Ansvar från dag 1

Är du man och sambo med din gravida flickvän så blir du inte per automatik pappa till ert barn,det är det bara en gift man som blir, nej du måste fylla i en massa papper och bedyra att du är pappa och sen tar det några veckor  innan det fastställs. Och grejen är att om du är kvinna och gravid och du inte alls lever med den blivande pappan utan gifter dig med en annan man under tiden då blir han automatiskt pappa oavsett hur mycket ni förnekar att han skulle vara det,oavsett om det skulle visa sig att han omöjligen KAN vara det. Då måste pappan/barnet stämma varandra ,ta blodprov och på så sätt bevisa att han inte är pappa till barnet, något som tar ännu längre tid.Blir mamman svårt sjuk eller råkar avlida innan detta är gjort då står barnet utan pappa eller med en pappa som inte är barnets pappa egentligen, under en tid.

Systemet är onekligen förlegat, jag kan ju tycka att när man konstaterat graviditeten och hamnar på Mvc så kunde man göra klart allt då, man skriver på att jag är mamma och han är pappa helt enkelt,sen ska det väl vara gjort. Är det ett par som kanske inte är såta vänner vid förlossningen så kan det ställa till ännu mer problem då pappan inte automatiskt får gemensam vårdnad från början och ett vårdnadskrig kan börja direkt,då riskerar alltså pappan att totalt missa all kontakt med sitt barn under lång tid. Var ligger problemet att ändra detta så snart som möjligt? Ett barn föds, två stycken har skapat det, således borde två stycken vara ansvariga från dag 1, eller?

Mammor kan bestrida att pappan ska få ha någon vårdnad om hon har lust, då kan man strida om detta under lång tid och barnet står utan pappa för att mamman är grinig. Pappan kan vägra skriva under faderskapet och då står också barnet utan pappa under lång tid.Den här lagen gynnar alltså inte barnen det minsta,de enda den gynnar är föräldrar som inte vill ta ansvar eller föräldrar som inte vill låta den ena parten ta ansvar.

Aftonbladet

Det här inlägget postades i Lite av varje och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.