Kim Eriksson Sirawan, en uppdatering

imageKim Eriksson Sirawan 30, drömde om en hockeykarriär men en ryggskada när han var 18 år satte stopp för det. Nu är han så långt från kall blänkande is man kan tänka där han sitter i hettan på Klong Prem Central Prison i Bangkok. Den 14 juli 2010 stormade ett 50-tal poliser hans hem i Thailand. Man hittade 53 gram Ice (metafetamin) i ett laboratorium. Där fanns också filmbevis där man kan se Kim i en tillverkningsprocess. Den 22 september 2011 dömdes han till döden men straffet omvandlades genast till livstid.

Familj och vänner på plats vid rättegången

Vi var säkra på att få ta med honom hem. Advokaterna sa att det var 70% chans att han skulle frias med tanke på att vi hade visat att det fanns skäl att tro att han utsatts för brottsprovokation och inte visste att det var Ice som tillverkats. Det blev en chock när domen kom, säger Kims pappa Jan.

Kim själv är besviken och arg för även han hade hoppats på en friande eller väsentligt mildare dom.

Poliserna som vittnade var pressade och visste ingenting utan pratade om att de fått uppdraget av DEA. Åklagaren som är känd för sin aggressivitet var väldigt tyst. Allt tycktes handla om DEA. De frågade direkt vid tillslaget efter filmkameran, hur kunde de veta att vi filmat när bara jag och Tomas visste det? Hur kunde de veta vad som fanns i flaskan i labbet innan de ens kollat i den? Säger Kim.

Brottsprovokation med hjälp av svensk kriminell

Kim säger att han är utsatt för brottsprovokation där Amerikanska DEA (Drug Enforcement Administration) lett operationen med hjälp av Svensk och Thailändsk polis samt en av Kims gamla vänner, kemisten Tomas Lilius.

imageKim och Tomas Lilius träffas första gången 2005. Lilius är då delägare i företaget Labglas som säljer labutrustning och kemikalier. De fortsätter ha kontakt genom åren och diskuterar olika samarbetsprojekt. Det Kim inte vet är att Lilius 2001 fångats i en telefonavlyssning där DEA hör honom instruera personer misstänkta för grova narkotikabrott i hur man tillverkar bl.a Ecstasy. DEA slår till i operation Triple X som det kallas och arresterar 20 personer för tillverkning av bl.a stora mängder Ecstasy och Metamfetamin , samt för olaga vapeninnehav.

Lilius grips inte. Kanske på grund av osäkerhet kring om han skulle fås utlämnad eller ej. Man kan läsa följande den 6 november 2001 i The Berkeley Daily Planet:

Hobart Huson is also accused of introducing the lab’s operators to Thomas Lillius, a 33-year-old suspected Ecstasy chemist from Stockholm, Sweden, who remains at large.
Kim är ingen duvunge

Kim är ingen duvunge. Han har vid 22 års ålder straffats för att ha smugglat anabola steroider från Grekland. Polisen slår också 2006 till i en dopingfabrik i en källarlokal i Årsta där man tillverkar stora mängder tabletter av anabola steroider som smugglats in i Sverige och Kim är en av tre som grips. Han är också en partyknarkare som gillar Kokain. När han så flyttar till Thailand 2007 är polisen ganska säkra på att han fortsätter sin steroidverksamhet där . Det är lätt att tänka sig att han är ett irritationsmoment för polisen. Han tros ha tjänat stora pengar på något som är olagligt i Sverige.

Kim vill att Lilius ska lära honom att tillverka steroider från grunden och Lilius åker till Thailand vid två tillfällen. Första gången i mars 2009. Samma år gifter sig Kim med sin flickvän Awatsada och hon blir gravid. Kim har insett att hans bruk av Kokain snarare är ett missbruk och lägger in sig på ett behandlingshem för att bli drogfri. Han får kämpa med sitt beroende och får ett par återfall men i övrigt går det över förväntan. I början av 2010 kommer domen rörande Årstatillslaget och familjen bestämmer sig för att resa till Sverige så han kan avtjäna straffet. Awatsada och dottern som fötts i April ska bo hos Kims föräldrar medan han avtjänar straffet och de bokar flygbiljetter till den 17 Juli 2010.

Tomas Lilius kommer till Thailand

Lilius återvänder till Thailand i början av Juli 2011 och ska nu enligt Kim visa hur man tillverkar steroider. Den 14:e befinner de sig flera timmar i Labbet som finns i anslutning till Kims hus. Lilius erbjuder sig att filma Kim när han steg för steg utför processen enligt Lilius beskrivning. Att de filmar är för att Kim tycker det är krångligt och Lilius menar att då kan han gå tillbaka och titta på de olika stegen. Innan processen är klar blir Kim tvungen att gå in och passa barnet en stund så Lilius säger att han ska avsluta det åt honom. När Awatsada kommer tillbaka lägger sig Kim för att vila då han under några dagar haft influensan. Han vaknar sedan av högljudda röster och hinner knappt kliva upp förrän det vimlar av poliser och han befinner sig med händerna bojade bakom ryggen.

En man som visar upp att han är från DEA kommer fram. Ett filmteam finns på plats och filmar hela tillslaget, de ska också ha sagt att en svensk polis fanns på plats. Om man tittar på de nyhetssändningar som kablades ut ser man en förvånad Kim och mängder av poliser. Man kan höra honom fråga sin fru flera gånger ”Where is he”? Och hon svarar ”He go see his girlfriend”. Det är Lilius han frågar efter. Han har försvunnit från huset en kort stund innan polisen kommer. När Kim hör Awatsadas svar nickar han sakta och ett ironiskt leende sprider sig över hans ansikte precis som att han tänker ”Den jäveln har lurat mig”. Poliserna för Kim till häktet.

“Operation Minus 5 degrees – sensitive operation”

Kims familj och vänner börjar kolla upp Lilius. Vem är han egentligen och varför gör han så här, de var ju vänner? Det är då de hittar informationen om Triple X-tillslaget i USA 2001 och börjar fundera på om det finns någon koppling där. Kims mamma Åsa anmäler svenska polisen för grovt tjänstefel och en förundersökning inleds. De som hörs är tre personer från Rikskriminalpolisens underrättelsesektion. Anders Ullenius, Staffan Jonsson och Cecilia Fant.

Förundersökningen är intressant. Det framgår klart och tydligt att två av de tre har haft kontakt med Lilius sedan slutet av 2008. Cecilia Fant har också introducerat Lilius för DEA och ordnat ett möte dem emellan. De berättar att Lilius flera gånger kommit med förslag på vad han kan göra i syfte att någon ska kunna gripas. Hans förslag är inte alltid rumsrena och de tackar nej. Jonsson menar att han inte är pålitlig. De hävdar sedan flera gånger att de talat om för Lilius att han inte får provocera fram brott och att om han begår brott på utländsk mark så kan det få konsekvenser i Sverige. Trots att de säger att de inte har någon vetskap om hans planer med DEA så påtalar de alltså detta gång på gång i förhörsprotokollet.

Det framkommer också i undersökningen att de via en av DEAs kontaktmän i Köpenhamn fått veta att Lilius har ett avtal med DEA om att hjälpa dem och att han då ska slippa åtal i USA samt att han utlovats ett Green Card när han är färdig med sitt ”uppdrag” i Thailand.

Det mest anmärkningsvärda i förundersökningen är kanske förhöret med Fant som framstår som mycket förvirrad. Det framgår att Fant visste att Lilius befann sig i Thailand vid tidpunkten för tillslaget . På rak fråga om hon pratade med Lilius när han kom från Thailand svarar hon: – Jag hade nån….Alltså… Det var lite rörigt då efter allt som hade hänt, det var ju liksom DEA´s puck så att säga ….

Inget klart svar men hon får ändå ingen följd- eller motfråga. Vad var det som var så rörigt för Fant? Hon säger ju att hon inte har en aning om vad Lilius gjorde i Thailand.Hon fortsätter med att säga : -Men, ja jag sa det att nu får du verkligen se till att DEA sköter det här liksom ordentligt.

Fant tycks således inte ha varit helt ovetande om vad Lilius haft för sig I Thailand utan snarare orolig att han inte ska skyddas av DEA. Något som stärker det är när förhörsledaren frågar Fant om hon vet om Lilius är i Sverige nu och Fant svarar :-  Jag ska inte, jag vill inte prata om var han finns någonstans.Om jag visste skulle jag inte berätta var han fanns

Man förutsätter att en polis som förhörs i en internutredning ska dela med sig om vad hon vet. Men just detta verkar vara signifikativt med utredningen: de hörda verkar helt välja själva vad de ska berätta – och inte berätta. Och när som synes helt berättigade följdfrågor inte ställs, hur kan en åklagare på basis av det kan fatta beslut att inget brott skett?

Men en mening som får anses säga en del om den svenska polisens syn på Kim är väl Fants uttalande ”Så att..Ja nu har han ju fått som han velat”. Hon syftar då på Kim som väntar på ett dödsstraff vid tillfället för förhöret av Fant. Det går inte att komma från känslan att Fant sitter på mer information än hon vill medge. Man får också känslan att hon anser att Kim nu är där han bör vara. Inlåst.

Operationen mot Kim döptes till ”Operation Minus 5 degrees – sensitive operation”. Namnet kommer sig förmodligen av det ställe i Pattaya där Tomas Lilius och DEA-agenterna träffades.

Vad talar för att Kims version stämmer ?

Det enda bevis som finns att Kim tillverkat Ice i syfte att sälja är den för narkotikabrott eftersökte Tomas Lilius ord. Lilius som utlovats ett green card och att man droppar åtalet mot honom i Usa om han hjälper DEA att sätta dit någon. Inget annat. Inga mail, inga bandade samtal, inga bevis för det under spaningen, inte ens en kriminalteknisk rapport om vad flaskorna innehöll. Labbet som gjorde analyserna i Thailand är inte ISO-certifierat vilket inte då heller borgar för en tillfredsställande kvalitetssäkring. En civilingenjör med organisk kemi som huvudinriktning har analyserat laboratorievittnets utsaga och säger bl.a följande:

-Enligt receptet som man säger att Kim använt har man inte använt ekvimolära förhållanden vid framställningen av benzylmetylketonen, utan PNP’n har varit i ett väldigt stort överskott. Risken finns att detta oreagerade reagens har vandrat genom hela systemet ända till bägaren som placerats för kristallisering i kylskåpet, där den kanske har fallit ut som kristaller. Då skulle det vara bevisat att man inte har framställt ren crystal meth utan en salig röra av olika organiska föreningar som skulle vara osäljbara ”på gatan”. Och med det skulle hela åtalet falla, åtminstone delvis. Den thailändska kemisten erkänner detta faktum i frasen nederst på sida 6 “Methamphetamine Hydrochloride or bits of Methamphetamine Hydrochloride”, d.v.s. att många andra föreningar tycks finnas i ”soppan”.

Men eftersom rätten gick med på att det rättskemiska laboratoriet inte behövde visa upp sina resultat vilket även omintetgjorde korsförhör av henne kommer man aldrig att få veta vad som egentligen fanns i flaskorna. Skälet till att försvaret förvägrades rätten att studera bevisen är enligt Alexander Cameron-Charles, som samordnar samtliga juridiska aktiviteter i Kims fall är:

-The lady from the forensic department presented a letter from her superior to the court that they cannot present such documents due to confidentiality and national security.

Polisen börjar spana på Kim i Mars 2009 efter att ha fått ett tips av en av DEAs ”undercoveragenter”, dvs Lilius som dock ej namnges. Det framgår att de fick tipset samma dag Lilius kom till Thailand för första gången. I polisens loggar kan man läsa att de trots ett års spaning inte funnit några som helst tecken på kriminell aktivitet kring Kimtrots både helikopterövervakning och rotande i soptunnor. Inte förrän Lilius kom. Inte heller i den svenska förundersökningen framförs några som helst misstankar om att Kim skulle ägnat sig åt narkotikabranschen.

Ingen av de poliser som vittnade i rätten säger sig ha pratat med ”agenten” utan de har agerat på order uppifrån. Insatschefen säger att han agerat på uppdrag av DEA. I rätten vittnade mannen som äger butiken där Kim inhandlat kemikalier att det som beställts inte var något som används för att producera narkotika utan högst ordinära kemiska produkter. Butiksägaren vittnar också att han sett en västerlänning med Kim. Advokaten hade endast tillgång till ett äldre foto av Lilius och butiksägaren kunde därför inte svära på att det var han då den man han sett var lite rundare och hade rakad skalle. Kim vittnar om att Lilius hade med sig bl.a ett gult pulver när han kom.

