Dubbelmordet i Tullinge

Jag vet inte men nog fan känns det som att man får vatten på kvarn gång på gång när det gäller rättspsykiatrin. Häromdagen mördas ett äldre par i Tullinge. Mannens 41 årige son är misstänkt. Han mördade sin mamma 1996 på samma sätt, med ett trettiotal knivhugg och slag. Han dömdes då till rättspsykiatrisk vård ( på Karsudden enligt uppg) och hade enligt TT nyligen släppts ut när han nu mördade sin andre förälder och dennes sambo.

Han har alltså dömts till vård. Inom rättspsykiatrin ska riskbedömningar göras innan patienterna kommer ut på permissioner eller blir fria. Det skulle vara synnerligen intressant att se hur riskbedömningen på denna person såg ut. Kanske standardmallen med “Han har skött sig bra på avdelningen och risken för återfall i brottslighet får anses vara låg”. Mannen har tydligen bytt namn om inte officiellt så inofficiellt. Ungefär som JB då som inte kallar sig vid sitt rätta förnamn numera utan använder ett annat.

Just Karsudden är känt för sina svängdörrar och verksamhetschefen Kent Perssons slappa och nonchalanta inställning. Jag har ju haft äran att tala med honom själv och kan bara säga att han ligger på min tio-i-topp-lista vad gäller idioter jag haft att göra med. Hur som helst, Tullingemorden är alltså ännu ett i raden som kunnat undvikas om alla ansvariga gjort vad de skulle. Precis som mordet på min bror kunnat undvikas om läkaren där gjort det han skulle och precis som många andra mord kunnat undvikas om psykiatrin fungerat. Mina tankar går till 41-åringens syskon och andra anhöriga som ännu en gång fått uppleva något av det värsta man kan drabbas av.

Några länkar om Karsuddens “vård”.

Pedofil rymde
Matija Sovdat fick permis efter ett år
Trippelmördaren får permis efter 1 1/2 år .
Risk för återfall men fri ändå

Svd, DN, AB, Expressen

This entry was posted in Brott & Straff and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Dubbelmordet i Tullinge

  1. Pingback: Psykiatrin behöver mer resurser | Cattasbubbla - Just read it !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

<----Välj en bildfil (JPG)