Holst vill inte ha för mycket att göra

Man ska aldrig sluta förvånas. Christer Skoog blir nedslagen på Finlandsfärjan, när han ligger på golvet så stampar den ena gärningsmannen honom i huvudet 5 gånger, för att sedan avsluta med att sparka den medvetslöse Christer två gånger i ansiktet. Ja okej, två fyllesvin från Irland flippar ur och misshandlar en man, det är en sak, men inte nog med det så beter sig de två vakter som kommer till platsen mycket märkligt. På övervakningsfilmen kan man se hur de i 10 minuter kliver fram och tillbaka över den medvetslöse Christers kropp utan att kolla puls eller andning eller ens böja sig över honom och titta hur det är med honom. Man får ju förutsätta att dessa vakter åtminstone var nyktra.Jamen då trodde man att idiotin var över,men icke, då kommer vi till det ibland våldsamt bristfälliga rättssystemet vi har. Trots att männen erkänt och trots alla bevis, så lägger åklagaren Thomas Holst ner åtalet:

– Personerna finns inte att få tag i, säger han.

Men de är ju kända och finns på Irland?

– Om vi skulle försöka hämta hem alla människor som begått brott som inte är tillräckligt allvarliga så skulle vi få väldigt mycket att göra.

Han är SKYLDIG att åtala människor som begått brott och där han tror att det går att få en fällande dom. Att det är en misshandel som skulle leda till fällande dom råder liksom inga tvivel om. Sen är han uppenbarligen inte rätt person att avgöra vad som är allvarligt,för nog fan är det allvarligt att bli stampad i huvudet.Jag hoppas verkligen att någon tar över och att Thoms Holst anmäls, han har missuppfattat något rejält om han tror att det är okej att lägga ner åtal för att man annars får för mycket att göra…

Det här inlägget postades i Brott & Straff och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.