Dysfunktionella familjer i högsta grad

Fan vad elände det finns i världen. Nu har jag läst om både familjen i Danmark där föräldrarna till 9 barn i åratal både misshandlat och förgripit sig sexuellt på barnen, något som gett barnen så stora skador att de stannat i utvecklingen. Hemmet var otjänligt som bostad och var fullt i avföring, råttor, madrasser utan sängkläder osv. Barnen fick utstå en fruktansvärd misshandel,helst den äldsta lindrigt utvecklingsstörda dottern som tvingats äta avföring från djuren, skotta sin egen grav, tvingats skotta snö i så tunna skor att hon förfrusit fötterna, otaliga våldtäkter etc. Även de andra barnen har fått tillåtelse att sparka och slå den förståndshandikappade systern. Barnen har blivit slagna med järnrör,påkar och baseballträn. Den äldsta dottern fick till slut nog och stack till sin biologiska mamma och man gjorde en anmälan. Att de haft möjlighet att fortsätta vanvården av barnen beror på att så fort myndigheterna fått upp ögonen för dem har de flyttat till en ny kommun. Men grannarna har sett att barnen farit illa, varför larmade dom inte då ? Mamman och pappan skyller på varandra. Här får jag genast några funderingar:

1. varför larmade inte kommunerna de nya kommunerna?

2. Märkte inte flickans biologiska mamma att hon vanvårdades?

3.Märkte inte ett av de andra barnens biologiska pappa att de vanvårdades?

De bägge biologiska föräldrarna kan ju vara lika vrickade dom,men kommunen?

 

Sen läste jag om ett annat fall på Gotland. Inte lika grovt men inte långt ifrån. En son som flertalet gånger förgripit sexuellt sig på sina systrar. Sonen säger sig själv ha blivit utsatt av vuxna anhöriga. Föräldrar som hotar systrarna med att de ska ta sitt liv om de berättar för någon vad brorsan håller på med. Han våldtar även sin flickvän vid några tillfällen. Föräldrarna lovar systrarna att de ska söka hjälp åt honom men inget händer. En familj där sexuella aktiviteter familjemedlemmar emellan tycks höra till vardagen. Där vuxna förgriper sig på barnen,där syskon utforskar varandra och våldtar varandra. Men hur kan omgivningarna missa detta? Det har gjorts ett antal polisanmälningar av utomstående om de sexuella övergreppen inom familjen men polisen har lagt ned det då berörda inte velat medverka i utredningen,men borde man inte grävt lite djupare om man trodde att det låg något i detta? Borde man inte förstå att det kan finnas en rädsla för ev hämnd eller annat om någon berättade? Det är fan i mig obegripligt hur sånt här kan försiggå i familjer i åratal utan att någon ser och gör något . Och tänk barnen som levt i dom här familjerna hela sitt liv, som levt i en värld där det sjuka blivit normalt, som inte vågar anmäla för att föräldrarna hotar att ta sitt liv, stackars ungar….

Det här inlägget postades i Brott & Straff och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.