Hanna Widerstedt, en symbol för den fria kvinnan?

I dag är det inte så värst svårt att bli en “kändis”, om än man måste räknas till d-kändis. Det är bara att vara extremt provokativ eller sexualisera det mesta så vips är du känd och får medverka i tv och tidningar, vara omslagstjej på Frida och så vidare. Nästa tjej i ledet att haka på den trenden är Hanna Widerstedt 20 år , bloggare och numera deltagare i årets Big Brother. Givetvis är det de som är mest “galna” som får uppmärksamheten, det vore ju dumt att ge uppmärksamhet till en ung person som ådstakommer något vettigt.

Nyaste är nu då att Hanna onanerar i Big Brother-bikten där hon säger att “Det här är en symbol för alla kvinnor som är kåta”. Hanna ska alltså gå i bräschen för alla kvinnor på internationella kvinnodagen och visa att om de är kåta så kan de onanera och att det är okej….helt enkelt. Och media faller för det förstås. Ooohhh så udda och eget!! Vilken speciell människa. Så tokig och hämningslös hon är.

Jag skulle ju vilja påstå att det bara är tragiskt och patetiskt. Tjejen är 20 år och tror att hon genom att tala om att det är okej att onanera ska bli någon slags symbol för den fria kvinnan. Herregud! Likväl som de funnits kåta män i en jävla massa år har det funnits kåta kvinnor (givetvis). Jag tror de flesta onanerat precis när de haft lust med det, de har inte frågat någon om lov. Att alla inte väljer att göra det på ett fik, på Åhlens eller framför en kamera betyder inte att det inte finns liksom. Hanna  kommer aldrig bli en symbol för den fria kvinnan, däremot kommer hon sätta stämpel på sig själv som symbol för den blåsta kvinnan. Det är inte så att hundratusentals kvinnor nu kommer känna att “Tack Hanna för att du gett oss en onani-röst”. Möjligen kommer hon få en och annan tonåring att tycka det är lite fräckt, att våga visa upp sig lite mer i alla möjliga och omöjliga situationer.

Hanna:
– Folk måste ju veta vem jag är sedan kommer de att älska mig. Då kommer jag att få ett eget program. Det är mitt mål.
Kissie var väl först att bli känd på att vara provokativ i sin blogg. Men vad är hon idag, ett känt namn förvisso men är hon känd för att hon är blåst eller smart ? Kenza och Foki är två unga människor som är kända idag. De har byggt ett varumärke, skapat vinstdrivande företag och lever gott på det de skapat. De har så vitt jag vet aldrig provocerat eller visat upp några intimare delar av sig själv. Det är medierna som avgör om de här personerna ska bli kända eller inte. Det finns flera kloka, vettiga och smarta unga människor som man kan lyfta fram istället. Som kan ge andra unga hopp om att man kan uppfylla sina drömmar om man jobbar hårt. Nej medierna väljer att visa ungdomarna att det bästa sättet att bli känd är att knulla i tv, operera sönder sig när man är 18 år, banta sig till anorexi, hota, håna och förtala andra. Idioti.

Nu uppmärksammade jag förvisso själv Hanna som är en i raden av dessa blåsta dussinbrudar. Men jag poängterar att det hon håller på med bara är patetiskt, att hon aldrig kommer bli någon förebild eller symbol för den fria, smarta kvinnan, tvärtom. En och annan ungdom kommer tycka hon är häftig. De kommer ta efter och tänka att ”Okej, visar jag pattarna i bloggen och pratar om hur skönt det är att knulla så blir jag känd. Också är det positivt att tala om att man hatar fattiga, mobbade, feta och fula så jag kör det konceptet också”. I slutänden är det all slags media som avgör vilka som ska bli kända. Vilka som ska få utrymme i tv, radio, tidningar och debattprogram. Att man väljer att lyfta fram de som är elaka och blåsta är för mig en gåta då det finns så många ungdomar som kämpar och sliter för att göra något vettigt och för att föra ut ett vettigt budskap…

Det här inlägget postades i Kändisar och Nöjen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.