Det krävs ett visst mod att gå mot strömmen

Lady Dahmer eller Natashja som hon heter deltog i Gilettes tävling Just legs, lite som en protest över att man måste se ut på ett visst sätt för att passa in, för att vara en “riktig kvinna”. Man skulle alltså visa upp sina sommarben. Natashja som inte tycker man behöver raka ben och armhålor om man inte har lust skickade in ett foto där hon poserar i en fejkat sexig stil. Hon är inte trådsmal, hon har celluliter, håriga ben, mage och ser ut som väldigt många gör när vi inte snofsat upp oss. De andra bidragen som skickades in var förstås på smala snygga tjejer med renrakade ben och moderiktiga kläder.

Natashja fick de allra flesta rösterna men juryn valde ändå ut en annan tjej och Natashja fick nöja sig med ett nyinstiftat pris “Voter´s Choice“.

– Det är ju tråkigt att folk inte får rösta fram den de vill. Men man måste väl ha en jury för att försäkra sig om att ”rätt” person vinner. Bilden ska väl användas i kampanjer och då passar det inte med en fet småbarnsmorsa, säger Natashja Blomberg.

Men jag tyckte det var både modigt och roligt att hon skickade in den bilden. Hon är jättefin och hade kunnat skicka in en bild där hon var mer “het” ,men hon vill väcka debatt och väljer en bild som åtminstone i mina ögon inte gör henne rättvisa (inte i hennes ögon heller). Redan där går hon över en gräns, jag menar vem vill lägga ut en osmickrande bild på sig själv i ett så pass stort sammanhang?  Tufft gjort och intressant för debatten.

Är man slafsig om man inte har rakade ben som kvinna ? Är det äckligt med gropiga småtjocka ben? Är man osexig om man har mage och gropar? Är det läskigt med hängiga tuttar?  Jag är en jävla fegis, jag skulle inte ta på mig en kjol och gå utanför tomten i orakade ben,sambon brukar dock drabbas av mina håriga spiror. Nej som sagt, jag tycker hon var jävligt tuff som kastade in den bilden och det skadar inte att skönhetshysterin debatteras lite.

This entry was posted in Lite av varje and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.
_______________________________________________________________________

10 Responses to Det krävs ett visst mod att gå mot strömmen

 1. kicki says:

  Jag har aldrig rakat benen någonsin, men å andra sidan har jag ganska ljusa hårstrån på benen så de syns nästan inte. Håret under armarna brukar jag däremot ta bort för jag tycker det är lättare att hålla sig fräsch då, speciellt sommartid när man svettas. Sedan har jag faktiskt lite svårt för att kvinnor idag helst ska se ut som om de vore yngre än sina egna döttrar, nej, låt var ålder ha sin charm och acceptera människor som de är. Utseendet är inte allt.

 2. Catta says:

  Kicki: Jag har alldeles svarta hår, långa dessutom!
  Ja jag vet inte om alla ungdomar tycker det är så kul med mammor som ser ut som tonåringar heller, när jag klippte mig sa sonen att "nu ser du ut som en riktig morsa", men jag sminkar mig mycket sällan, går mest i jeans och tycker inte jag ser värst ungdomlig ut,men det långa håret i kombination med liten kroppsbyggnad gjorde väl att jag inte såg ut som en mamma förmodar jag. Visst är det kul att piffa upp sig ibland,men det är sån hysteri på många håll. Okej om man gillar att göra det för att det är kul och man vill se ut på ett visst sätt,men många ggr handlar det nog om vad omgivningen ska tycka också

 3. Bubblan says:

  Jag sminkar mig sällan och har aldrig anklagats för att ägna för mycket tid på frisyren :) Jag skulle däremot aldrig i livet gå i kjol utan att ha rakat benen. Jag är mörkhårig och varje hårstrå syns. Jag tycker Natashja är modig och hon har rätt men jag känner mig ofräsch och lurvig om jag inte rakar benen.

 4. Catta says:

  Bubblan: Då är vi rätt lika där då :) för egen del bryr jag mig inte nämnvärt om jag har lurviga ben, men jag tycker ju inte det är direkt snyggt, så visst rakar jag benen mer för omgivningens skull och för att jag inte ska vara "ful" på benen,skulle jag bara bry mig i mig själv skulle jag gärna slippa

 5. kicki says:

  Har precis sett på uppdrag granskning om "skönhetsindustrin". Skrämmande! Då är det bättre att nöja sig med att raka benen mm.

 6. Catta says:

  Kicki: Ja jag såg trailern (missade programmet får se reprisen) och det räckte för mig, jag är så glad att jag är var tonåring nu,det verkar som att man måste vara perfekt för att duga.Men vad sjutton får dom pengarna ifrån till ideliga botoxinjektioner,läppjobb,tuttar, och allt vad det är?

 7. Hmm says:

  Alltså jag vet inte riktigt hur jag ska kommentera det här inlägget. Saker här var sådant som jag tog för självklart. Vill man raka så gör man. Vill man inte så gör man det inte. Det viktiga är att man själv känner sig fin. Sedan att jag faktiskt personligen inte gillar en jättetuffs under armarna vare sig på mig eller andra, är min grej som ingen annan behöver ta hänsyn till.

  Kul känga åt Gillet :)

 8. Catta says:

  Hmm:Ja fast det är inte så självklart, t.om jag som fullständigt brukar strunta i vad folk tycker och tänker rakar ju benen för att jag inte vill att folk ska titta på mina ludna spiror och tänka att jag är trashig typ.Vore det ENBART för min skull så skulle jag skita i det för det är bara jobbigt. Dock under armarna gäller samma för mig,det är för att jag själv vill det.

 9. Hmm says:

  Catta: Ja jag skulle nog kika två gånger om en tjej kom med JÄTTEludna ben men jag skulle samtidigt se det som att det är mitt problem. Jag ogillar också starkt håriga ryggar vare sig det är på män eller kvinnor. Ja för mycket hår över huvud taget faktiskt. Men jag ser det som att det är en blandning av mitt arv och min uppfostran. Försöker faktiskt inte ändra på min inställning heller. Men jag förväntar mig inte heller att andra ska leva upp till mina preferenser. Det gör säker inte jag deras ögon heller (och vill inte göra det heller) ;)

 10. Catta says:

  Hmm: Nej man är olika helt enkelt, att raka benen är väl en petitess om man jämför att vissa känner sig tvungna att genomgå ett antal operationer för att de inte tycker att de duger annars-Håll en hövlig ton (i den mån det är möjligt!)
-Konstruktiv kritik är välkommet. Dock inte i form av "Du är dum i huvudet"...
-Tryck till på knappen vetja ---> bloglovin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>