Kims hushållerska vittnade om att hon sett Lilius tillsammans med Kim i labbet och att det såg ut som att Lilius visade honom något. En vakt som normalt arbetade på byggfirman Kim var anställd på och som brukade låna träningslokalen i Kims hus befann sig också där en kort stund innan tillslaget. Han vittnade om att han sett Lilius stå utanför dörren och hälla ut någon vätska som det rök eller ångade ur.

Det finns alltså sammantaget ingenting annat än Lilius ord på att Kim haft för avsikt att tillverka narkotika. Och Lilius är den som blivit utlovad straffrihet om han hjälper DEA att få fast någon. Med tanke på att de andra i Triple X-härvan dömdes till ca 30 års fängelse så kan man anta att Lilius hade goda skäl att ge Kim till DEA. Men varför väljer DEA Kim, han är ju inte precis i klass med Pablo Escobar  ?

Alexander Cameron-Charles, eller ”C” som många av hans vänner kallar honom har sedan snart ett år tillbaka haft kontakt med Michael Levine, en fd DEA agent som numera är privat brottsundersökare och föreläsare. C säger att Mikes förklaring förmodligen ligger mycket nära den sanna och krassa verkligheten. Den som vill läsa om detta kan göra det på Justiceforkims inlägg här.

Skulle Kim skulle dra igång ett Ice-kok tre dagar innan han ska lämna Thailand för Sverige? Skulle han som aldrig tidigare handlat med narkotika och aldrig är dömd för narkotikabrott börja med det i Thailand där han var medveten om den hårda synen på just narkotikabrott, 3 dagar innan hemfärd? Skulle han med en nyvunnen drogfrihet och en nyfödd dotter göra det? Skulle han låta det finnas filmbevis på att han står och tillverkar narkotika?

Varför skyddar svenska polisen en kriminell porrskådis ?

Försvarets huvudvittne  Tomas Lilius går inte att hitta och varken den svenska eller thailändska polisen tycks intresserade att få fram honom heller, tvärtom så säger ju Fant att även om hon visste var han fanns så skulle hon inte berätta. Nu har dock Kims svenska advokater Johan Eriksson och Robin SöderFörsvarsadvokaterna Stockholm  lämnat in en anmälan mot Lilius för grovt narkotikabrott, till att börja med.

-Att vara infiltratör är inget brott, däremot kan man straffas om man begår brott i samband med ”uppdraget”, säger Johan Eriksson

Och vi vet att Lilius fanns på plats i villan strax innan gripandet av Kim, fortsätter Robin Söder. Vi vet att han samarbetat med svensk polis och DEA, och vet att svenska polisen gett Lilius pengar. Här finns det många fler frågor som behöver få svar. Och vi vill att en svensk åklagare ser till att sanningen bakom detta tragiska fall lyfts fram i ljuset.

I huvudet på mig just nu…

Vad vi inte vet och som åtminstone jag har synnerligen svårt att förstå, är varför svensk polis skyddar en person som bevisligen varit inblandad i en stor narkotikahärva i Usa? I min värld så är väl Lilius betydligt “farligare” att ha ute än Kim, då han besitter kemiska kunskaper nog för att starta upp lab överallt om han skulle ha lust. Varför offra en nybliven pappa som är på väg till Sverige för att avtjäna sitt straff, en som trots ett års span inte ertappats med någon som helst kriminell aktivitet?

Kims överklagan kommer att avgöras på den dokumentation som finns,  dvs alla de vittnesmål, bevis och inlagor som presenterats vid rättegången samt de som lämnats in senare. Man undrar hur en domare ska kunna döma Kim för ett brott där det mest väsentliga bevismaterialet aldrig visats upp och numera dessutom har försvunnit. När varken svensk polis eller DEA tycks vilja medverka till att alla kort läggs på bordet. Fortsättning följer……..

Tillägg: Då det påstås att jag skulle ha en personlig relation till Kim kan jag dementera det direkt. Den närmaste koppling som finns mellan oss är att vi är födda/bott i samma stad. Jag har aldrig någonsin träffat honom, pratat med honom, skrivit till honom eller något annat. Vi har levt i helt olika världar har en åldersskillnad på 15 år, så vi har inte ens haft gemensamma bekanta. Det är sanningen, ingenting annat…

Här lite mer om Lilius på FB
Aftonbladet

This entry was posted in Brott & Straff and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.
_______________________________________________________________________

122 Responses to Kim Eriksson Sirawan, en uppdatering

 1. Viktoria says:

  Jag undrar varför han skulle tillverka steroider tre dagar innan resan??? Det är mycket "han sa" eller "det fanns" utan substans i den berättelse som kablas ut från Kims sida. Och han har umgåtts med kriminella och TL under flera år men är helt plötsligt naivare än en bebis...

  Nä, när det gäller den här historien kommer jag aldrig att tro på att han är så oskyldig som han själv hävdar. Han kan ha blivit lurad vad gäller TL:s uppsåt men han var nog medveten om vad han själv gjorde.

 2. Catta says:

  Viktoria: Jag vet inte, kanske för att Lilius skulle åka ner då och det var sista chansen på länge eftersom Kim skulle till Sverige och avtjäna sitt straff från 2006.
  Kim och Lilius har inte umgåtts på det sättet. Dom har "känt" varandra men inte umgåtts flitigt som kompisar utan det har väl mer handlat om att Kim köpte saker från Lilius företag och rådfrågade honom några ggr.

  Jag håller inte med om att Kim nödvändigtvis ska ses som naiv för att Lilius blåste honom. Vem förväntar sig att en landsman ska hitta på en sån grej mot en i ett land där det är dödsstraff på drogtillverkning? Och vem kan öht tänka sig att en svensk kriminell avdankad porrskådis öht ska ha ett samarbete med såväl svensk polis som DEA?
  Det finns några frågor som man bör ställa sig och fundera hur troligt det är att:

  1. Satsa på ett Ice-kok 3 dagar innan hemresa till Sverige
  2. Riskera dödstraff med ett nyfött barn hemma
  3. Börja deala med den typen av droger när han aldrig gjort det innan
  4. Se till att hans narkotikatillverkning finns på film (SÅ dum är ingen)

  Sen bör man tänka på att de hade span på honom i 1 år. De övervakade hans hus med helikopter, de rotade i soptunnor, de förföljde honom, hade span på huset osv. De kom inte på honom med några som helst kriminella aktiviteter en enda gång. Inte förrän Lilius dök upp.Om Kim fortfarande vore så kriminell hade det funnits något i dokumentationen från spaningen. Men det finns ingenting.

  Jag har läst vartenda vittnesmål, förhör och dom och jag kan säga att detta är helt klart Lilius verk och att han gjort detta i utbyte mot straffrihet och ett Green Card. Tycker du inte att det är märkligt att den thailändska polisen inte tycks veta vad som egentligen hände, eller att den svenska polisen skyddar en person som de facto begått ett brott inte bara i Usa utan även Thailand ? Hur kunde man veta vad som hände därinne? Man har med sig ett helt filmteam vid tillslaget, allt var planerat och en kort stund efter Lilius lämnat bostaden slår man till. Kim låg i sängen då sedan en tid tillbaka, hur visste polisen att det var dags just då ?

 3. Catta says:

  Ett tillägg: Är det inte lite märkligt att Lilius inte på något sätt försöker försvara sig mot anklagelserna ? Han har inte yppat ett ord om sin oskuld, han har ingenstans försökt försvara sig (tex på FB där han hänger). Om han vore oskyldig tycker jag att han borde berättat vilken lögnare Kim är, hur oskyldig han själv är, eller någonting i varje fall. Men det är knäpptyst.

 4. Viktoria says:

  Första svaret kan nog gälla även om han hade bestämt sig för att tillverka ice. Och det kan mycket väl vara TL:s verk att Kim åkte dit men jag tror fortfarande att han vet exakt vad han gjorde. Det kommer hela tiden dåliga bortförklaringar och konspirationsteorier som nästan får mig att skratta.

  Jag har också svårt att tänka mig att en kriminell och avdankad knarkare inte vet vad TL går för när det gäller den kunskap han har, dock fattade inte Kim att han blev lurad in i situationen och litade förmodligen på TL. Så argumentet att han aldrig skulle kunna ana att TL skulle samarbeta med svensk polis och DEA kan lika gärna tala för att han bestämt sig för att tillverka ice med TL. Och däri ligger problemet, i alla fall för mig, kan nästan varenda en av bortförklaringarna användas mot Kim också.

  Men när det gäller det här ämnet och den personen kan vi enas om att vara oense för jag är egentligen inte engagerad i fallet. Och det är nog Kims stora problem, det är bara en mindre krets som bryr sig. (Dessutom är det lite svårt att bedöma ett fall som bedöms enligt en helt annan lagstiftning än den vi har i Sverige...)

 5. Catta says:

  Viktoria: Vilka konspirationsteorier tänker du på då?
  Ja Kim har redan klargjort i förhör att Lilius frågat honom redan flera år innan om han vill börja tillverka ecstasy tillsammans med Lilius, så helt klart vet han vad Lilius har för kunskaper.
  Men med tanke på att man haft span så länge på Kim, är det inte lite märkligt att det inte finns ett mail eller ett inspelat samtal där Kim och Lilius diskuterar tillverkningen ? De bodde ju inte nästgårds så de kunde prata ostört direkt. Inte ens ett mail eller samtal där man pratar i koder där man kan tänka sig att det har med något sånt att göra. Den enda som säger att Kim velat göra detta är Lilius. Lilius som har allt att vinna på det.

  Det var snarare MIN tanke att Kim förmodligen aldrig trodde att Lilius skulle lura honom i en fälla, och med det menar jag alltså att Lilius skulle lura honom.

  Jag kan ju tycka att det är märkligt att bara en mindre krets bryr sig eftersom det handlar om även vårt rättsväsende. Hur svensk polis samarbetar med en kriminell svensk medborgare. Hur man blundar för ett brott som får anses ganska grovt. Hur man betalar ut pengar till en svensk medborgare som begått en brottsprovokation som lett till att en annan svensk fått livstids fängelse i ett land där mänskliga rättigheter inte finns.

  "Dessutom är det lite svårt att bedöma ett fall som bedöms enligt en helt annan lagstiftning än den vi har i Sverige"
  Desto allvarligare är det och desto större anledning för svensk polis att inte medverka i sånt här. Han är dömd i ett land där försvaret inte får möjlighet att se bevisen ens. Han blir dömd till livstid i fängelse utan att få en ärlig chans att försvara sig. Det borde ligga i alla svenska medborgares intresse att få reda på hur det svenska rättsväsendet öht kan beblanda sig med sånt.

 6. Hmm says:

  Jag håller med Viktoria men det vet Catta redan ;)

 7. Catta says:

  Hmm: Yes. Även om man skiter fullkomligt i personen Kim, även om man tycker han kan sitta där för allt han ställt till tidigare, även om man väljer att tro att han var fullt medveten om vad som skulle ske, så kvarstår det faktum att svensk polis skyddar en person som varit inblandad i en stor narkotikahärva i Usa, som minst varit delaktig i ett narkotikabrott i Thailand.

  För det är ju det som är den stora grejen, hur detta gått till. I min värld så ska svenska myndigheter inte öht medverka på minsta sätt i något liknande. Faktum är ju att svenska polisen VET att Lilius begått ett brott i Thailand , det finns ju för allt i världen filmbevis när han instruerar Kim vad han ska göra i labbet. Har Kim begått ett grovt narkotikabrott så har Lilius varit delaktig i det. De skulle direkt ha haffat Lilius när han kom till Sverige och kört igång en utredning gällande grovt narkotikabrott om de följt de svenska lagarna. Istället ger de honom betalt för "uppdraget" och är ovilliga att tala om för utredande polis var han finns. Jag tycker det är skrämmande. Och jag vet inte varför folk inte ser det.

 8. Viktoria says:

  För mig handlar det inte om att jag tycker att han ska sitta och ruttna i ett fängelse i Sverige, jag köper helt enkelt inte alla förklaringar/bortförklaringar.

  Menar du att de skulle ha gripit honom i Sverige och åtalat honom för narkotikabrott i Thailand? Polisen har nog inte den jurisdiktionen när det gäller narkotikabrott. Om de hade gripit honom så hade de inte följt våra lagar. Sedan har jag förstått att polisen vart inblandad på så sätt att de fått information, men jag har inte sett någon bevisning på att de varit värst aktiva.

