Bland det snurrigaste jag läst

SD kan ju inte ha använt hela hjärnan när dom blandade in Ove Raskopp i partiet. Han är som sagt SD-politiker och ledamot i Faluns kommunfullmäktige och har nu skrivit en motion om att man bör införa en Mansdag då vi har en Kvinnodag. Så långt är allt okej, det vore rimligt kan jag tycka. Nu skriver Pelle Billing att det redan finns en sådan ,vilket jag inte hade en aning om,men så vet jag inte när kvinnodagen är heller så det har förmodligen med mitt bristande intresse för såna dagar att göra. Men så läser man motionen och man skulle lätt kunna tro att det är någon mycket förvirrad person som skrivit den, den är så full i svammel att man bara kan skaka på huvudet.

Ja det är ju illa att barn tvingas uppleva att det finns våldsidioter,brutala misshandlare och psykiskt sjuka personer, men det är ju något alla i samhället får ta del av,både flickor och pojkar, och vad menar karln att man ska göra med de psykiskt sjuka då som faktiskt inte kan rå för att de är just sjuka, gömma dom? Jag förmodar att små barn i större grad får uppleva alldeles vanliga Svensson-män (utom de i dysfunktionella familjer), sen är det oundvikligt att det alltid kommer finnas människor som står utanför och som inte beter sig som man ska. Och jag tror inte en mansdag kommer ändra på det faktumet,med det inte sagt att man inte kan ha en mansdag, men jag förstår verkligen inte sammanhanget.

Är det att missgynnas för att ev flickor kan skriva finare? Vem ska kunna ändra på det menar han? Och angående slöjden så har det ända sedan min tid varit så att både flickor och pojkar får gå trä respektive syslöjd och således göra sina smörknivar och sy sina förkläden/kulpåsar.

(Smörkniv gjord av den lilla söta Catta på 70-talet på den påtvingade träslöjden.Notera den snirkliga fina texten med pyttebokstäver.)

Så ingen orättvisa finns vad gäller det heller. De inlärningshämmande åtgärderna har jag ingen aning vad han menar med. Men däremot har jag en aning om vad han tycker är bra metoder på en skola då han själv drev en privatskola som han tvingades stänga:

Han vägrar åtgärda brister i skolan och kallar kommunens politiker för ”satkärring”.
Nu drar skolverket in tillståndet för friskolan Sebor i Borlänge. – Skolverket fattar inte vad vi sysslar med, säger rektor Ove Raskopp.Friskolan Sebor startade för ett år sedan. Pedagogiken bygger på en fri undervisningsform – elevernas kommer och går som de vill och behöver bara studera ämnen som intresserar dem. Sammanlagt 30 elever har gått på skolan. 18 har slutat.Flera föräldrar har kritiserat rektorns undervisningsmetoder – och skämt.

Ove Rasopp anklagas för att ha lurat unga elever att han brukar mörda ”små pojkar och flickor”. Vid ett tillfälle ska rektorn ha krävt att en ung elev slutade räknade på fingrarna, ”annars spikar jag fast händerna i bänklocket”.

Läs anmälningar och vad skolverket skriver här.

Motionen fortsätter med

Är det verkligen få som känner till att de flesta män inte är psyksjuka eller våldsidioter ? Är det få människor som sett en alldeles normal vanlig frisk man? Skulle den normale mannen vara någon sällsynt,ungefär som snömannen, som de flesta hört talas om men få har sett ? Tror de flesta att normen för en man är en psyksjuk våldsgalning som är alldeles tossig ? Vad lever den här mannen bland för människor kan man ju undra.

Ja det står så mycket svammel så jag har nog aldrig sett någon lika snurrig motion, läs den gärna här (sidan 60) och kom med synpunkter. Jag läste på en blogg om hur Ove uttalat sig i fullmäktige om ungdomar också, nu är det förstås andrahandsuppgifter men med tanke på den uppfattning jag hitintills fått om Ove så känns det inte alls otroligt att han uttryckt sig som bloggaren påstår. Då han verkar synnerligen instabil och aggressiv så finns väl en risk att jag får en del skit för detta inlägg , men det må ju vara så då….

Lite andra länkar om denna mystiske man

Visste inte vad hans uppdrag var

Rektor hängde ut elever på skolans hemsida

Det här inlägget postades i Lite av varje och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.