God damn vilka dumma våp det finns

Ibland undrar jag hur många idioter det egentligen finns. Det är ganska intressant att följa Isakin och Michelles bloggande även om jag inte tror att det leder till några större framgångar vårdmässigt sett att  patienter får höra dagligen att dom borde ta livet av sig, torteras osv. Inte heller tror jag det gynnar vården nämnvärt att få höra att ens brott inte är någon big deal. Att sedan vidhålla bilden av sig själv som ”kannibalen och vampyrkvinnan” istället för personerna Isakin och Michelle gynnar förmodligen inte heller vården. Men så har jag aldrig varit en fan av rättspsykiatrin heller, det är ofta jag funderar på om de ansvariga de facto inte är mer verklighetsfrånvändande än patienterna.

Så till saken. Uppenbarligen finns det många kvinnor i detta land, kvinnor och mammor som vill ta Isakin till sitt hjärta. Som blir arga på att folk skriver elaka saker till honom och menar att alla kan göra misstag. När blev halshuggning och kannibalism ett misstag? Jag vill bara spy när jag ser vissa kvinnor skriva till honom, och jag undrar i mitt stilla sinne om de öht är lämpliga att ta hand om sina barn. De tror att de känner honom för att de läser vad han skriver i en blogg. De tror sig se och veta att han är en god människa  innerst inne men att han haft det så jobbigt så det är fullt naturligt att hugga huvudet av en fembarnsmamma och äta lite på henne. De vet förstås inte ett skit om honom mer än det man kan läsa sig till i förundersökningen och det hans skriver.

Han sitter inte på rättspsyk för att han är frisk. Här har flera kvinnor/tjejer egna bloggar där de lägger ut foton på sig själva och sina barn, där det framgår klart och tydligt vad de heter och bor. Hur vet dom att han inte är fullkomligt instabil och retar sig på något de skriver en dag och åker dit på en permis? Är dessa kvinnor så jävla blåögda att de tror att en människa begår ett sånt brott enbart för att han haft en jobbig uppväxt? I så fall skulle vi ha tiotusentals kannibaler och styckmördare i Sverige. Det är rimligt att tro att Isakin har en fin och bra sida också, jag tror ju väldigt få är genomonda. Han kanske är värsta lustigkurren och myspojken å ena sidan. Men han har även en annan sida. En sjuk sida som han inte styr helt över.  Att som mamma utsätta sina barn för risker genom att åma sig för en psykopat och sadist gör ta mej fan att man borde vara diskvalificerad som vårdnadshavare.

Med det inte sagt att det är okej att skriva att han ska dö eller ta livet av sig. Han är sjuk och det kan vem som helst bli, det är inget vi styr över. Dock kan många undvika att starta processen genom att ge fan att droga, då en stor del av alla patienter har drogutlösta störningar.  Jag kan också förstå intresset för en person som han. Det är intressant att se vad som rör sig i skallen på en sådan person för det är inget vi möter till vardags. Jag tycker det är intressant. Men det är en sak att tycka psykologi är intressant och en annan att åma sig för en psykiskt störd människa man inte vet något om. Endera har dessa kvinnor och mammor inte alla bestick i lådan eller så är de bara så djävulskt oinsatt i svåra psykiska störningar och vad det kan innebära. Det finns psykiskt störda som mördar sina barn, föräldrar, partners, syskon. Tror dessa våp att de är skyddade så länge de bara är snälla, förstående och trevliga? Herregud! Jag kan ha en massa tankar och funderingar kring mannen ifråga och hans brott. Men det jag vet är att han har begått ett brott som mycket få människor skulle klara att begå och det visar på att han är i allra högsta grad kapabel till precis vad som helst. Tyvärr så tror jag inte att han kommer få speciellt mycket vård heller så länge han sitter på Karsudden. Det är väl redan bevisat och han säger det också själv. Men jag hoppas han får det en dag. För hans skull, för hans anhörigas skull och för allmänhetens skull…

This entry was posted in Brott & Straff and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to God damn vilka dumma våp det finns

  1. Trött says:

    Jag förstår hur du tänker. Mannen är uppenbarligen sjuk men det har ingenting att göra med om han är god eller inte. Man kan vara riktigt sjuk och vara en bra person för det oavsett brottet man har begått. Nu är jag inte insatt i det här fallet. Fanns det missbruk med i bilden? Ja, en del kvinnor är uppenbarligen helt blåsta. För det mesta är de inte så värst bra för den intagne heller på något sätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

<----Välj en bildfil (JPG)