Moralpanik eller?

Jag tänker på dom här männen som har en förkärlek för att  ha sex och förnedra/dominera unga flickor, ett genomgående drag är ju att dessa män söker upp psykiskt sjuka/sköra unga flickor och då kan man ju undra varför? Är det för att dessa flickor är lättare att manipulera och styra, de som redan är trasiga och som har en förmåga att skada sig själva på olika sätt?  Eller är det en dragning i sig, alltså att man vill ha en undergiven trasig själ ? Eller har det med att göra att man tror att dessa flickor aldrig skulle anmäla eller att de inte har någon som bryr sig om dom och reagerar ?

Jag tänker på bland annat Göran Lindberg, och nu den 32-åring som åtalats för att man vill pröva hur mycket våld som är legalt i frivilligt sex, där en 16-årig flicka på frivillig väg bestämt träffar med mannen och man har haft sex med grova våldsinslag. Flickan har också i likhet med den unga flicka GL våldtog haft svåra psykiska problem och denna betydligt äldre man har då påtalat att lite sadosex kan lösa upp hennes knutar. Vad är det som gör att dom drar sig till unga sjuka flickor? En normalt funtad vuxen skulle backa om de fick vetskap att det är en ung psykiskt sjuk person, även om det handlar om frivilligt sex, och det av den enkla anledningen att de allra flesta förstår att psykiskt sjuka människor ofta gör saker för att straffa sig själva (skär sig, har sex med många,drogar, säljer sig osv) och att sexakten kanske bara är ännu ett sätt att trycka ner sig själv på.

Även om denna 16-åring i lagens mening är vuxen nog att ha sex så är det väl mer den moraliska biten jag tänker på, en normal människa utnyttjar inte en sjuk människa helt enkelt, varken genom att låna pengar, få utlopp för lite udda sexuella böjelser eller annat. Har jag moralpanik eller tänker fler som jag?

Det här inlägget postades i Lite av varje och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.