Marks-politiker med i tvivelaktig Facebookgrupp

Jag trodde jag sett det värsta när det gäller Marks kommun och hanteringen av de två barnen,men uppenbarligen inte. Det har startats en namninsamling som heter ”Flytta inte tillbacka markbarnen Fanny och Rasmus till första familjehemmet” . Okej det må vara,den har 4 underskrifter, men än värre är att man startat två Facebookgrupper med samma namn där man raggat medlemmar hej vilt, både bland särskolor och politiker.

 

 

 

 

 

Men tittar man lite närmare på några av medlemmarna i gruppen så mår man lite illa, vi börjar med det allra skamligaste namnet:

Anita Lomander socialdemokrat, vice ordförande i socialnämnden och ledamot av kommunfullmäktige i Marks kommun och i allra högsta grad involverad i Marksfallet.

Anita Lomander som varit involverad i fallet från kommunens sida går alltså med i en högst tveksam grupp på Facebook, tillsammans med ett antal  företrädare för nätverk, föreningar och grupper som alla syftar till att svartmåla omhändertagandet av barn, socialtjänsten och fosterföräldrar.

Bland annat en av grupperna som återkommer som medlem under olika namn är ”Socialens barn”. Marie Ringdahl som startat den gruppen anser att föräldrar äger sina barn. Hon anser också att det är bättre att barn får stanna kvar hos föräldrar som förgriper sig på dom än att de flyttas till fosterhem eftersom de flesta fosterföräldrar ändå förgriper sig på barnen. Marie anser också att socialtjänsten ska läggas ner. Jag måste säga att Anita Lomander har skaffat sig ett fint nätverk.

En annan vän Anita har är Bennie Åkerfeldt som skrivit en hel del om detta på nyhetsverket (som han nu raderat) och som menar att barnen bör få flytta hem till sin mamma. Varför det vore vansinne kan ni läsa om här. Anita är kompis med Bennie på Facebook och hon är/var ett fan av hans grupp. Bennie å sin sida är kompis med biomamman till de omhändertagna barnen. Luktar det inte lite skunk här?

Peter Johansson ersättare för SD kommunfullmäktige Gullspångs kommun och Jana Lund Sverigedemokratisk politiker som är ordförande i SD Kävlinge är de två SD-politiker som liksom Anita Lomander omger sig på facebook med rättshaverister och såna som hatar socialtjänsten för att de ”kidnappat” deras barn. Skrämmande.

Men vi har också fler socialdemokrater som hakar på i detta, nämligen Anneli Brunberg socialdemokratisk ledamot i stadsdelsfullmäktige Fosie. Denna Annelie är också   ledamot i ”Socialens barn”.  Är stadsdelsfullmäktige medvetna om vad hon håller på med egentligen? Är hennes engagemang i socialtjänst/fosterhemshatande föreningar kompatibelt med hennes uppdrag i stadsdelsfullmäktige?

De 30 tal medlemmar som är med är alltså politiker, och människor som av olika anledningar fått sina barn omhändertagna, samt föreningar/grupper som hatar soc, LVU och fosterfamiljer.

 

 

 

 

 

 

 

Att Susanna Svensson dessutom sitter och sprider felaktig information om fallet är tydligen inte heller något Anita eller någon av de andra politikerna opponerar sig emot. Anita vet ju mycket väl alla turer i detta, SD- politikerna vet jag inte vad de har för agenda, men Annelie Brunberg har ju också en egen agenda i detta eftersom hon också måste anse att föräldrar äger sina barn med tanke på hennes engagemang i ”Socialens barn”. Detta är så vidrigt att jag finner inte ord, och det stärker bara uppfattningen att Marks kommun är kraftigt felande. Inte konstigt att det läcker som ett såll från kommunhuset i Mark, nu vet vi ju med säkerhet att Bennie Åkerfeldt har åtminstone två vänner där.

Nej nu kan Marks kommun bara göra en sak och det är att förpassa Anita Lomander från kommunhuset, allt annat vore skandal. Annelie Brunberg bör inte heller ha en plats i någon stadsdelsfullmäktige med de åsikter hon har. Övriga medlemmar är endera medlemmar/kontaktpersoner i Socialens barn eller sådana som fått sina barn omhändertagna, anmälts för barnmisshandel osv. Snyggt sällskap, verkligen.

