunde man inte bryta sekretessen och lämna ut alla tre till polisen eftersom den som ringer SOS har rätt att vara anonyma. Ja förvisso, men det är ju inte så att man skulle lämna ut numret till vilken som helst, det var polisen som skulle hjälpa en misshandlad och våldtagen kvinna! Skulle polisen ha intresse att sprida de två andras nummer på något vis eller?

Platschefen för SOS alarm säger att individuella bedömningar görs och i det här fallet gjordes bedömningen att det inte var någon fara för liv, då är ju frågan hur man kan göra en sån bedömning genom ett telefonsamtal med en chockad person? Hon kan ju ha fått en kniv i sig utan att ha fattat det. Vad ska man säga om det uppdagas att en död kvinna hittats i den lägenhet numret ringts från då? Så urbota dumt så det finns inte ord. Det var ju ändå en räddande instans som ville ha numret, inte vem som helst. Ja man får väl hoppas att kvinnan var i så pass bra skick att hon själv kunde ta sig till sjukhus och polisstation då……

Det här inlägget postades i Lite av varje och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.