 9. Catta says:

  Viktoria: Nej det trodde jag inte heller om dig :)

  Jo om du kollar Brb 2 kap (2§) http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19620700.HTM så kan de det.

  Polisen har fått information av Lilius. De har sammanfört Lilius med DEA. De visste att Lilius hade ett avtal med DEA och att han utlovats att slippa åtal och få ett Green Card när han var färdig med sitt "uppdrag" i Thailand. De visste när han kom hem och vad som hänt Kim. De har betalat ut pengar till Lilius när han kom tillbaka från Thailand. De har inte velat uppge var Lilius befinner sig (på fråga från utredaren vid internutredningen). Så nog har de varit aktiva. Detta finns alltså dokumenterat så jag har läst det själv.

 10. Hmm says:

  Obs! Spekulationer! Jag ser det som lika troligt att han ville tillverka något starkare än anabola för att ta med hem till Sverige för att ha pengar att ge till fru och barn som inte skulle ha något att leva på medan ha satt av sitt straff. Jag har rean redogjort varför jag inte tror på att han inte visste vad han höll på med.

  Att L däremot hade med ett finger i att han åkte fast ser jag inte som något skulle behöva motsäga vartannat dock. Men jag finner det inte för särskilt troligt att man skulle göra sig så mycket besvär för att sätta dit någon för något som de inte gjort. Framförallt inte eftersom han var på väg till Sverige för att avtjäna ett annat brott. vad är poängen liksom. L borde dessutom kunnat ha hitta en större fisk att sälja.Obs! Spekulationer!

  I övrigt så ä jag emot dödsstraff och straff i orimliga proportioner. Men det vet du :)

 11. Viktoria says:

  Det har du rätt i, jag behöver nog läsa på igen. Men vad jag kan läsa ut så krävs det dubbel straffbarhet och är det han gjort straffbart i Thailand? (Brottsprovokation?)

  Av vad du skriver, så är sammanfört aktivt, om de nu har gjort det (hade fått för mig att han hade blivit avlyssnad av DEA och därefter kontaktad av dem), och betalat ut aktivt, om de nu har gjort det. Blev DEA och TL sammanförda för att sätta dit Kim så är det aktivt men bara allmänt sammanförda så är det argumentet också vad gäller just Kim passivt. Annars är allt det andra passivt.

  Jag kan förstå att man är förbannad på TL och vad han gjort samt att han också borde åtalas (men i så fall för vad, för att han provocerat fram ett brott eller narkotikatillverkning) men det förtar inte att jag anser att Kim ska stå till svars för sina gärningar och jag anser att hans bortförklaringar inte håller och att han visste vad han gjorde. Och egentligen så struntar jag hur det har gått till eftersom jag ser Kims handlande som hans ansvar, hade det varit i Sverige så hade jag kanske tyckt annorlunda pga av hur vi hanterar brottsprovokation.

  Dessutom är jag inte alls insatt i thailändsk rätt och från mitt perspektiv känns det som om att Kims försvar bygger på hur svensk rätt ser ut. Men som sagt var jag är ense med dig om att vi är totalt oense i den här frågan och jag har inget större intresse av varken att han ska frias eller ruttna i ett fängelse i Thailand.

  (Jag har lite samma inställning till de fängslade journalisterna, de visste vad de gav sig in på och vilka de umgicks med samt lagarna i landet de var i.)

 12. Catta says:

  Hmm: Jag kan givetvis inte säga vad han visste och inte bara vad som verkar rimligt och inte. Men jag tror definitivt aldrig att han skulle ta med sig den sortens droger på en resa när han var medveten om att det är dödsstraff på det. Och som jag sagt innan, det skulle vara betydligt lättare för honom att göra affärer med steroider med tanke på att han sedan tidigare känner till den kundkretsen och skulle bli av med det direkt. Det är helt andra människor som dealar med ice.

  Jag tror man måste kanske läsa allt för att se grejen, Lilius försökte "hjälpa" polisen flera ggr genom att komma med förslag på hur man skulle sätta dit folk. Då det inte var lagligt i Sverige så kunde de inte gå med på det. Sen fick han kontakt med DEA och gav väl dom samma förslag då förmodar jag och de har ju andra regler att rätta sig efter så Lilius förslag funkade där. Eftersom Lilius hade en massa att vinna (straffrihet för egen del samt ett green card) så hade han nog inga problem att köra den grejen mot Kim. Med tanke på att han föreslagit för svenska polisen först att han skulle göra just den här typen av "fällor" så är det inte alls konstigt egentligen, och verkligen inte när det inte är olagligt för DEA att jobba så. Och om du läser länken ovan vad DEAs tidigare toppagent säger om deras metoder så är det inte så konstigt som det kan tyckas för oss.

 13. Catta says:

  Viktoria: Det är det grova narkotikabrottet man lämnat in en anmälan mot, inte brottsprovokationen, och narkotikabrott är straffbart i bägge länder.

  Nej det var 2000 han avlyssnades och sedan höll han sig undan. Polisen Fant sammanförde honom med DEA efter förfrågan från dom (enligt förhöret vid internutr). Att de betalat Lilius finns också med i samma utredning. Jag tror inte att de blev sammanförda specifikt för Kim utan för att DEA ville att Lilius skulle "jobba" åt dom i utbyte mot straffrihet för sin del i Triple X. Däremot visste polisen att Lilius skulle till Thailand för ett uppdrag åt DEA. De pratade med honom när han kom tillbaka, de visste vad som hänt osv.

  Absolut ska Kim stå till svars för sin del. Men då ska det också finnas bevis för att han verkligen gjort det som påstås. Och det gör det inte. Trots ett års span så har man inte en enda grej som pekar på att han varit intresserad att tillverka Ice, det enda som finns är Lilius ord på det. Lilius som var ensam i labbet och slutförde allt medan Kim låg i sängen. Lilius som var den med de kemiska kunskaperna. Lilius som hade en massa att vinna på att fånga en ful fisk åt DEA. Det finns inte en kriminalteknisk rapport på vad flaskorna egentligen innehöll, inte ett enda bevis för att det var Ice, annat än en labassistents vittnesmål. Det recept man säger sig ha funnit (fast man kan inte säga var) skulle enligt en anlitad kemist ha blivit minst dubbelt så mycket "Ice" om man utgått från det. Det den anlitade kemisten ovan säger är också intressant. Så som sagt så finns absolut ingenting annat än Lilius ord på vad Kim hade för planer. Och Lilius är väl ingen jag skulle satsa mina pengar på i en sanningstävling heller, han har ju de facto kommit med förslag av denna typ till svenska polisen.

  Anledningen att jag inte struntar i hur det gått till är för att jag tycker det är förjävligt om svenska polisen är medvetna om att DEA använder de här metoderna mot andra svenskar i länder utan rättssäkerhet. Men det är så tydligt i förhören att Polis Fant är mäkta imponerad över att få ha ett "samarbete" med DEA, hon är som en femåring som just fått träffa Erik Saade.

  Jag är inte heller värst insatt i Thailändsk rätt, men jag förmodar att det även där officiellt är så att man ska ha rätt att korsförhöra, rätt att se bevisningen osv. vilket man inte fått i detta fall. Men det är nog så att man måste läsa all dokumentation som finns för att se helheten.

 14. Hmm says:

  Men varför sätta fast honom för ett nytt brott när han är på väg att avtjäna det gamla?

 15. Mr says:

  Tycker du snöar in dig allt för mycket med varför skulle han göra ett kok 3 dagar innan hemfärd.

  Svaret är mycket enkelt varför man gör och filmar, han skulle inte sitta länge i swe typ 3år några månader så när han kommer ut var väl tanken att han skulle tillverka yaba eller bolas.

  Vad han verkligen ville tillverka vet bara Kim och TL MEN vad vi vet är att han ville tillverka olagliga preparat.
  Läser du mellan raderna och har ett öppet sinne kan du se att Kim ville lära sig innan han kom tillbaka till swe så kan han sitta av sitt straff och komma tillbaka till Thai och starta tillverkning.
  Måste säga att det är bra att dom knep han innan.

  Tycker också du klagar för mycket på brottsprov jag tycker SO WHAT Kim HAR sållt olagliga preparat säkert även till USA och därför fått DEA´s ögon på sig.
  DEA drar inte igång en lång kostsam sting operation bara för att få fast en sketen yaba pundare.
  Tycker även du ska sluta kolla för mycket på filmer eftersom i verkliga livet så får även tjallare sitta i fängelse även om det är kortare tid.
  Så TL var nog antaligen en Informatör från början och gjorde ingen "deal" för att slippa fängelse.

  Jag kan hålla med om att det är jobbigt att få 45 år på kåken i thai men skulle man vilja slippa hamna i jobbiga situation så borde man hålla sig på rätt sida av lagen, det har Kim inte lyckats med dom sista 10 åren.
  Kim är en parasit som aldrig jobbat, aldrig bidragit konstruktivt till samhället, han har sålt anabola, har levet kriminellt liv hela tiden.
  Kanske dags att han får uppleva den andra sidan av myntet.

  Tycker det är ganska jobbigt att se personer som fortfarande tycker synd om kriminella och att det ska daltas fram och tillbaka.

  "Dont do the crime if u cant take the time"

 16. Catta says:

  Hmm: Det var ju i Sverige han skulle avtjäna det och det var DEA som ville haffa en "class one" dealer. Men för att förstå varför DEA skulle vara intresserad av det när det finns massor av folk som håller på med sånt här utan att man ska behöva provocera fram dessa brott, så måste du nästan läsa det den förre toppagenten på DEA (Mike Levin) skrivit om deras arbetsmetoder och varför det finns ett intresse för dom att göra såna här grejer. I vår värld kan det tyckas helt orimligt men uppenbarligen så är världen ibland stolligare än man tror.

 17. Mr says:

  Ja det va ju lite det jag sa att åka hen till swe avtjäna kort straff när han är fri ja då bär det av tillbaka till thai och börja koka.

  Därför ville han lära sig att koka innan han åkte in och även då filmade det så att det blir lättare att komma ihåg.
  Dessa brott finns massor av ja MEN varför tog dom honom just då?
  Var det kanske att han hade större planer att uppgardera sin CV.

  Jag tror inte argumentet håller att TL skulle sätta fast någon random snubbe så han slipper 30 år
  DEA är inga jäkla dumskallar Kim har dom haft ett öga på och ville ha fast killen.

 18. Catta says:

  Mr: Jag citerar dig och svarar så det blir enklare att se.

  "Tycker du snöar in dig allt för mycket med varför skulle han göra ett kok 3 dagar innan hemfärd.Svaret är mycket enkelt varför man gör och filmar, han skulle inte sitta länge i swe typ 3år några månader så när han kommer ut var väl tanken att han skulle tillverka yaba eller bolas."

  Hade det inte då varit rimligare att han lärt sig efter han muckat, alltså vadan denna brådska att lära sig om han ändå inte skulle kunna köra igång förrän efter han muckat?

  "Vad han verkligen ville tillverka vet bara Kim och TL MEN vad vi vet är att han ville tillverka olagliga preparat."

  Vad är straffsatserna i Thailand för att tillverka en mindre mängd steroider jämfört med detta? Det blir lite som att man skulle döma någon som tafsat en dam på rumpan för grov våldtäkt , för bägge är ju brott så det är detsamma?

  "Läser du mellan raderna och har ett öppet sinne kan du se att Kim ville lära sig innan han kom tillbaka till swe så kan han sitta av sitt straff och komma tillbaka till Thai och starta tillverkning. "
  Kan du förklara logiken i att lära sig något, sitta inne i två år och sedan börja tillverka? Vore det inte enklare då att lära sig i anslutning till att tillverkningen skulle börja på allvar? Och var någonstans kan du se att han öht ville lära sig tillverka ice? Varken polisen i Thailand, Sverige eller Usa har ju ett enda bevis för det annat än Lilius ord. Tycker du han verkar vara en trovärdig kille?

  "Måste säga att det är bra att dom knep han innan."
  Knep han innan vad då?

  "Tycker också du klagar för mycket på brottsprov jag tycker SO WHAT Kim HAR sållt olagliga preparat säkert även till USA och därför fått DEA´s ögon på sig."

  Nej jag klagar inte på brottsprovokation, jag kan tycka att man har ett val oavsett om någon provocerar en. Det jag klagar på är att svenska polisen involverat sig i en sån här grej. Att Lilius skyddas av svensk polis trots att han begått ett brott. Du förutsätter att Kim har sålt olagliga preparat till Usa, ska man döma på sånt tycker du, att någon "säkert har" ? Ingenstans i den dokumentation jag läst finns något som ens antyder att Kim sålt något till Usa.