Uppdatering

Anita Lomander undanhåller vissa fakta för tv 4 när hon säger att hon blivit tillagd i en grupp och hon var så dum att hon inte klickade bort det. Sanningen är att hon även är med i ett evenemang med samma namn som gruppen, och blir du inbjuden till ett evenemang måste du aktivt svara ja,nej eller kanske på frågan om du vill gå med. Anita Lomander svarade JA. Hon har alltså inte bara ”vimsat till det” för att någon annan lagt till henne, hon har tagit ett självvalt beslut att gå med.

Dessutom måste man undra hur det är med omdömet när hon är vän på FB med en person som driver en förening (samma som startat gruppen) som vill lägga ner både soc och alla familjehem,som anser att föräldrar äger sina barn osv. Herregud, hon har inte i socialnämnden att göra,ingen annanstans heller där hon har en möjlighet att få något inflytande i frågor som rör barn.

This entry was posted in Lite av varje and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Marks-politiker med i tvivelaktig Facebookgrupp

 1. Patrik Nyberg says:

  http://nyhetsverket.se/nyhet/26025/Marks-kommun-st%C3%A4ms-av-familjehemsmamman-Eva

   

  Catta,

  Nu stämmer familjehemsmamman Eva Marks kommun!

  Detta är helt klart en av de värsta skandalerna i socialtjänstens historia.

 2. Catta says:

  Ja verkligen, det är ett ärende jag tänker ofta på. Fruktansvärt hur man behandlade både barnen och familjen.

 3. Patrik Nyberg says:

  Det verkar rulla på i positiv riktning i detta ärende. De personer som drev en kampanj för att två små barn skulle tvingas bo hos en dömd våldtäktsman har tystnat. Sanning och rätt kommer nog segra.

 4. Ann-Charlotte says:

  Patrik

  Jag beundrar dig och Catta som engagerar er. Det är oerhört svårt att göra det när små barn är inblandade. Det är lätt att känslorna tar överhanden. Därför engagerar jag mig inte. Jag tycker det är för svårt. Barn är det bästa som finns!

 5. Patrik Nyberg says:

  Ann,

  Man kan ju engagera sig på olika sätt. Att vara snäll mot sina nära och kära och posta fina presenter till nätkompisar är ett sätt att göra världen en smula bättre. ☺Du gör skillnad för många tror jag. Man måste också vara rädd om sig själv. Catta var den enda bloggaren som vågade skriva om barnen i Mark innan Uppdrag Granskning sände sitt reportage. Innan UG uppmärksammat myndighetsövergreppet mot barnen och fosterfamiljen var det få som offentligt vågade ta strid för barnen och dess rätt att slippa utsättas för våld och övergrepp. Jag, Lisbeth Pipping och Catta och några få till agerade före UG. Det fanns en stor rädsla hos bloggare och media att utsättas för våld.

 6. Ann-Charlotte says:

  Patrik

  Det du berättar är otroligt… Catta växer mer och mer i mina ögon. INGET barn ska utsättas för våld och övergrepp. Då ska det bli konsekvenser för förövaren.

  Ja jag gör mitt bästa för att förbättra mig själv och min omgivning och om ett halvår tror jag att jag är starkare och kan hoppa på uppdraget som Attitydsamordnare för psykisk ohälsa. Jobba med attityder skulle passa mig. Det är bara det där att stå framför folk som jag tycker är jobbigt.

  Ha det bäst!

   

   

 7. Patrik Nyberg says:

  Ann,

  Ja Catta har gjort mycket gott för många människor. Ett ärende som ska avgöras av JK inom kort rör en ung kvinnas skadeståndsansökan. Den unga kvinnan gick under jorden för några år sedan då hon fruktade att hon skulle tvingas bo med sin förövare. TV-programmet Efterlyst hade inslag om flickan, bland annat. Den person som flickan valde att kontakta när hon var på  rymmen var Catta. Troligtvis kände hon att Catta var en genuin person. Så den här bloggen har verkligen gjort nytta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

<----Välj en bildfil (JPG)