Anders Behring,brinn i helvetet…

Jag låg vaken inatt och tittade på direktsändningar från Norge på Tv4 Fakta, fruktansvärda berättelser och upplevelser. Den gripne skytten är 32 årige Anders Behring, en person med högerextrema åsikter som bodde hemma hos mamma tills för ett par veckor sedan. Frågan är då om han agerat som en del i en högerextremgrupp eller ensam, jag tror på det senare, anledningen är att jag tror de flesta grupper skulle inse att detta vidriga dåd inte skulle göra något gott för ”saken” utan snarare tvärtom, alltså vad får man ut för ”positivt” av att skjuta och spränga en massa landsmän,däribland mängder av försvarslösa ungdomar?

Mina gissningar i det tidigare inlägget att det var en islamistisk terrorhandling var tydligen helt fel,men jag ger mig i alla fall på att spekulera i att detta är en ensam galnings verk, en människa som flippat ur fullständigt. Ungdomarna på ön har upplevt det mest skrämmande man kan uppleva,att vara fast på en ö jagad av en galning med automatgevär. Vittnen på ön berättar om att Behring jublade och skrek segerrop när han skjutit.Man har berättat hur iskallt han agerade,hur de gömt sig.Dödssiffran har stigit extremt mycket och man har hitintills funnit minst 84 döda, de flesta mycket unga,men man befarar att man kommer att hitta fler.

Behring har blivit dömd en gång tidigare och det var för en trafikförseelse,  så han är ju uppenbarligen inte en känd våldsverkare,därför tror jag att han helt enkelt är en person som fått ett fruktansvärt frispel, kanske  (förmodligen) lider av en mycket allvarlig psykisk störning. Jag tror inte en frisk människa klarar inte att locka till sig ungdom efter ungdom för att senare skjuta dom helt kallt. Han hade licens för två vapen som enligt media ska ha varit ett automatgevär och en glock, förmodligen för att han var medlem i en skytteklubb.

Sajten Document har sammanställt de kommentarer Behring skrivit hos dom, dessa finner ni här, dock kan sidan vara besvärlig att få upp (kanske pga överbelastning?)

Här är en film som ger en liten bild av det fruktansvärda på ön,bara det lilla man ser får en att må riktigt illa.

Hans Facebook med extrema åsikter ska ha tagits ner men den nya versionen han hade med mestadels musik/filmlänkar finns sparad som PDF här. Bloggen Realisten uppger att Behring för ett år sedan uppgett sig vara bloggaren Fjordman, dock har flertalet andra personer nu uppgett sig vara Fjordman så uppgiften tycks oklar. Visar det sig att han verkligen är Fjordman så finns det många som idag har anledning att fundera vad de håller på med, bland annat Kent Ekeroth (SD)som hyllat hans texter.

Må Anders Behring brinna i helvetet,sjuk eller ej, förutom att mina tankar går till alla de som drabbats på olika sätt,alla ungdomar,föräldrar,anhöriga till omkomna,  så går de också till Behrings anhöriga, det kan inte vara roligt idag att ha några som helst band till honom, jag tänker på hans mamma, hur mycket skuldkänslor sitter hon med idag?  Skuldkänslor för att hon fött honom,uppfostrat honom,levt med honom tills nyligen? Stackars människa….

Tillägg: Ett blogginlägg från en som var med på ön,skakande läsning….

Ännu ett blogginlägg från en ungdom på ön,hon berättar även här om händelsen

Det här inlägget postades i Lite av varje och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.