Intressant för min del

Jag hittade ett dokument på nätet som fanns länkat från Socialstyrelsen. Min tanke med att skriva om JB och rättspsykiatrin var ju inte (oavsett vad man kan tro) att hänga ut honom eller söka sympatier för egen del, utan för att visa bristerna som faktiskt finns inom rättspsykiatrin, och att visa hur svårt det är som anhörig/offer att göra sig hörd och få vettig respons. Det ultimata är ju förstås om de som har makten att förändra skulle läsa det jag skriver och ta till sig en del av det. Alltså läkare, polisen och Socialstyrelsen. Därför blev jag glad när jag hittade detta dokument där det i slutet står:

Tongivande Bloggar
”Här beskrivs bloggare som kan vara av intresse för Socialstyrelsen att börja lyssna till”

Och där under finns min blogg med. Som jag fattar det så är det ett företag som analyserar bloggsfären åt olika företag/myndigheter för att visa hur diskussionerna går och hur de kan använda sig av det på bästa sätt i sin yrkesutövning. Och Socialstyrelsen tycks då ha använt sig av dessa tjänster (om jag fattar rätt) och fått denna rapport. Om nu SoS lyssnar till detta så bör de alltså läsa min blogg och det jag skriver om rättspsykiatrin och det vore ju kanon, då har jag ju nått ett delmål, det fullständiga målet är ju förstås att man också gör vissa förändringar, men dit vet jag inte om jag nånsin kommer nå. Precis här i dagarna har jag haft en hel del tankar om att slå igen butiken, att sluta skriva, dels för att jag känt mig så otroligt tom, men också för att jag vet att mina skriverier stör JB (förståeligt i och för sig) och det känns som att utmana ödet att reta upp honom än mer. Men nu känns det som att det faktiskt kanske ger något mer konkret, och då är det ju dumt att sluta om jag faktiskt kan påverka. Ja tacksamt vore det i alla fall om SoS bemödar sig att läsa här och faktiskt ta till sig en del av det jag skriver.

This entry was posted in Livet hos oss and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

<----Välj en bildfil (JPG)