  "DEA drar inte igång en lång kostsam sting operation bara för att få fast en sketen yaba pundare."

  Jag tycker du ska läsa lite av vad den tidigare toppagenten på DEA säger om den saken. Vi kan väl förutsätta att han har betydligt mer kunskap gällande det än både dig och mig.

  "Tycker även du ska sluta kolla för mycket på filmer eftersom i verkliga livet så får även tjallare sitta i fängelse även om det är kortare tid.Så TL var nog antaligen en Informatör från början och gjorde ingen "deal" för att slippa fängelse."

  Jag har läst en stor del av den dokumentation som finns i ärendet. Förhör med den svenska polisen, förhören med vittnen och poliser i thailand, domen etc. Och om du läser vad jag skrivit så har den svenska polisen fått information av DEA att Lilius de facto blivit utlovad straffrihet samt ett green Card efter han slutfört sitt "uppdrag" i Thailand. Det är alltså svenska polisen samt DEA som påstår detta, inte jag. Så "verkliga livet" ser ut så och det är just det jag reagerar på.

  "Jag kan hålla med om att det är jobbigt att få 45 år på kåken i thai men skulle man vilja slippa hamna i jobbiga situation så borde man hålla sig på rätt sida av lagen, det har Kim inte lyckats med dom sista 10 åren."

  Ja man ska absolut hålla sig på rätt sida lagen och gör man inte det ska man ta sitt straff. Dock ska man bara straffas för de brott man begått, inte för att folk tror, känner eller tycker. Det ska också finnas bevis för att man begått brotten och den bevisningen ska försvaret ha möjlighet att granska. Försvaret ska också ha en möjlighet att korsförhöra ev vittnen.

  "Kim är en parasit som aldrig jobbat, aldrig bidragit konstruktivt till samhället, han har sålt anabola, har levet kriminellt liv hela tiden.Kanske dags att han får uppleva den andra sidan av myntet."

  Känner du honom väl? Han ska väl dömas för de brott man kan bevisa att han begått. Att du påstår att han aldrig jobbat (vilket jag vet är helt fel) är inte heller ett skäl till att han ska dömas till livstid om man inte kan lägga fram klara och tydliga bevis för det påstådda brottet.

  "Tycker det är ganska jobbigt att se personer som fortfarande tycker synd om kriminella och att det ska daltas fram och tillbaka."

  Jag tror inte du fattat grejen. Det handlar inte om att dalta med kriminella. Det handlar inte om att folk inte ska ta sitt straff för de brott de begår. Det handlar om något helt annat vilket du skulle se om du läste det som skrivits.

 19. Catta says:

  Mr:
  "Jag tror inte argumentet håller att TL skulle sätta fast någon random snubbe så han slipper 30 år DEA är inga jäkla dumskallar Kim har dom haft ett öga på och ville ha fast killen."

  Men snälla, jag har läst dokumentationen. Det är DEA som säger detta till RKP, att Lilius är utlovad straffrihet och ett Green Card om han gör detta uppdrag.Det är inget jag, Kim eller någon annan hittat på. Det är Lilius som sprungit hos polisen i Sverige och velat hitta på olika sätt att få fast olika människor, men i Sverige får man inte använda sig av de metoder Lilius föreslog, men det får DEA göra.

 20. Mr says:

  Jag gör som du svarar på dina komentarer

  "Jag tror inte du fattat grejen. Det handlar inte om att dalta med kriminella. Det handlar inte om att folk inte ska ta sitt straff för de brott de begår. Det handlar om något helt annat vilket du skulle se om du läste det som skrivits."

  Jo jag har fattat grejen han ÄR dömd för tillverkning av Yaba därför ska han ha sitt straff, varför jag väljer att tro på domstole och inte yaba pundaren i dettta läge är han tvivelaktiga bakgrund

  "Hade det inte då varit rimligare att han lärt sig efter han muckat, alltså vadan denna brådska att lära sig om han ändå inte skulle kunna köra igång förrän efter han muckat?"

  Nej det är det inte eftersom det finns inga garantier för att TL kunde lära honom 3 år senare.
  Samt om han hade haft span från thai polsen så borde dom lagt han på hyllan om han åkte in.
  Alltså bättre läge att börja stor kok när man inte har ögonen på sig.

  "Kan du förklara logiken i att lära sig något, sitta inne i två år och sedan börja tillverka? Vore det inte enklare då att lära sig i anslutning till att tillverkningen skulle börja på allvar? Och var någonstans kan du se att han öht ville lära sig tillverka ice? Varken polisen i Thailand, Sverige eller Usa har ju ett enda bevis för det annat än Lilius ord. Tycker du han verkar vara en trovärdig kille?"

  Logiken har jag dragit upp innan alltså lättare att göra stor kok om man inte har span alltså tror inte thai polis har koll på att han skulle ti swe och sitta av straff.
  Han har hävdat själv olika versioner en version var att han vill lära sig att tillverka ice men för att sälja kunskapen vidare.
  Tror TL är mera trovärdig änn Kim.

 21. Mr says:

  Kan även säga att jag tror inte vi kommer överens i detta fall.
  Du tror på stackarn jag tror däremot han är skyldig.

  Killen ÄR dömd inget annat men skulle vi tro på alla kriminella så vore det ganska tomt på alla fängelser.
  Klart jag kan hålla med om att en väldigt liten % av alla fångar är säkert oskyldiga.

  Men oddsen att Kim är det är ytterst små

 22. Hmm says:

  Catta: Jag har läst det men köper det inte. Framförallt inte i detta fall. Tänker lite som Mr att DEA är inge idioter och skulle snabbt se att detta är en småpotatis och skulle då i alla all inte få någon bomus.

 23. Catta says:

  Mr: Då svarar jag på dina svar :)

  "Jo jag har fattat grejen han ÄR dömd för tillverkning av Yaba därför ska han ha sitt straff, varför jag väljer att tro på domstole och inte yaba pundaren i dettta läge är han tvivelaktiga bakgrund"

  Ja han är dömd för det, men frågan är om han är skyldig till det. Frågan är om det när Kim gick och la sig öht fanns en drog i labbet. Om så var, så var Lilius den som färdigställde det hela (vittnen finns att han var den som grejade där inne tills 10 min innan polisen kom).
  Var Kim en yabapundare? Var tar du den informationen ifrån?
  Finns anledning att tvivla om någon döms utan att bevis läggs fram?

  "Nej det är det inte eftersom det finns inga garantier för att TL kunde lära honom 3 år senare.Samt om han hade haft span från thai polsen så borde dom lagt han på hyllan om han åkte in. Alltså bättre läge att börja stor kok när man inte har ögonen på sig."

  Varför skulle inte Lilius kunna göra det? Och om Lilius inte kunde så finns det fullt med människor som kan, det är liksom inte en exklusiv kunskap just bara Lilius besitter. Vet du varför polisen öht började ha span på Kim? Jo för att Lilius gav dom ett tips. Men trots ett års spaning så kunde dom inte belägga honom med en enda kriminell aktivitet, inte förrän Lilius kom dit.

  "Logiken har jag dragit upp innan alltså lättare att göra stor kok om man inte har span alltså tror inte thai polis har koll på att han skulle ti swe och sitta av straff."
  Jo dom hade nog stenkoll eftersom det var stora problem att få ett pass till dottern.

  "Han har hävdat själv olika versioner en version var att han vill lära sig att tillverka ice men för att sälja kunskapen vidare."
  Var har han hävdat att han ville göra ice ?

  "Tror TL är mera trovärdig änn Kim."

  Du vet att Lilius själv var inblandad i en stor narkotikahärva i Usa, betydligt större saker än det Kim sysslat med. Så varför är han mer trovärdig än Kim?

  "Kan även säga att jag tror inte vi kommer överens i detta fall. Du tror på stackarn jag tror däremot han är skyldig."

  Jag kan säga att jag förmodligen är betydligt mer insatt än du i detta fall eftersom jag läst all dokumentation och det är också därför jag är så övertygad om att detta är en ren setup, något som inte tycks så ovanligt hos DEA enligt den tidigare toppagenten.Dock kan jag förstå att folk tycker det verkar lite Hollywood att de skulle hålla på så, men läser man på lite så ser man att så jävla illa är det. Nja jag vet inte om jag ska säga att jag tror på honom för jag känner honom inte. Däremot så ser jag efter att ha läst igenom allt att det finns en massa tvivel, och jag tycker helt enkelt inte att folk ska dömas på de grunderna. Inte heller tycker jag svenska polisen ska vara involverad i såna här saker som faktiskt kan rendera i dödsstraff.

  "Killen ÄR dömd inget annat men skulle vi tro på alla kriminella så vore det ganska tomt på alla fängelser. Klart jag kan hålla med om att en väldigt liten % av alla fångar är säkert oskyldiga."
  Ja han är dömd, men är han skyldig? Tomas Quick är också dömd, men är han skyldig? Jag skulle tippa på att de allra flesta dömda är skyldiga, men nu pratar vi om ett land där rättssäkerheten inte är i topp så det är en viss skillnad.

  "Men oddsen att Kim är det är ytterst små"

  Jag tycker det är lite kaxigt att säga det när du uppenbarligen faktiskt inte har någon större koll på vad man byggt åtalet på, vilken bevisning som finns (eller snarare inte finns), hur turerna kring Lilius gått osv. Jag tror du ser en kriminell pundare som bör sitta inlåst oavsett om han är skyldig till detta eller inte, för han har gjort saker förut så det var skit detsamma.

 24. Catta says:

  Hmm: Det Levin säger är att har man inga stora fiskar att fånga så kan man ta en gatulangare, bygga upp en bild av att han är större än han är, koppla in media, sprida rykten. Och när DEA väl slår till så har gatulangaren blivit en storfräsare som förser en hel stad med droger, alltså i folks ögon. I verkligheten är han fortfarande bara en gatulangare. Man ser till att media är på plats vid tillslaget (som i Kims fall) och polisen hyllas för att de rensat ännu en gång, de har tagit en som tillverkar klass ett droger. Agenterna får utmärkelser, de får bonusar, de får större budget.

  Man måste ju reagera på att den store "ice-tillverkaren och gangstern" Kim inte blev påkommen med en enda kriminell aktivitet under ett års tid. Att det inte finns ett enda mail, ett enda bandat samtal, ett enda inköp, som pekar på att han skulle tillverka ice. Det finns bara Lilius ord på det. Och Lilius är den som under många år erbjudit folk att lära dom hur man gör ecstasy och andra droger. Lilius är den som erbjudit svenska polisen att göra den här typen av fällor. Säger verkligen inte det att det finns en hel del tvivel?

 25. Mr says:

  Att du orkar streat emot sanningen ok

  "Ja han är dömd för det, men frågan är om han är skyldig till det. Frågan är om det när Kim gick och la sig öht fanns en drog i labbet. Om så var, så var Lilius den som färdigställde det hela (vittnen finns att han var den som grejade där inne tills 10 min innan polisen kom)."

  Man kokar inte yaba på 10 minuter.
  Skaffa lab, skaffa rätt kemikalier, och själva koket TAR tid ok så han viste mycket väl vad som pågick sluta nu ok du börjar göra dig löjlig.

  "Var Kim en yabapundare? Var tar du den informationen ifrån?
  Finns anledning att tvivla om någon döms utan att bevis läggs fram? "

  Han har ju själv sagt i en del media som finns på J4K att han pundade yaba och INTE kokain som du hävdar.

  "Varför skulle inte Lilius kunna göra det? Och om Lilius inte kunde så finns det fullt med människor som kan, det är liksom inte en exklusiv kunskap just bara Lilius besitter."

  Mycket kan hända på 3 år TL kunde ha slutat den kriminella banan eller han kude ha torskat.
  Du får det att låta som att det är bara att knalla ner på en strand o snacka med vem som helst om att få hjälp till kok.
  TL var nog den enda Kim kände som hade dessa kunskaper därför valdes det att göras nu.
  Kom inte o säg att Kim låg o gllassade på pattis beach och TL snubblade på honom. "EYYY mannen ska vi koka yaba typ".

  "Ja han är dömd, men är han skyldig? Tomas Quick är också dömd, men är han skyldig? Jag skulle tippa på att de allra flesta dömda är skyldiga, men nu pratar vi om ett land där rättssäkerheten inte är i topp så det är en viss skillnad."

