Vårdboenden en pengamaskin

En avdelningschef på Rättspsykiatrriska kliniken är delägare i ett vårdhem – som tar emot utslussningspatienter från hans egen avdelning.I fjol fakturerade bolaget 2,5 miljoner kronor från landstinget, men affärerna har pågått i flera år.Nu anklagar en sköterska avdelningschefen för att låta sina ekonomiska intressen gå ut över en enskild patient.” Så står det att läsa i Sundsvalls tidning idag, och det är ingenting som förvånar mig.Jag skrev för ganska längesedan här i bloggen om hur två läkare på kliniken hade sina privata bolag skrivna på klinikens adress (det ändrade man efter att jag skrivit om det här) och undrade om det kunde vara så att kliniken också köper tjänster från de 2 läkarnas bolag.Det vet jag inte om det har gjorts, men jag tyckte åtminstone att det vore värt att granska.

All form av privata vårdbolag är pengamaskiner, många tjänar enorma pengar på att bedriva HVB-hem eller andra boende/vårdformer, Erik Söderberg själv har ju sin läkarpraktik i Bollnäs och har ju länge velat slussa JB till Bollnäs och ett serviceboende där tex och man kan ju undra om det finns fler patienter han velat skicka dit och om det finnas något egenintresse i det? Bollnäs är inte stort så han lär ju ha ett antal vänner och bekanta där som han kanske hjälper genom att ge dom lite patienter från kliniken? Det är inget faktum utan bara mina funderingar. Men som sagt så vore det inte helt fel att granska det lite djupare, Erik Söderberg är i mina ögon en hal ål och det finns ingenting som skulle förvåna mig vad gäller honom….

Det här inlägget postades i Lite av varje och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.