Ingen HBT-fråga

Jag är inte homofob,jag skiter i om folk är transsexuella, jag bryr mig inte öht vad folk har för sexualitet eller läggning (så länge det inte innefattar barn eller djur). Transsexuella Vanessa Lopez, 27 år gick in i Big Brother huset, som hon sa själv mest för att öppna ögonen för transsexuella. Helt okej, och ingen därinne chockerades nämnvärt över det heller. Till en början var hon ödmjuk,vettig och trevlig och jag gillade henne.Inne i huset finns också Gurkan, en invandrarsnubbe som onekligen är lite udda,men han kan vara rätt rolig,dock tror jag inte alltid han fattar själv vad han säger, han kan låta dryg fast man märker att tanken kanske inte är att vara det,han är bara osmidig i sitt sätt att formulera sig rent allmänt.

Gurkan tycker det är skitkonstigt med transsexuella,han tycker det är äckligt,han har transafobi helt enkelt. Hur som helst, Gurkan har varit öppen med att han tycker det är äckligt, dom andra har retats och sagt att han har hånglat med Vanessa i fyllan och han har fått panik osv. Vanessa har ”tvångspussat” honom,dragit ner hans kalsonger (trots att han sa nej ett flertal ggr) och hållit på också,detta trots att hon var medveten att han inte tyckte om henne och absolut inte ville. Jag har uppfattat att allt har varit skoj från alla håll. Sedan hände något, tidningen QX skriver att TV 4 sprider hat mot transpersoner, Gurkan hade i en kamera sagt att ”Vad tänkte ni när ni släppte in den där djävulen,usch säger jag bara”. Han hade också uttryckt hot mot Vanessa. Där  måste man se till helheten,alla skämt,allt skoj som varit innan. Gurkan vräker ur sig saker som ”Jag hade lust att sparka henne när hon drog ner mina kalsonger” osv. Inte snyggt sagt men föga troligt att han menade det bokstavligt,lika lite som Vanessa menade bokstavligt att hjon skulle skjuta Katerina. Killarna försökte också förklara det i ett klipp och bad om ursäkt om folk tagit illa upp.

Det har sagts om andra där inne att dom är äckliga dumma i huvudet osv utan att några reaktioner uppstått, Vanessa har sagt ett otal gånger att folk är psykopater utan reaktioner. Hon har sagt att hon ville skjuta Katerina,ingen reaktion. Låt säga att Gurkan dragit ner trosorna på Vanessa mot hennes vilja,hur hade reaktionerna blivit då? Eller om han tvångspussat henne fast hon flera gånger sagt att hon absolut inte vill? Men det var okej att Vanessa gjorde så mot en man? Ja Gurkan har transa och bögfobi,han tycker det är äckligt och sjukt.

Det är hans åsikt,han har inte fått med sig någon annan i huset i den vad jag sett, det diskuteras att han kan påverka ungdomar på utsidan,men allt annat på tv som kan påverka då,Vanessa kanske påverkade någon som tycker om henne så dom skjuter Katerina? Inte troligt men med det resonemanget måste man se den delen också då. Sen får man det till att hon röstades ut för att hon är transa,skitsnack,hon röstades ut för att hon sista veckorna varit fruktansvärt otrevlig och dryg.Snackat skit, ljugit,gömt saker som alla skulle dela på (=roffat åt sig själv), bråkat med alla, kallat folk psykopater och idioter, vägrat hjälpa till med städning och en massa annat.

Det som stör mig så in i helvete är att man gör detta till en HBT-fråga för att EN person därinne tycker såna personer är äckliga. Sen går Vanessa efter utröstningen ut med att hon fått höra om Gurkans hemska hot och att hon är nu livrädd,hon vågar inte åka kommunalt,hon vågar inte vara ensam osv pga dessa hot. Det tror jag inte ett skvatt på,däremot (vilket hon faktiskt senare medger) så är hon lite orolig nu när alla vet att hon är transsexuell,hur hon ska tas emot på utsidan, vilket är mer förståeligt. Den här typen av skriverier är ingenting som gynnar HBT-rörelsen det minsta, är det så svårt att fatta att hon åkte ut för att hon inte var omtyckt som person, inte för att man inte gillar transor? Men nu har/ska Vanessa anmäla honom, och jag hoppas faktiskt att han då gör en motanmälan för sexuella övergrepp/trakasserier,för det hon gjorde var fan inte mer okej även om Gurkan är en man (eller av manligt kön åtminstone).

Jag förstår att allt blir annorlunda därinne,folk är pressade och vissa mår dåligt,men just därför borde allt klarna när man kommer ut. Vanessa gör sig till ett offer, där alla är dumma med henne för att hon är transsexuell. Visst har det skrivits på olika ställen på nätet att hon är äcklig,hon är en ”han” osv,men det gör det ju om alla, och att det finns trångsynta människor är inget nytt. Men hon kanske också ska fundera på om det är hon som människa (alltså oavsett kön) som vissa retat upp sig på? För jag har definitivt ändrat bild av henne under programmets gång, från att ha varit trevlig,ödmjuk ,klok och snäll till att bli som en bortskämd omogen snorunge som är sur,grinig och jävlig. Hennes vänner har säkert en helt annan bild av hur hon är i riktiga livet.Men gör det inte till en HBT-fråga, hon är en person med en personlighet och ett beteende, hon ÄR liksom inte transexualiteten. Man måste kunna tycka illa om en bög,flata,invandrare eller transa också utan att för den skull pekas ut som homofob eller rasist….

Det här inlägget postades i Kändisar och Nöjen och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.