  Ja vet du vad du har så rätt stackars Kim är helt oskyldig attans dessa onda amerikaner och utomjordingar.
  Kan ju vara så att Kim också kan beläggas med skuld på JFK mordet mfl.
  Sluta få detta att låta som en konspiration mot en yrkeskriminell.
  Jag behöver inte läsa alla dokument polisen har för att bilda mig en uppfattning om hur det kan ha legat till.

  Att detta va en aning smuttsig opp kan jag hålla med om MEN jag tycker inte synd om Kim eftersom han förtjänar att se andra sidan av myntet i det liv han självmant hade valt.

  Sedan kan jag säga att du borde vara försiktig med att smutskasta thailands domstolar för att vara ultrakorupta jag har svårt att se att han var helt oskyldig och kunde bli dömd UTAN några som helst bevis.

  Bara för att dom inte är så jävla dumma o naiva som svenska domstolar är och låter många skyldiga vandra så betyder det inte att Kim är oskyldig.
  Sedan har jag inte läst allt i detta fall men har låst tillräkligt för att bilda mig en uppfattning.

  Istället för att skryta att du läst ALLA dokument posta alla då inte bara små bitar du och polarna på J4K gör.
  Ni postar bara sånt som passar er och inte tar med resten som visar hans skuld.

  "Man måste ju reagera på att den store “ice-tillverkaren och gangstern” Kim inte blev påkommen med en enda kriminell aktivitet under ett års tid. Att det inte finns ett enda mail, ett enda bandat samtal, ett enda inköp, som pekar på att han skulle tillverka ice."

  Ett HELT år utan kriminella gärningar oj vilken moder teresa han är.
  Det är väl inte ovanligt att folk håller sig lugna tidvis.
  Varför han inte kokade ice innan TL kom HAN visste JU INTE hur man gör det va ju det han skulle ha TL till.

  "Lilius är den som erbjudit svenska polisen att göra den här typen av fällor. Säger verkligen inte det att det finns en hel del tvivel?"

  Det tror jag säkert på att han gjort kanske var det hans jobb kanske jobbade han som informatör, svenska polisen får inte göra detta alltså avstod dom.
  MEN TL skulle ju inte sätta dit OSKYLDIGA svennebanan han träffat på stranden, tror inte heller Kim var någon Pablo Escobar inte ens i närheten han var verkligen smalltime.
  MEN han var inte oskyldig därför gick DEA med på att köra en sting mot grabben.
  DEA har väl fan lite moral och sätter inte fast helt oskyldiga personer bara för att TL ska få green card

 26. A-L says:

  Mr: Den enda som gör sig löjlig är du i mina ögon, du har ju inget underlag annat än dina egna åsikter kring detta i jämförelse med Catta. Personligen visste jag inte vem snuben var innan Catta skrev om honom och ärligt så bryr jag mig inte så mycket MEN om han är oskyldig till det brott han dömts för bör han inte sitta i fängelse på livstid är min åsikt.

 27. Catta says:

  Mr:
  "Att du orkar streat emot sanningen ok"
  Jag stretar inte emot, men för att övertyga mig så måste du ju blåsa bort de fakta som är och sopa undan de tvivel som finns.

  "Man kokar inte yaba på 10 minuter.
  Skaffa lab, skaffa rätt kemikalier, och själva koket TAR tid ok så han viste mycket väl vad som pågick sluta nu ok du börjar göra dig löjlig."

  Nu har jag väl ändå inte påstått det. Jag sa att Lilius försvann från labbet 10 minuter innan polisen slog till. Han hade varit ensam i labbet ganska länge då. Så det är inte jag som gör mig löjlig utan du som inte läser vad jag skriver.

  "Han har ju själv sagt i en del media som finns på J4K att han pundade yaba och INTE kokain som du hävdar."
  Tänker du på artikeln i Café så står det att han började missbruka ya-ba, dock menar Kim att detta är fel, han missbrukade i perioder kokain och i mindre utsträckning ya-ice. Dock hade han inte rört något av det på 1 1/5 år innan han arresterades. Han genomgick en behandling för sitt missbruk 2 år innan han arresterades, tog ett par återfall och sedan var han drogfri. Och jo det var kokain som var hans drog, en drog han hållit på med sedan han var 20 år.

  "Mycket kan hända på 3 år TL kunde ha slutat den kriminella banan eller han kude ha torskat. Du får det att låta som att det är bara att knalla ner på en strand o snacka med vem som helst om att få hjälp till kok.TL var nog den enda Kim kände som hade dessa kunskaper därför valdes det att göras nu."

  Så du är med på att Lilius är kriminell då i alla fall? Nej men tror du inte att en människa som Kim skulle kunnat komma i kontakt med någon som kunde koka ? Han hade ju inte ett fläckfritt förflutet s.as. Visst skulle det kunna vara som du säger, men det känns inte rimligt.

  "Kom inte o säg att Kim låg o gllassade på pattis beach och TL snubblade på honom. EYYY mannen ska vi koka yaba typ”

  Nej jag tycker jag ganska tydligt beskrivit hur de kom i kontakt för flera år sedan och varför Lilius hade massor att vinna på att sätta upp ett kok. Ang DEAs metoder kan du ju läsa här vad den tidigare DEA-agenten säger http://www.lectlaw.com/files/cjs13.htm

  "Ja vet du vad du har så rätt stackars Kim är helt oskyldig attans dessa onda amerikaner och utomjordingar.Kan ju vara så att Kim också kan beläggas med skuld på JFK mordet mfl."
  Det där känns väl lite barnsligt? Tror du att en av de absolut mest meriterade DEA-agenter som funnits skulle sitta och ljuga om hur DEA använder sig av "rats" och klämmer åt ibland helt oskyldiga, ibland småfiskar, för att fylla sina syften?

  "Sluta få detta att låta som en konspiration mot en yrkeskriminell.
  Jag behöver inte läsa alla dokument polisen har för att bilda mig en uppfattning om hur det kan ha legat till."

  Åter igen, läs vad Mike Levine skriver om deras metoder. Du behöver inte tro på mig men det är väl rimligt att tro på en som jobbat i branschen i 25 år. Menar du att man får bättre uppfattning och mer fakta om man gissar istället för att läsa befintlig dokumentation?

  "Att detta va en aning smuttsig opp kan jag hålla med om MEN jag tycker inte synd om Kim eftersom han förtjänar att se andra sidan av myntet i det liv han självmant hade valt."
  Så du tycker alltså att han kan ha det oavsett om han är skyldig eller inte, för att han begått brott tidigare?

  "Sedan kan jag säga att du borde vara försiktig med att smutskasta thailands domstolar för att vara ultrakorupta jag har svårt att se att han var helt oskyldig och kunde bli dömd UTAN några som helst bevis."

  Jag smutskastar inte, jag upplyser om de fakta som är. Och fakta är att man inte visat upp vad flaskorna innehöll, inte ens en rapport att kunna ifrågasätta. Fakta är att kemisten som uttalat sig i mitt inlägg faktiskt menar att om man använt det recept man sa sig ha funnit på plats så skulle det varit minst dubbelt så mycket, och frågan är om det ens skulle varit ice. Fakta är att det inte finns några som helst bevis på att Kim velat starta upp ett ice-kok (förutom Lilius ord), däremot påminner det hela väldigt mycket om det Levine beskriver om att DEA-agenter tagit informatörernas ord för en sanning och byggt case på det utan vidare bevis.

  "Bara för att dom inte är så jävla dumma o naiva som svenska domstolar är och låter många skyldiga vandra så betyder det inte att Kim är oskyldig."

  Nej det måste inte betyda att han är oskyldig, men det är likt förbannat så att det inte finns bevis och att allt bygger på en annan narkotikabrottslings ord, en narkotikabrottsling som skulle slippa ett straff i Usa och få ett Green Card om han lyckades med sitt uppdrag. Det borde väl till och med du tycka är lite graverande?

  "Sedan har jag inte läst allt i detta fall men har låst tillräkligt för att bilda mig en uppfattning."

  Jo fast då måste man ju också vara lite ödmjuk för att kunna ändra på vissa ståndpunkter om man får fakta man inte haft innan.

  "Istället för att skryta att du läst ALLA dokument posta alla då inte bara små bitar du och polarna på J4K gör."

  Jag har inte postat ett enda dokument till att börja med då det förmodligen skulle kunna vara olagligt på något vis. Och de på J4K är inte mina polare, jag vet ärligt talat inte ens vem som driver den sidan.

  "Ni postar bara sånt som passar er och inte tar med resten som visar hans skuld."

  Jag kan garantera dig att jag är så emot droger som någon kan bli. Skulle jag tro att Kim hade planer att starta nån ice-fabrik skulle jag vara den förste att tycka att han kunde ruttna där han sitter. Men eftersom jag inte hittat en enda grej som visar på att det var hans plan så har jag inget sånt att skriva. Hade tex polisen som hade span ett år skrivit i sina rapporter att han dealat med droger, då hade jag skrivit det. Men det finns inget sånt. Jag är inte synsk så jag kan givetvis inte säga att han är oskyldig för det vet jag inte. Men jag måste ju utgå från den dokumentation jag läst, jag kan ju inte gissa utifrån vad jag tror eller vad han gjort innan.

  "Ett HELT år utan kriminella gärningar oj vilken moder teresa han är.
  Det är väl inte ovanligt att folk håller sig lugna tidvis."

  Nej det är ganska vanligt, men det är inte heller ovanligt att folk faktiskt byter bana när de får familj.

  "Varför han inte kokade ice innan TL kom HAN visste JU INTE hur man gör det va ju det han skulle ha TL till."

  Jo men åter igen, skulle Kim då som levt i den kriminella världen ha så svårt att hitta någon annan som kunde tror du? Jag kan nästan garantera dig att jag kan hitta någon som kan på ett par veckor om jag skulle vilja.

  "Det tror jag säkert på att han gjort kanske var det hans jobb kanske jobbade han som informatör, svenska polisen får inte göra detta alltså avstod dom."

  Nej man ville inte ha honom som informatör eftersom man inte ansåg att han var pålitlig. Däremot hade man samtal med honom och det var där han kom med sina förslag som ratades då det bl.a handlade om just provokationer.

  "MEN TL skulle ju inte sätta dit OSKYLDIGA svennebanan han träffat på stranden, tror inte heller Kim var någon Pablo Escobar inte ens i närheten han var verkligen smalltime."

  Men nu träffade han inte Kim på stranden utan under den tid när Lilius hade labglas och Kim köpte utrustning av honom. Nej enligt polisen så var ju inte Kim kriminell alls förrän Lilius fanns i huset.

  "MEN han var inte oskyldig därför gick DEA med på att köra en sting mot grabben.
  DEA har väl fan lite moral och sätter inte fast helt oskyldiga personer bara för att TL ska få green card"

  Åter igen, skit i att lyssna på vad jag säger, lyssna på en av DEAs mest meriterade agenter som jobbat åt dom i 25 år. HAN säger att DEA-agenter de facto gör såna här grejer.

 28. Mr says:

  "Så du är med på att Lilius är kriminell då i alla fall? Nej men tror du inte att en människa som Kim skulle kunnat komma i kontakt med någon som kunde koka ? Han hade ju inte ett fläckfritt förflutet s.as. Visst skulle det kunna vara som du säger, men det känns inte rimligt."

  Måste ärligt säga att jag struntar i om TL är kriminell eller inte.
  Det jag skrev menade jag ur Kims synpunkt alltså om han anlitar TL´s kunskaper så tror han ju att TL ÄR kriminell och inte informatör.
  Så jag menade att detta kan Kim tro om Tl om han skulle vänta 3 år

  "Det där känns väl lite barnsligt? Tror du att en av de absolut mest meriterade DEA-agenter som funnits skulle sitta och ljuga om hur DEA använder sig av “rats” och klämmer åt ibland helt oskyldiga, ibland småfiskar, för att fylla sina syften?"

  Jag det var barnsligt skrivet för jag tycker du kan resonera lite äl barnsligt ibland menar inte att förolämpa dig men du ser inte detta från 2 sidor utan håller fast i din ide hela tiden.
  Vad vet du om just denna agent kanske han är bitter, kanske han fick sparken eller tog en muta.
  Vad har han för motiv att baktala DEA.
  Att man använder rats att sätta fast småfisk det vet jag att dom gör och även blåser upp fallen typ som med Kim.
  MEN helt oskyldiga det tror jag inte på det finns för mycket att förlora.

