Marks kommun överklagar till kammarrätten

Det är glädjande att se att Marks kommun beslutat (om än i en oenig nämnd) att överklaga förvaltningsrättens beslut ang var barnen ”Fanny och Rasmus” kommer att ha det bäst i framtiden. Jag hoppas verkligen att man plockar fram alla de vittnesmål som finns och som kan klargöra barnens behov,deras bästa och deras önskan och att detta får ett slut som blir så bra som möjligt för barnen i slutänden. Bennie Åkerfeldt fortsätter att hävda (läs kommentarerna här och här)  att det handlar om rasism och jag vet inte om han tycker det är okej att folk vanvårdar barn så länge de är romer eller vad det handlar om, det intressanta är att inte en enda romsk förening tagit upp detta vilket dom torde ha gjort om man ansett att det handlat om rasism gentemot romer, så jag skulle nog vilja påstå att Bennie själv använder dessa barns öde för sin egen privata strid om romers rättigheter vilket är väldigt fult.

Lägger man nu fram alla fakta som finns kring anknytningsprocesser och vikten av det, barnens egna önskningar, hur deras möten med familjehemmet varit , framtidsperspektiv och annat då vet man i alla fall att själva rättsprocessen gått rätt till och att man inte enbart utgått från en sida. Jag tycker det blir helt fel att döma ett par barns framtid utifrån den biologiska mammans önskningar , de har dessutom en pappa som (även om han inte har vårdnaden) som har åsikter, men som inte fått göra sig hörd alls i detta vilket är märkligt. Nej man ska helt och hållet döma utifrån barnens bästa, inte vad mamma,pappa eller fosterfamiljer vill och önskar, det enda som ska spela roll är att barnen får det så bra som möjligt nu och i framtiden och jag hoppas man tar till sig alla sidor denna gång.

Ps, Dagens Lomander:

Du har varit med i en uppmärksammad Facebookgrupp där du tog ställning i fallet tidigare. Har du gått in i det här mötet med ett öppet sinne?

– Jag har inte varit bestämd innan jag gick hit, och det var jag inte förra gången heller, säger Anita Lomander.

Jo tjena, har man inte en bestämd uppfattning när man går med i en FB grupp som heter ”Flytta inte tillbaka markbarnen Fanny och Rasmus till första familjehemmet” ? Hon måste tro att varenda kotte är totalt intelligensbefriade…

This entry was posted in Lite av varje and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

<----Välj en bildfil (JPG)