Rödvinbär

Om man fryser in rödvinbär kan man då plocka fram dom och göra gelé på dom sen?
Och om man kan det,är det när man tar dom tidigt eller sent dom är bäst till gelé ?

//Husmodern med de gröna fingrarna…

This entry was posted in Livet hos oss and tagged , . Bookmark the permalink.
_______________________________________________________________________

7 Responses to Rödvinbär

 1. Viktoria says:

  Jag brukar frysa in röda vinbär för att använda dem till vinbärsrulle, borde också funka till gele. Men jag har aldrig reflekterat när jsg plockar dem förutom att de är mogna.

 2. Catta says:

  Vad är vinbärsrulle?

 3. whitelady7 says:

  Testa, och om det inte blir gele så kan det ju bli saft :-) När man ska göra gele så är det bra om de har så mycket pektin som möjligt, men om det behövs så kan man tillsätta det när man koka gelen. Tänk bara på att hemgjord gele möglar ganska lätt, så man får vara noga med hur man försluter burkarna, eller bara göra en liten sats åt gången. Men gott är det med hemgjord gele, helt klart värt "besväret" :-)

 4. Viktoria says:

  Mums!!! Rulltårta med grädde och röda vinbär, läggs på frysta, som fyllning. Sockerkakan är med marängyta.

  Brukar inte göra gele men marmelad och då brukar jag vända burkarna upp och ner medan de svalnar. Då försluts burkarna ordentligt.

 5. Catta says:

  WL:Haha ja jag har provat göra saft en gång för typ 25 år sen och då fick jag sex flaskor gelé,så den varianten har jag provat,sen provade jag aldrig mer men känner att det är dags att glömma den gamla fadäsen nu :)
  Ok,det var bra att du sa det för jag tänkte göra flera burkar men det är ju dumt då. Och ja gelé är svingott :)

  Viktoria: Det lät riktigt gott! Okej,tack för tips.Marmelad är helt okej också så jag skulle kunna prova att göra det bara för att prova :)

 6. susanna svensson says:

  Jag har hemgjord vinbärsgele som är flera år gammal den har inte möglat utan är fortfarande fräsch. Knepet är at tinte pruta på sockret i receptet. Socker konserverar samt at tnoga regöra alla burkar och skälja dom i bensoat

 7. Catta says:

  Susanna: Ja jag får väl prova och se,men med min tur så blir det väl varken saft eller gele utan någon obestämd sorts sörja kan jag tro-Håll en hövlig ton (i den mån det är möjligt!)
-Konstruktiv kritik är välkommet. Dock inte i form av "Du är dum i huvudet"...
-Tryck till på knappen vetja ---> bloglovin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>