  "Så du tycker alltså att han kan ha det oavsett om han är skyldig eller inte, för att han begått brott tidigare? "
  Nä skrev han var inte så stor som dom säger MEN han var inte oskyldig heller.

  "Jag kan garantera dig att jag är så emot droger som någon kan bli. Skulle jag tro att Kim hade planer att starta nån ice-fabrik skulle jag vara den förste att tycka att han kunde ruttna där han sitter."

  Men snälla kom igen nu alltså det här kan du inte förneka och kom inte med samma BS mera LABBET var byggt i Kims garage det var byggt INNAN TL kom.
  Vem fan bygger ett labb om man inte kan ett skit om kemi.
  Där har du beviset på att planer fanns att tillverka ice eller bola, kom inte med handspriten ok snälla det håller inte.

  Som jag hävdad innan det finns så mycket i detta fall vi aldrig kommer att få reda på MEN Kim är inte helt oskylidig att han fått för hårt straff ja kanske det, har han blivit en farang som är såld till pressen som en varning till andra JA absolut.
  Thai vill visa att man gör något åt et stort problem i landet så Kim blev ett politisk offer MEN han var inte helt oskyldig.

  Jag är inte här för att övertala dig men det finns vissa bevis i fallet som inte går att avvisa hur man än försöker.

  "Jo men åter igen, skulle Kim då som levt i den kriminella världen ha så svårt att hitta någon annan som kunde tror du? Jag kan nästan garantera dig att jag kan hitta någon som kan på ett par veckor om jag skulle vilja."

  Även om man är kriminell så litar man inte på alla man känner nog var det så att kim kände TL en längre tid och bestmde sig att denna kille kunde han lita på.

  "Nej enligt polisen så var ju inte Kim kriminell alls förrän Lilius fanns i huset."

  Det är väl inte sant eller hur han hade 2 bola domma i swe tidigare bara för att han inte gjorde annat i thai and att bränna stålar och knarka så betyder det inte att han hade slutat med kriminalitet.
  Visst jag kan hålla med om att man ändrar sig när man får familj varför köpte han inte välling och blöjor för pengarna istället för att smälla upp ett ganska dyrt labb i garaget.
  Han hävdar ju själv att han inte visste ett piss om kemi.

 29. Hmm says:

  Catta: Samma argument som du har som förklaring till varför han skulle lära sig göra anabola själv innan han skulle till Sverige kan du applicera på att han nu ville göra tyngre grejer. Dessa argument tycker jag att du glömt att du använt när du diskuterar med Mr.

  Mr: Du kommer ingen stans med din jargong som du har mot Catta. Hon har sina åsikter och de är inte tagna rakt ur luften. Du känner henne inte och är det någon som verkar ta argument rakt från ingenstans så är det du.

 30. Mr says:

  "Mr: Du kommer ingen stans med din jargong som du har mot Catta. Hon har sina åsikter och de är inte tagna rakt ur luften. Du känner henne inte och är det någon som verkar ta argument rakt från ingenstans så är det du."

  Vilka argument har jag tagit ur luften att Kim byggde labbet?
  Att labbet byggdes i garaget i hans hus?
  Att Kim har 2 bola dommar tidigare i swe?
  Att Kim använde Yaba?
  Att Kim bjöd in TL till sitt hus och koket startade?

  Upplys mig gärna jag är öppen för förslag men jag ger andra vinklar på vad som kan ha hänt.
  Det ni glömmer är det finns BARA 2 personer som vet vad som hänt TL o Kim båda kommer o ljuga för det som passar dom.

  Jag bildar min åsikt från det som Kim gjort under en längre tid inte det han gjorde under en kort tidsperiod.

 31. A-L says:

  Det märks att jag kommer från en liten inlandshåla som är rätt skyddad då jag inte fattar ett skvatt av alla de ord/förkortningar osv som används för olika typer av droger utöver anabola steorider. Är nog en himmla tur för jag har inget till övers för städer, allra minst söderöver för den enda gång jag besökt en stad söderöver fick jag uppleva kränkningar och annat skit riktat mot mig och mina vänner så det räcker för en livstid. Jag är nöjd med att bo i min lilla håla, här är det lugn och ro :)

 32. Hmm says:

  Mr: Grejen är den är att jag håller med dig i stort sett allt du säger ink att Catta har svårt att de båda sidorna i det här fallet. Det är hur du säger det som jag stör mig på.

  I övrigt så gör ju du liksom jag blandar fakta med rena spekulationer, men det skrev du ju själv ovan eller hur. Att du spekulerar och att det bara är två (tre tror jag då han kan ha sagt sanningen till sin fru) som vet. Och det du spekulerar i är precis samma som jag har tagit ur luften med rimliga antaganden som enda förankringen.

 33. Hmm says:

  Nu har jag puckat till bubbblan igen :opps: Bara ordet hur skulle vara kursivt. :oops:

 34. Hmm says:

  Skönt det verkar vara avstängt igen :)

 35. Mr says:

  "Att du spekulerar och att det bara är två (tre tror jag då han kan ha sagt sanningen till sin fru) som vet."

  Njae om jag inte mins fel så snackade frugan till tidningen att det är tvättmedel han ska göra, kanske dålig översättning.
  Så han var nog inte så ärlig mot henne vad dom 2 sysslade med nej jag har inga bevis för det men han vore nog jävla dum om han sa att han ska koka yaba eller bola till frugan.

  Så kanske stör dig på det sätt jag säger det, för jag säger vad jag tycker och säger det rakt ut.
  Jag stör mig på folk som vill dalta med busar.

  A-L jag är norrifrån men flyttade till större stad och har ALDRIG blivit kränkt eller särbehandlad man kaske blir behandlad efter hur man beteer sig och bemöter folk tänk på det.

 36. Hmm says:

  Mr: Ja ingen kan ju anklaga dig för att dalta med Catta i alla fall. Men man kommer inte så långt med en nedlåtande attityd heller. Och det du gör är inte att säga saker rent ut utan du är nedlåtande för/mot att Catta har tagit den ställning hon gjort.

  Säger saker rent ut skulle jag kalla det jag gör.

 37. Hmm says:

  Glömde.

  Mr: med din besserwisserkommentar som du nyss fällde till A-L som du inte vet ett dugg om så är åtminstone jag förvånad över att ingen försökt kränka dig. Din attityd lämnar mycket att önska.

  Synd för vi står lika i våra åsikter om vad som hänt i detta fall.

 38. Mr says:

  Ja jag kan hålla med om att jag var nedlåtande men det kan ju bero på att Catta säger emot sig själv i de flesta lägena och då håller ju inte hennes argument.

  Tex det har varit ett tjat VARFÖR skulle kim koka yaba 3 dagar innan han ska hem till swe, samtidigt hävdar hon att TL kom till thai för att visa Kim hur man gör anabola.
  VARFÖR ska Kim veta hur man gör anabola 3 dagar innan han ska hem till swe och sitt i fängelse i 3 år.Det skulle väl han kunna lära sig när han kom ut då.

  Kim kommer självklart hävda anabola eftersom straffet är mindre än yaba.
  Som jag sa ingen av oss vet så detta argument faller ju på hennes egna berättelse.
  Så det kan lika väl stämma att det var yaba precis som det var anabola, eller har jag fel?

  Sedan tycker jag det är ganska billigt att dra upp en DEA agent som slutat, skriver böcker och hans drivkraft i livet är mera pengar än han tjände på DEA.
  Vad gör honom till mera pålitlig än DEA agenten som stingade Kim?

  Jag har hålt med att detta var smutsigt gjort och att TL är en råtta men samtidigt så hade inte Kim rent mjöl i påsen heller ergo då får han ta sitt straff även om det är högt.

  Min attityd är också varför försvaras Kim varför inte Paul Mardirossian som också kneps av DEA för att byta vapen mot massa knark han togs med några kalaschnikov som bevis på att han kan skaffa vapen i byte mot knark.
  Är inte han lika oskyldig?

  Vi har väl samma åsikt ja det håller jag med om problemet är att jag säger rakt och daltar inte fram o tillbaka, sedan får jag en attityd när jag märker att det jag skriver inte går in och det ältas igen och igen med samma argument som inte håller från punkt 1.

  Innan jag ändrar min ställning skulle jag gärna vilja se dessa dokument som Catta hävdar hon har läst och som bevisar Kim oskuld om det stämmer tycker jag det borde visas så jag kan se att jag har fel i detta fall.

 39. Catta says:

  Mr:
  "Måste ärligt säga att jag struntar i om TL är kriminell eller inte.
  Det jag skrev menade jag ur Kims synpunkt alltså om han anlitar TL´s kunskaper så tror han ju att TL ÄR kriminell och inte informatör. Så jag menade att detta kan Kim tro om Tl om han skulle vänta 3 år"

  Okej. Fast jag är ganska övertygad om att Kim inte skulle stått och fallit med Lilius om han velat lära sig i alla fall.

  "Jag det var barnsligt skrivet för jag tycker du kan resonera lite äl barnsligt ibland menar inte att förolämpa dig men du ser inte detta från 2 sidor utan håller fast i din ide hela tiden."

  Ja så är det nog och anledningen att jag håller fast är ju för att ingen kunnat lyckas komma med något som får mig att tvivla. Det jag har att välja att tro på det är det som finns dokumenterat och alltså bevisligen sagts och gjorts, eller så får jag tro på vad folk tycker, tänker och tror. Vad tycker du är vettigast att göra?

  "Vad vet du om just denna agent kanske han är bitter, kanske han fick sparken eller tog en muta.Vad har han för motiv att baktala DEA. Att man använder rats att sätta fast småfisk det vet jag att dom gör och även blåser upp fallen typ som med Kim.
  MEN helt oskyldiga det tror jag inte på det finns för mycket att förlora."

  Läs här om honom http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Levine_%28DEA%29 så får du lite grepp om vad han är för någon. Han baktalar inte DEA, han kritiserar systemet. Men okej du vill tro att Kim inte kan vara helt oskyldig för DEA skulle aldrig göra så. Men om man inte lägger fram klara bevis för att han är skyldig, tycker du han ska dömas ändå?

  "Nä skrev han var inte så stor som dom säger MEN han var inte oskyldig heller."

  Hur kan du veta det? Alltså vad är det enligt dig bevisat att han gjort ?

  "Men snälla kom igen nu alltså det här kan du inte förneka och kom inte med samma BS mera LABBET var byggt i Kims garage det var byggt INNAN TL kom.
  Vem fan bygger ett labb om man inte kan ett skit om kemi.
  Där har du beviset på att planer fanns att tillverka ice eller bola, kom inte med handspriten ok snälla det håller inte."

  2008 (alltså innan han kontaktade Lilius) startade Kim ett företag för att efter tips från sin chef börja tillverka handgel. Företaget finns registrerat så det är inget påhitt. Han byggde ett lab för det 2009. 2010 byggde han ett NYTT lab efter Lilius önskemål om hur det skulle se ut (vilket var en exakt kopia av Lilius eget lab som syns i UG). Således fanns ett lab långt innan Lilius kom in i bilden. Och i lab kan man göra annat än koka knark. Och att det inte skulle hålla med handsprit innebär då alltså att Kims chef skulle ljuga om att han gett honom det förslaget och att Kims startade ett företag för att sälja Ice ifrån?

  "Som jag hävdad innan det finns så mycket i detta fall vi aldrig kommer att få reda på MEN Kim är inte helt oskylidig att han fått för hårt straff ja kanske det, har han blivit en farang som är såld till pressen som en varning till andra JA absolut.
  Thai vill visa att man gör något åt et stort problem i landet så Kim blev ett politisk offer MEN han var inte helt oskyldig."

  Men om du ska påstå att han inte är oskyldig, kan du då förklara för mig exakt vad han är skyldig till? Inte vad du TROR att han är skyldig till för även du måste ju anse att det bör finnas något bevis om man ska döma folk. Vilka bevis finns för att Kim är skyldig till vad alltså?

  "Jag är inte här för att övertala dig men det finns vissa bevis i fallet som inte går att avvisa hur man än försöker."

  Vilka bevis är det?

  "Även om man är kriminell så litar man inte på alla man känner nog var det så att kim kände TL en längre tid och bestmde sig att denna kille kunde han lita på."

  Jo jag har ju förklarat att Kim känt Lilius under några år och att han inte hade någon anledning att öht tro att Lilius skulle ha någon anledning att göra som han gjorde. Dock var nog Kim lika blåögd som många andra och trodde att sånt här bara är på film. Tror jag alltså.

