Självmord är inte lösningen

Pontus Löf reagerar på att om man söker på ordet självmord på Google så kommer en självmordsguide upp som första sajt, alltså en guide med tips och fakta på olika sätt att begå självmord. Jag håller förstås med Pontus här,det känns betydligt vettigare att den som söker på ordet självmord och kanske har tankar att ta sitt liv hittar en sida där man kan få råd om hjälp i första hand istället för råd om hur man tar sitt liv, för i de allra flesta fall går det ju faktiskt att få hjälp att få tillbaka livsgnistan även om det känns beckmörkt . De flesta vill ju faktiskt inte heller dö,de orkar bara inte med att leva.

Det finns flera ställen man kan vända sig till om man mår så dåligt att tankar på självmord börjar komma. Jag listar lite nummer här:

  • I akuta fall ringer man förstås 112
  • Sjukvårdsrådgivningen nr 1177
  • Nationella hjälplinjen 020 – 22 00 60 (kostnadsfritt)
  • BRIS (för dig upp till 18 år) 116 111 (kostnadsfritt)
  • Jourhavande präst .Tillgänglig mellan kl 21-06 och nås via 112

En person som skriver mycket om detta är Ludmilla vars dotter tog sitt liv 15 år gammal. Hennes texter berör både de som är anhöriga till någon som tagit sitt liv och till de som brottats med självmordstankar. Hon skriver naket och öppet om det hela,svarar på frågor och ger själv lite tips (hon är läkare också). En mycket bra sida som fyller en stor funktion på nätet.

Citerar Pontus

Har du en blogg eller webbplats och vill hjälpa dina medmänniskor? Passa på att länka till sidor som får folk på bättre tankar istället för att putta dem ut för stupet. Använd länktexten ”självmord”. Jag hoppas verkligen att vi tillsammans kan få bort Svensk Självmordsguide.

Så häng på. Andra som hänger på är bl.a

Mymlan, Jacob Sunnliden, Robert Damberg, Mazocialmedia, nita, Magnus Callmyr, Christina Stielli, Elwira Kotowska,Nattens bibliotek, Doris, Lite av varje, En annan sida, Techper, mcarcne, Medicinbloggen, Extraminnet,

 

Det här inlägget postades i Lite av varje och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.