Somnambulism eller fylla?

Det är väldigt vad folk börjat våldta eller förgripa sig på kvinnor eller barn i sömnen. Att det finns den typen av sömnstörning är klarlagt. Det jag tänker på är att om man har den störningen så borde tidigare partners/fruar kunna vittna om att det hänt flera gånger att mannen i fråga påbörjat samlag/sexuella aktiviteter med dom i sömnen, för att det skulle vara just vid en våldtäktsanmälan problemet upptäcks första gången för alla känns väl inte så sannolikt. Det är väl också lite märkligt att alla dessa fall börjat dyka upp på senare år. Är det en slump att alla dessa kommer “i klunga” eller har man helt enkelt hittat ett bra försvar som det är svårt att slå hål på? För hur bevisar man att personen inte sovit tänker jag.

Nu har jag inte läst utredningarna, men det som i min värld skulle styrka ett sådant försvar är väl om tidigare partners kan bekräfta att det hände nu och då i deras förhållande. Något som tycks finnas med i varje fall är att de misstänkta varit berusade, i de flesta fall kraftigt berusade. Så frågan är väl om deras minnesluckor handlar om fylla eller sömn. Här  är några av de fall som varit de sista åren.

En 38 årig man förgrep sig på sin 8 åriga dotter. Hovrätten friar honom då det inte går att utesluta att han sovit och drömt att han hade sex med sin maka.

En kvinna friades för övergrepp på sin väninnas 11 årige son då hon led av somnambulism vilket konstaterats redan tidigare. Man kunde inte bevisa att det fanns något uppsåt och hennes anhöriga sa att hon inte hade något sexuellt intresse av barn (men vem fan skulle medge det?). Kvinnan hade druckit vin och åt medicin mot sin somnambulism, en blandning som kan framkalla sömngång.

En 35 årig man våldtar en kvinna och hävdar att han måste gjort det i sömnen. Hovrätten friar honom då man inte kan utesluta sömnambulism.

Det här inlägget postades i Brott & Straff och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.