  "Det är väl inte sant eller hur han hade 2 bola domma i swe tidigare bara för att han inte gjorde annat i thai and att bränna stålar och knarka så betyder det inte att han hade slutat med kriminalitet."

  Ja i Sverige ja, den senaste gången han åkte på något kriminellt var 2006. Vad jag menade var att enligt den Thailändska polisen så hade han inte gjort något kriminellt under deras spaning.

  "Visst jag kan hålla med om att man ändrar sig när man får familj varför köpte han inte välling och blöjor för pengarna istället för att smälla upp ett ganska dyrt labb i garaget. Han hävdar ju själv att han inte visste ett piss om kemi."

  Nej han hade inte enligt sig själv andra kunskaper i kemi än grundkunskaper och det var väl därför han ville ha Lilius hjälp.

 40. Catta says:

  Hmm: Nja det finns ju en skillnad. I Thailand kan du köpa vissa steroider över disk utan recept, det ses inte som en drog. Skulle man ha gjort ett tillslag och hittat 53 gram steroider så hade det förmodligen inte blivit en så stor sak som jag förstår det. Tillverkar du tunga droger så är det dösstraff. Så skillnaden blir ganska stor om man ser det så.

  "Grejen är den är att jag håller med dig i stort sett allt du säger ink att Catta har svårt att de båda sidorna i det här fallet"
  Enda anledningen att jag har svårt att se båda sidorna är att jag läst dokumentationen som styrker precis allt jag säger. Jag säger att jag kan inte veta om han är skyldig till att ha velat starta upp ett Ice-kok, däremot så VET jag att man inte kunnat lägga fram ett enda bevis för det. Annat än Lilius ord. Jag VET också att det rättskemiska laboratoriet inte ville offentliggöra sina resultat då de var "konfidentiella" och med tanke på den "nationella säkerheten". Alltså har inte försvaret och Kim ens haft en möjlighet att själva kunna se vad som egentligen tillverkats i labbet eller korsförhöra labvittnet. Så ja jag har nog svårt att se båda sidor, ingen har gett mig något från den andra sidan som är baserat på fakta utan bara gissningar och tankar.

  Och ang dina kursiva konstakter kan jag bara säga: Du är hopplös :)

 41. Catta says:

  Mr:
  "Sedan tycker jag det är ganska billigt att dra upp en DEA agent som slutat, skriver böcker och hans drivkraft i livet är mera pengar än han tjände på DEA.
  Vad gör honom till mera pålitlig än DEA agenten som stingade Kim?"

  Han har vittnat som expert i över 500 rättegångar, det torde väl göra att han ska anses vara en pålitlig och trovärdig person. Han har jobbat inom polisyrket i över 25 år, utbildat folk både inom DEA och FBI, det torde ge honom en viss status också.

 42. Hmm says:

  Catta: Som sagt visst finns det en möjlighet att han är oskyldig men som din favorit Dr Phil säger så är Best perdition of behavior history of past behavior.

  Han blir kickad från sitt hockeylag. Officiellt så är det pga skada men ryktet går att det är pga anabola. Surprise surpeise så håller han sedan på med just anabola ett par år senare. Ja t o m säljer det.

  Han har hållit på med kokain tidigare men nu råfönekar han att han skulle vilja sälja det och tillverka det. (Jag får en känsla obs en känsla, av att det är folk runtomkring honom som lärt honom hur han ska bortförklara saker och skyffla undan så att det inte ska påverka framtiden som tex tränare och föräldrar som i all välmening tyckte det var bäst att det officiellt var skadan som var orsaken till kicken). Att det är dödsstraff på det hindrar sällan den personlighetstypen då de oftast går efter devisen att de själva inte kommer att åka fast och pengarna är för lockande för att låta bli.

  Som jag har beskrivit tidigare så måste han vara totalt bakom flötet, och det verkar han inte vara, för att inte ha vetat eller haft vett för att förstå vad som skulle tillverkas.

  Förklarat till varför han skulle vilja göra det tre dagar innan han åker till Sverige har du själv gjort när du förklarade varför han skulle vilja lära sig anabola vid samma tidpunkt.

  Jag släpper detta för nu. Vi tycker olika. Jag tror faktiskt att du låtit försvaret få dig att ensidigt se på saken. Jag kommer dock vara den första att trumpeta ut att jag hade fel om det nu skulle visa sig att jag har det. Vet dock inte hur vi ska få reda på sanningen för även om L ställer sig och säger att han intet visste så har tiden gått för långt för att man inte ska misstänka dolda motiv till ett sådant uttalande. Så jag kommer nog aldrig bli övertygad. Mina erfarenheter att människor sällan till aldrig helt ändrar sig väger tyngre ;)

 43. Hmm says:

  Ps Catta: Så kallade expertvittnen i USA ger jag inte så mycket för alltid. De hittar gärna någon som säger precis det de vill att de ska säga. Om det bara är en person som säger en sak så blir den personen kallad ofta. Betyder inte att det den säger är 100% korrekt Ds

 44. Catta says:

  Hmm: Jo men man kan i alla fall inte döma folk till döden för att man tror eller för att kanske. Och svenska polisen ska definitivt inte ens vara i närheten av att vara delaktig i en sån handling. Och det är en våldsam skillnad på att hålla på att deala med steroider och med andra droger. Helt skilda läger med olika typer av folk i kundkretsen osv.

  Det har väl inte ens varit på tal om att han ska tillverka och sälja kokain?
  Ang huruvida han hade ryggskada eller inte så kan jag inte mer än säga att det är vad Kim samt föräldrar påstår. Frågan är när ryktet om anabola kom upp, efter han börjat som vakt (var och varannan vakt i s-vall gick på anabola då) eller under tiden han spelade? Sen ska man ha klart för sig att Sundsvall är en jävla skithåla där folk snackar om allt och alla, det är allmänt känt.

  Men skit i vad Kim visste eller inte för det kan vi aldrig få veta ändå. Utgå från bevisen han fälldes på, svenska polisens inblandning och Lilius del. Tycker du då att allt är i sin ordning?

  Nej det är en stor skillnad. Tillverkar du 53 gram Ice så får du dödsstraff, tillverkar du 53 gram steroider så har du gjort något som du kan köpa rakt över disk i Thailand. Jag är inte alls säker på att man skulle hindrat honom att resa till Sverige för det, men jag ska försöka ta reda på straffen för det.

  Sanningen av det jag kritiserar är redan klar. Det jag kritiserar är:
  - Den svenska polisens inblandning i detta
  - Att svenska polisen skyddar Lilius trots att de är medvetna om att han begått ett brott han borde åtalas för i Sverige.
  - Att man i Thailand undanhållit den rättskemiska rapporten vilket då lett till att det inte finns en chans att försvaret ska kunna försvara sin klient
  -Att svenska polisen betalar ut pengar (svarta dessutom ) till Lilius för hans uppdrag åt DEA
  Allt detta finns belagt i dokumentation och är alltså rena fakta och ingenting någon fått mig att tro.

  Ja jag kan bara utgå från det jag läst om Mike Levine och han verkar vara en reko gubbe som helt enkelt kritiserar pamparna för att förstöra det riktiga kriget mot droger. Han har utbildat folk inom dom högsta polisorganen i många år så han är ju ingen flummig expert som suttit på kammaren och läst sig till lite saker.

 45. Hmm says:

  Catta: Jag spekulerar inte i såvida rättegången gått rätt till eller om det skett en brottsprovokation. Jag spekulerar i huruvida han kände till vad han tillverkade (gick lite fort när jag skrev kokain ;) ). Jag ser inga motsättningar i mina gissningar och dessa eventuella saker.

  Jag kan inte skita i om han visste eller inte. Det ät hela grunden på ifall han är skyldig eller inte enligt mig. Visste han så blir provokationen av mindre betydelse. Då hade han lika gärna kunnat göra detta på egen hand. Och han säger ju själv att det var han som vill lära sig något. Huruvida det vara anabola eller annat gör ju det till en mindre del i provokationen.

  Sedan så är inte steget så våldsamt sort i mina ögon med att dela anabola eller andra "saker". Substans som substans som man inte får tag på annars på lagligt sett. Det ena genererar bara mer pengar än det andra.

 46. Catta says:

  Hmm: Visste han så har han ju inte blivit provocerad att begå brott, då har han gjort ett val att vara med på ett brott tänker jag.Men det kan ju heta brottsprovokation i alla fall. Men det bryr mig faktiskt mindre. I min värld så har du ett val om du vet vad som är i görningen. Lilius skulle ju knappast kunna få mig att gå med på att koka Ice här i holken. Fast oavsett om han visste eller inte så kvarstår ju det faktum att det måste kunna bevisas vad han visste och inte. Det är ju det som är grejen, en domstol ska döma utifrån bevis inte från gissningar.

  Nja steroider kan du köpa rakt över disk utan recept i thailand , det ses alltså inte som en drog så det får du tag på var som helst där. Däremot straffas du med döden för grovt narkotikabrott. Så man kan inte säga att det är substans som substans

  Det ska bli intressant att se vad som händer med anmälan, att se vad Lilius har att säga, hur Sverige agerar gällande Lilius del. För var det narkotika som producerades ja då är ju han lika skyldig han då till narkotikabrott. Jag tror han kommer få mycket jobbigt att förklara hur allt hänger ihop.

 47. Apan says:

  Hmm, du verkar inte läsa speciellt bra.
  Flera gånger återkommer du till

  "Substans som substans som man inte får tag på annars på lagligt sett."

  Likt ett Internettroll av värsta sorten ignorerar du gång på gång faktumet att du kan köpa sterioder lagligt över disk i Thailand.

  Inte för att jag heller inte är skeptisk (men minst lika skeptiskt mot det Thailändska rättssystemet).

 48. Catta says:

  Apan: Hmm är inget troll (fast vi är inte riktigt överens i just denna fråga).
  Det intressanta tycker jag är bevisningen (eller bristen på den). Svenska polisens inblandning och deras oro för Lilius välmående. Att svenska polisen betalar ut pengar efter att han utfört ett uppdrag åt DEA som satt en svensk medborgare i thaifängelse på livstid. Att man inte åtalat Lilius i Sverige. Bl.a...

 49. Nicky says:

  När jag läser Cattas inlägg så föreställer jag mig en blond brud som slänger med håret och tuggar tuggumi och säger "Asså, jag har ju läst dokumentationen".

  Catta, du har ingen aning om vem som visste vad, vad som skedde i huset, vem som gjorde vad, eller innan.

  Att du har en personlig relation till Kim respekterar jag, men kom igen.

 50. Catta says:

  Nicky: Och jag föreställer mig dig som en uppblåst besserwissertyp som tror att du sitter på alla svar, som vet hur allt ligger till utan att behöva läsa ett skit.

  Nej jag har flertalet ggr skrivit att jag inte kan veta vad Kim visste, så där handlar det uppenbarligen om att din läsförståelse brustit en aning. Eller så tycker du att du inte behöver läsa för du vet ändå vad alla tänker.
  Vad som skedde i huset och vem som gjorde vad finns ett antal vittnesmål om. Det finns filmbevis för andra saker, det finns polisrapporter på ännu annat. Så jo där har jag en aning utifrån det.
  Vad som skedde innan finns också dokumenterat till viss del. Det som inte finns dokumenterat kan jag av förklarliga skäl inte veta något om, och har så heller ej påstått att jag gör.
  Och ang min relation till Kim så är du också ute och cyklar. Det närmaste relation vi har är att vi kommer från samma stad. Jag har aldrig öht pratat med Kim, jag har aldrig sett honom, jag har aldrig skrivit till honom.
  Och by the way, nej jag är inte blond, jag tuggar inte tuggummi och jag slänger sällan med håret.

  Du hade inget vettigt att säga som hade med fallet att göra?

 51. Mr says:

  Till Catta

  Du frågar mig efter mina bevis jag HAR inga MEN det har inte du heller så jag tar mina arguments från sunt förnuft.

  Ok om du hävdar att Kims chef tipsade kim att tillverka handsprit, jag vet att han reggade ett företag för att göra just det.

  Ok klart reggat företag då måste det finnas papper på HUR mycket handsprit han sålt och tillverkat.
  Det beviset skulle jag gärna vilja se.

  Kim har själv sagt han kan inget om Kemi bara det lilla från grundskolan, låter det rimligt och sunt att en sån kille bygger ett lab och startar kemisk tillverkning av tex handsprit?

  Jag kan göra en lång lista men du kan inte svara på den lika lite som jag kan svara på det du kommer med.
  MEN fakta kvarstår precis som Nicky sa DU vet INTE vad som sas mellan TL o Kim JAG vet INTE.

