Norr och söder

25 grader jävla griskallt igen, nu är jag verkligen trött på vädret. I södra Sverige är det kaos överallt. Tak rasar in, kollektivtrafiken fungerar inte,kaos på vägar och inställda tåg. Här i norr har vi i alla fall fördelen med att vi har ett väl uppbyggt system som gör att det ska våldsamt mycket till innan vägarna blir ofarbara. Snöar det 3-4 dm så tar man sig till jobbet i alla fall för plogbilarna fixar det under natten. I södra delarna har man väl förmodligen inte samma resurser då man inte brukar få dessa mängder. Folk där är väl inte heller vana på samma sätt att köra i snöstorm och på isgator så det leder förmodligen till fler olyckor. Jag kommer väl ihåg när jag var hos syrran i Stockholm för några vintrar sen och det hade kommit i mina ögon lite snö, men alla pratade om ”kaos” och jag blev så full i skratt för det var ju knappt någon snö med mina mått mätt.

Nog har vi fått en massa snö också, men ingenting som känns utöver det vanliga,däremot tycker jag det har varit kallt ovanligt mycket i år, mellan 25-30 grader, det brukar det bara vara under någon vecka annars. Förra vintern hade jag ju lite bestyr när sambon låg borta på jobb och det kom en del snö.

Jag öppnade dörren och fick se detta

Och detta,jag kan ju säga att det var ett jävla slit att skotta fram bilen!

Skulle förstås ha tagit in cykeln innan snön kom…

Kanske utemöblerna också?

En granne fick komma och köra upp ett skoterspår så Tony skulle ta sig till skogen

Men efter att ha skyfflat fram bilen så var det inga problem att ta sig fram på vägarna. Bussarna hade lite problem med de värsta backarna i stan dock. Nu har vi ju inte samma typ av kollektivtrafik här så det problemet slipper vi ju med pendeltåg och spårvagnar i alla fall.

AB, SvD, DN,

Det här inlägget postades i Livet hos oss och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.