Lite rensning från onödiga ting

De här 2 senaste bloggveckorna har varit turbulent må jag säga, några roliga/trevliga saker har hänt och några idiotiska. Men det har blivit uppenbart för mig att en del människor helt enkelt är födda till att ljuga,andra till att mobba och andra till att sakna vanligt hyfs, sen har vi ju den största skaran,de som är alldeles normala,vanliga,trevliga. Två inlägg har skapat de mest hektiska bloggveckorna jag varit med om, på gott och ont.

Jag har ju alltid varit mån om att alla ska få komma till tals här i bubblan, jag har tyckt att även om jag ogillar en person så måste jag kunna stå över det och bemöta folk med hyfs ändå, se till vad dom skriver mer än att se till vem som skriver,  jag har tänkt att även om folk betett sig illa så beror det väl på något (sjukdom,brist på social kompetens,uppfostran etc) . Men jag har ändrat mig på den punkten nu, närmare bestämt igår .Varför ska jag ha folk här som enbart är ute i syfte att bete sig illa och skita i ämnet utan bara inrikta sig på att gå till oftast totalt substanslös attack?

Det är inget ädelt i att låta såna komma till tals här,dom är bara irriterande och gör en på dåligt humör, inte heller ger dom något. Så jag bestämde mig för att blocka de som jag ser som de allra värsta, från att kommentera här. Det är människor som under lång tid haft möjligheten att lära sig bete sig som folk men inte klarat uppgiften, så nu går dom bort helt enkelt och bubblan kommer bli en så mycket trevligare plats.Vilka ni är kommer ni bli varse när ni försöker kommentera och det inte fungerar , men jag tror å andra sidan att ni vet själva vilka ni är utan att ens behöva försöka kommentera.Alla som klarar att debattera med lite hyfs är förstås som alltid välkommen,även om vi står på olika sidor i en fråga eller inte ens gillar varandra värst, Jag kräver bara att man visar vanligt folkvett.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, nätet är en bra plats för att debattera, lära sig, ha roligt,träffa nya bekantskaper och annat,men det är också en plats där all världens avskum, patrask och vidrigheter finns. En plats där folk tror att de kan agera hur som helst utan konsekvenser.
Men varje handling har en konsekvens, i verkliga livet och på nätet, och det visar sig alltid förr eller senare vad konsekvensen består av.

 

Det här inlägget postades i Lite av varje och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.