Jävla pack är allt jag kan säga

Så var bilderna på den totalt massakerade Christian Larsson ute också då, de bilderna,precis som bilderna på Elin Krantz, var sekretesskyddade,men det tycks inte hjälpa mycket. Jag vet inte men jag läste denna tex på Flashback:

”En part alltid har rätt att ta del av alla omständigheter som domstolen grundar sitt avgörande på. Sekretess kan aldrig begränsa en parts rätt enligt rättegångsbalken att få del av alla omständigheter som läggs till grund för ett avgörande av ett mål eller ett ärende framgår av andra styckets andra mening. Bestämmelsen avser också den rätt som en misstänkt enligt 23 kap. 18 § RB har att ta del av vad som har kommit fram under en förundersökning.”

Den kille som är misstänkt för skyddande av brottsling är ju på fri fot som jag förstår det,men skulle han tex ha fått tillgång till dessa bilder då han ju inte hade med själva mordet att göra? Det har jag svårt att tro. Men de övriga misstänkta kanske har tillgång till det och de kanske har sina förundersökningar liggande hemma tillgängligt för vem som helst att ta del av då,men det är ju också tveksamt då sekretess är sekretess, de kanske får ta det av det men inte ”ta hem” det, vi fick tex inte del av JBs rättspsykiatriska undersökning som var sekretessbelagd. För jävligt är det vilket som, fruktansvärt respektlöst mot hans minne och framför allt mot hans familj.

Marcus Jannes (Lurifaxflux) syster anmälde när man lagt ut kränkande foton på Marcus efter att han hängt sig ”Live” på Flashback. Några lustigkurrar hade gjort ”roliga” filmer på hängningen, jag skrev om det här. Polisen la ner hennes anmälan av förtal mot avliden,vilket är jävligt märkligt då lagen säger följande:

”Förtal av avliden skall medföra ansvar enligt 1 eller 2 §, om gärningen är sårande för de efterlevande eller den eljest, med beaktande av den tid som förflutit sedan den avlidne var i livet samt omständigheterna i övrigt, kan anses kränka den frid, som bör tillkomma den avlidne.”

Timmar efter att han hängt sig lades dessa sinnessjuka filmer upp, skulle inte det vara sårande för de anhöriga menar dom? Fan så arg jag blir!

Men nu är det ju inte bara obildade snorungar som mot bättre vetande roar sig med att kasta skit på döda och deras anhöriga och sprida bilder på offren, nej då det finns utbildade tanter i övre medelåldern som gör det gång på gång också (skriver, inte sprider bilder) och det äcklar mig! Ett ypperligt exempel på en sån är Ann-Helena Rudberg, journalist och författare som flertalet gånger suttit och kastat skit på människor som är döda och på deras anhöriga,vad hon får ut av det kan man undra.Från Ann Helenas blogg ang Marcus Jannes:

”Tyvärr så verkar det inte ens som om Marcus Jannes familj var emot att han tog livet av sig.”

Ingen i hans familj har någonsin sagt något som ens antyder att de önskade livet ur honom, tvärtom.

Hans mamma ringde till honom på söndagen dagen innan han tog livet av sig, men han tryckte bort samtalet. Så då gjorde hon inte något mer?”

Hans mamma ringde honom på Måndagen ca 20 minuter efter han startat tråden på FB (vilket hon inte visste) men blev borttryckt. Så varför denna lögn, är det skönt att lägga skuld på en förälder vars barn tagit livet av sig?

Det framstår som om hela familjen hade gett upp denne unge man. Som om det var något ödesbestämt att han skulle göra det. Lämna denna världen. Inte så konstigt då att han tog livet av sig.”

Nej, hans pappa sa att när Marcus väl bestämt sig så fanns det ingenting som kunnat stoppa honom, så hur fan kan hon få det till att han ville ta livet av sig pga av att man gett upp på honom?

Ann Helenas spekulerar och skuldbelägger hej vilt på sin blogg , dock kliver Marcus pappa in och förklarar ett och annat i kommentarerna,men hur i helvete kan man skriva så här om en familj man inte vet ett skit om? Hur i helvete kan man anklaga familjen för att han tog livet av sig?

Men Marcus är inte den enda hon skrivit om, nej hon tog en runda om Emil Linell också, den unga kille som inte fick hjälp när han larmade SOS utan fick ligga och dö i hemmet svårt sjuk. Redan i rubriken dömer hon honom med ” Emil tog inte hand om sig”, sedan fortsätter det:

Varför är den fråga som uppstår hos mig när jag läser om Emil Linell. Inte det där självklara varför han inte fick hjälp, utan varför han inte förstod att det var något allvarligt fel på honom tidigare.”

Hur många människor får inte feber och känner sig yr utan att de för den skull tror att det är en dödlig åkomma de drabbats av? Är det konstigt att man inte tror att man ska dö när man är ung och i övrigt frisk? Är man dum då?

Men det som ledde fram till detta är uppenbarligen ett icke omhändertagande. Varken av honom själv eller hans omgivning.”

Så detta skuldbeläggande igen, dumma anhöriga som inte förstod att han var dödligt sjuk, att hans mjälte spruckit, dumma Emil som inte fattade.Och vad i helvete vet AH om hur hans familj tog hand om honom?

Emil borde inte ha ringt 112 utan till någon vän, som hade kunnat skjutsa honom till akuten

Är det inte 112 man ska ringa om man känner sig akut sjuk? Ska man ägna tiden åt att ringa runt till kompisar då,hitta nån med bil och möjlighet, är det det mest rimliga?. Det dummaste är väl att AH i detta sammanhang pratar om kärringar som fått fästingbett och hennes anhörigas armbrott och passar på att lobba för sina böcker.

Emil levde ett för hårt fysiskt liv även för sin ålder om jag förstår det rätt. Och han trodde att vårt samhälleliga omhändertagande fungerade. Att han skulle få hjälp av vården när han behövde. Det är lätt att tro på odödlighet i hans ålder. Vi består inte bara av kropp utan också av själ. Ibland behöver vi vända oss inåt, helt enkelt ta det lugnt.”

Ett hårt fysiskt liv, det som framkommit är att han var väldigt fysiskt aktiv, något som för det allra mesta är positivt för hälsan. Och jag tror knappast att värst många tror att de ska dö för att de är febriga,matta och svimfärdiga, vare sig om de är 20 år eller 40.

Vad fan är det för fel på folk när man känner ett behov av att lägga ut foton på grovt misshandlade i vissa fall ruttnande lik?  Vad är det för fel när man har ett behov av att sparka på de som ligger (anhöriga), när man har ett behov av att lägga skuld på oskyldiga människor eller på den som är död och inte kan försvara sig?

Bara en mycket störd människa kan känna sig stolt över att sprida bilder som de på Christian Larsson och Elin Krantz och därför vore det väl en välgärning om dom tog dessa personer omgående och gjorde en stor psykundersökning på personerna ifråga och sedan låste in dom på obestämd tid. Och att polis och åklagare följde lagen vad gäller förtal av avliden.Öppenhet , yttrandefrihet och offentlighet i all ära,men nån jävla måtta må det ju finnas också, man MÅSTE ju inte bete sig som ett svin bara för att man kan liksom…

Det här inlägget postades i Brott & Straff och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Jävla pack är allt jag kan säga

  1. Pingback: Cathrine Fahlgren – Bitter och avundsjuk | Cattasbubbla - Just read it !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.