Att öppna sin dörr

De som tar emot andras barn i sina hem är hjältar (med få undantag). De är beredda att ge av sin tid, dela sitt hem,dela sin framtid, med en person de oftast aldrig tidigare sett. De är beredda att ta emot hat från biologiska föräldrar som ser sig bestulna på sina barn. De är beredda att under flera år framåt offra all sin tid på dessa barn som inte längre kan bo hemma.De är beredda att lägga kraft och energi på barn som ofta varit med om traumatiska händelser och kräver enormt mycket hjälp. Vad skulle dessa barn ha om de inte hade dessa familjer? Jag lägger här ut en  film som gör det lätt att förstå vilka hjältar dessa foster och adoptivfamiljer är, utan dom skulle såna här barn hamna på barnhem,gatan eller tvingas bo kvar hos sina förövare. Att spotta på foster och adoptivfamiljer är att spotta på dessa barn, för utan dessa familjer som är beredda att öppna sitt hem för okända barn, hade dom ingenting. Ingen trygg famn att lägga sig i, ingen kärlek,ingen omtanke, då vore dom helt utelämnade till fortsatt vanvård och ett liv i ett helvete.

Tro det eller ej, men det finns grupper, här i Sverige som faktiskt anser att fosterfamiljer är avlönade vårdare som ska passa sig för att älska de här barnen.Läste precis ett brev av Ruby Harrold Claesson som är ordförande för NKMR, hon skriver så här i en kommentar (citat) gällande barnen i Marks: ”Fosterföräldrarnas relation till barnen kan utan omsvep kallas för en ”sjuklig symbios”. De har tillägnat sig någon annans barn. Fostermodern pratar om att barnen ska komma hem.

Det är alltså sjukt att älska ett barn som man haft sedan det var några veckor gammalt. Det är inte omtanke,empati och kärlek till en annan människa, utan det är sjukt. Jag tror att de barn som tas från misshandel,vanvård och allmän misär tackar gud varje dag för de foster/adoptivföräldrar som öppnade sin dörr för dom när de behövde det.Jag tror de varje dag är tacksamma att någon ville tillägna sig en annan människas barn. Jag tror de är tacksamma att de får kalla det nya stället för hemma…

OBS! Hemska bilder,så titta INTE om ni är känsliga.

Det här inlägget postades i Lite av varje och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Att öppna sin dörr

  1. Patrik Nyberg skriver:

    Jag tror vi kan glömma att Ruby bytt åsikt. Inställningen att blod alltid är tjockare än vatten finns djupt rotad hos många. Hon kommenterar fallet i Mark som är ett utmärkt exempel på hur näthat tystar röster. Catta var den ENDA bloggaren som vågade skriva om fallet innan Uppdrag Granskning sände sina (sammanlagt) fyra program om myndighetsövergreppet mot barnen och fosterfamiljen. Efter att UG uppmärksammat ärendet vågade fler ge sitt stöd åt fostermamman Eva men före dess stod jag och Catta ganska ensamma.

Kommentarer inaktiverade.