  Så Kim arugument är INGA bevis det är ett försvarstal alla har ett när dom åker fast.
  Jag kan vara objektiv och har varit det men i mina ögon har det lutat åt skyldig.

  Innan du kommer med långa utlägg och samma svar som innan presentera dessa bevis du pratar om så kanske du kan övertyga folk att du har rätt.

  Innan du gör det så är ALLT du säger spekulationer precis som allt jag säger.

  Vad är INTE bevis
  1. DEA agent som startat eget har ingen som helst insyn i Kims fall INGET bevis.
  2. Kims femtioelva olika versioner vad som hände där INGET bevis.
  3. Att TL gjort bottsprov ok det hände inte i swe utan thai så upp till dom om dom tycker det är ok svensk lag gäller inte där INGET bevis.

  Kom med komplett FUP och komplett Domstolsprotokoll i pdf så kan vi prata om att du har insyn i fallet.

  Har du inte det så vet du lika lite som resten av sverige och går endast på rykten, Kim flyttade ju ifrån din stad redan som ung så all info du kan få är tyvärr från hans familj o nära vänner INGET bevis snarare tvärtom klart dom gör allt föt att försöka få honom att se ut som oskyldig.

 52. Hmm says:

  Catta: (och Apan) Just det faktum att man kan köpa anabola över disk fritt i Thailand talar mot att han skulle vilja lära sig att koka det från grunden. För jag har mycket svårt att tro att han skulle kunna konkurrera med vilken annan swettshop som helst i pris och kvantitet. Då behöver han en ny födkrok. Därav mitt tänk substans som substans.

  Jag är helt enig med dig i att det kvittar mig lika om han utsatts för brottsprovokation. 1) Jag vet inte om det är olagligt i Thailand och det var ju DEA som låg bakom och i USA så är det tillåtet. 2) Jag har inte riktigt bestämt mig men jag tror jag är för det systemet och tycker att vi i Sverige skyddar och ser till brottslingar och deras rättigheter mer än offer. Men jo det skulle kunna kallas för provokation även om han visste. Framförallt om han visste. Annars så blir det ju snarare plantering av bevis.

  "Fast oavsett om han visste eller inte så kvarstår ju det faktum att det måste kunna bevisas vad han visste och inte."

  Och därför tjatar jag om vad som är troligast. Att om han visste eller inte. Och ungefär som att om du skriver på ett papper med din signatur utan att läsa det finstilta så är du ändå mer skyldig än oskyldig och kan hållas ansvarig för dina handlingar.

 53. Hmm says:

  En annan tanke. Nu kan jag inget om lag och rätt i Thailand men jag kan tänka mig att med deras hårda lagar så kvittar det dem vem som tillverkade vad men att det skedde i ditt hem är tillräckligt? Lite som att du i USA bara genom att sitta i samma bil som någon som skjuter ihjäl en annan är medskyldig till mord. Om det är så så borde man nog tänka sig för både en, två och tre gånger innan man släpper i någon i sitt labb som man har hemma.

 54. A-L says:

  Catta: Tills blåsvädret lagt sig här i bubblan och jag slipper bli kallad grottmongo, klimakteriekossa mm av personer som ej kan acceptera att det finns de som inte har samma åsikt som de själva blir detta min sista kommentar. Simma lugnt

 55. JD says:

  @Mr

  "Kan även säga att jag tror inte vi kommer överens i detta fall.
  Du tror på stackarn jag tror däremot han är skyldig.

  Killen ÄR dömd inget annat men skulle vi tro på alla kriminella så vore det ganska tomt på alla fängelser.
  Klart jag kan hålla med om att en väldigt liten % av alla fångar är säkert oskyldiga.

  Men oddsen att Kim är det är ytterst små
  "

  Jag ryser då jag ser din inställning!
  Med ditt resonemang faller ju exakt varenda grundsten som juridiken skall stå för att den ska vara rättssäker för varje enskild individ som kan vara osyldigt misstänkt!

  Du vill alltså ersätta juridik med med "Tro"?

  Oavsett om killen är skyldig eller inte så har han inte fått den chans som någon av oss andra skulle ha krävt för att kunna försvara oss som oskyldigt utpekade!

 56. Catta says:

  Mr:
  "Du frågar mig efter mina bevis jag HAR inga MEN det har inte du heller så jag tar mina arguments från sunt förnuft."

  Nej jag har inte frågat efter bevis, jag har frågat var du tar vissa av dina påståenden från. Det jag då alltså undrar är om du läst det någonstans, vet att det är så, eller om du bara gissar. Ingenting annat. Men nu förklarar du ju att du gissar så då vet jag.

  "Ok om du hävdar att Kims chef tipsade kim att tillverka handsprit, jag vet att han reggade ett företag för att göra just det. Ok klart reggat företag då måste det finnas papper på HUR mycket handsprit han sålt och tillverkat. Det beviset skulle jag gärna vilja se."

  Ja det är ett faktum att han tipsade om det. Det är ett faktum att Kim reggade ett företag , det finns dokumenterat. Jag är lite osäker om han påbörjade några testvarianter av att tillverka handgel, jag har för mig det men kan ha fel där (ska kolla), men för att kunna få igång en försäljning måste man givetvis först ha en bra säljbar produkt och få ett kundunderlag. Jag har för mig också att han var runt på olika ställen och diskuterade med folk om detta. men som sagt, jag minns inte riktigt hur det var men jag ska kolla upp det, så tills vidare så får det vara.

  "Kim har själv sagt han kan inget om Kemi bara det lilla från grundskolan, låter det rimligt och sunt att en sån kille bygger ett lab och startar kemisk tillverkning av tex handsprit?"

  Jag skulle inte göra det. Men har man pengar, man har en plan och man tycker det är intressant så kanske man gör det. Min svåger startade en vinfabrik i Rumänien också trots att han inte hade någon större koll på branchen. Han startade en chokladfabrik trots små kunskaper. Han var med och startade upp bredbandsbolaget trots att han knappt kunde koppla in en dator. Så det handlar nog mer om hur man är som person. är man en driftig och framåtsträvande person som gillar utmaningar så är det kanske inte så märkligt som det kan tyckas för oss som inte är så.

  "Jag kan göra en lång lista men du kan inte svara på den lika lite som jag kan svara på det du kommer med.MEN fakta kvarstår precis som Nicky sa DU vet INTE vad som sas mellan TL o Kim JAG vet INTE."

  Helt rätt, vissa saker kan vi omöjligen veta, vi kan bara spekulera, gissa och tro. Men jag tror du missat vad det är jag kritiserat. Det jag kritiserat är svenska polisens inblandning. Att svenska polisen betalar ut pengar till samt skyddar en annan kriminell. Att svenska rättsväsendet blundat för att om Kim begått ett brott så har också Lilius det och ska ställas inför rätta. Jag kritiserar att en människa kan dömas till döden utan att man behöver lägga fram bevisen. Är detta saker du ser som okej?

  "Så Kim arugument är INGA bevis det är ett försvarstal alla har ett när dom åker fast.
  Jag kan vara objektiv och har varit det men i mina ögon har det lutat åt skyldig."

  Jo vissa argument är bevis. Dock är och kan det inte bevisas att han inget visste. I mina ögon så kan det vara vilket som, han kan ha varit medveten, han kan ha varit ovetande. Men normalt så ska åklagaren bevisa att ett brott begåtts, den tilltalade ska inte bevisa att han inte begått brott. Och det är där jag reagerar. Man har inte bevisat det och ingen ska dömas till döden på gissningar.

  "Innan du kommer med långa utlägg och samma svar som innan presentera dessa bevis du pratar om så kanske du kan övertyga folk att du har rätt."

  Syftar du på den dokumentation jag läst ?

  "Vad är INTE bevis
  1. DEA agent som startat eget har ingen som helst insyn i Kims fall INGET bevis.
  2. Kims femtioelva olika versioner vad som hände där INGET bevis.
  3. Att TL gjort bottsprov ok det hände inte i swe utan thai så upp till dom om dom tycker det är ok svensk lag gäller inte där INGET bevis."

  1. Nej han har heller inte vittnat. Det han gjort är att prata generellt om hur DEA arbetar när det gäller den här typen av fällor.
  2. Nej helt sant, men ingen har heller kunnat bevisa motsatsen.
  3. Om en svensk medborgare begår brott utomlands så ska de utredas i Sverige om de inte dömts i brottslandet. Detta förutsatt att brottet är straffbart i båda länder, vilket narkotikabrott är. Så nej det är inte "upp till dom", det är svensk lag som ser ut så.

  "Kom med komplett FUP och komplett Domstolsprotokoll i pdf så kan vi prata om att du har insyn i fallet."

  Men snälla nån, är du intresserad så kan du väl anstränga dig lite själv ? Man får inte lägga ut sånt hur som helst och jag tänker inte åka på brott mot PuL. Insyn har jag vare sig jag lägger ut eller inte och de allra flesta dokument kan vem som helst begära ut.

  "Har du inte det så vet du lika lite som resten av sverige och går endast på rykten, Kim flyttade ju ifrån din stad redan som ung så all info du kan få är tyvärr från hans familj o nära vänner INGET bevis snarare tvärtom klart dom gör allt föt att försöka få honom att se ut som oskyldig."

  Men tror du jag sitter här och ljuger att jag läst dokumentationen? Det skulle ju vara ganska enkelt att beslå mig med en lögn då menar jag. Nej jag har lite bättre begrepp än att jag bara skulle lyssna och tro blint på vad hans närmaste säger. Som sagt, det jag tar faktan ifrån är vittnesförhör (för och mot Kim), dom, utredningar, spaningsrapporter, internutredning. Sen de mer personliga saker som hockeyspelandet eller när han gifte sig osv kommer från hans far som jag pratade med när jag skulle skriva artikeln för Skurk.

 57. Catta says:

  Hmm: Jag vet inte vad det kostar där, inte heller hur tanken såg ut men jag ska försöka ta reda på det för det är intressant att veta tanken där.

  Jag skulle tippa på att man faktiskt skiter i om det är tillåtet eller inte, rättssystemet i thailand är lite hipp som happ. Det funkar att muta sig fri från många straff, det följs varken lagar eller de mänskliga rättigheterna. Men låt säga att brottsprovokation vore förbjudet i thailand, då kan ju inte DEA använda sig av det heller där.
  Om Kim visste då varken lockade Lilius honom (brottsprovokation) eller planterade bevis. Då var Kim med på det och torskade helt enkelt. På det jag tror så var det en ren set up.

  Ja fast ska någon dömas till döden på vad dom är troligast?
  Ja så kan det kanske vara, men han är dömd för tillverkning i syfte att sälja. Det tyder ju inte på att det skulle vara så att han döms för att det fanns i hans hus. Ja jag skulle tro att Kim ångrar bittert att han litade på en "polare" från Sverige idag. Men om man sätter sig in i situationen, normalt tänker man ju inte att en polare skulle göra något som skulle kunna leda till döden för en, det fanns ju liksom inga skäl att tro det.

 58. Catta says:

  A-L: Det blir så i vissa inlägg, det är inget att bry sig om. Det säger mer om kommentatorn än om den kommentaren är riktad mot och det ser alla. Jag ska radera de styckena

 59. Catta says:

  JD: Det är väl lite av det du säger jag försöker få fram också. Det handlar inte om vad man tror. Inte heller är det Kim som ska bevisa att han är oskyldig utan rättsväsendet som ska bevisa att han är skyldig. Och det har dom inte gjort. Ändå sitter svenska polisen och betalar ut pengar till den som bidragit till att han sitter där han sitter. DET är äckligt och det förvånar mig att inte fler reagerar på det.

 60. Hmm says:

  Catta: Det var i hans hem. Då måste man rimligen utgå från att han visste. Annars så kan varje fartsyndare säga att det inte visste att de körde sin bli för fort och varje åklagare måste bevisa att man har tittat på sin instrumentbräda. Ohållbart eller hur?

  Som sagt. Jag äger inget om att det finns kanske en dela annat som lämnar övrigt att önksar hur det här fallet skötts. Och jag måste säga att om antagandet skulle stämma att L ljugit så är han en synnerligen kall fisk som leker med andras liv eventuellt får dem dödade för att själv få ett Green Card. Det i sig talar faktiskt emot för mig att han skulle sätta dit en oskyldig. Men visst det finns megaegon.

 61. Mr says:

  "Jag skulle inte göra det. Men har man pengar, man har en plan och man tycker det är intressant så kanske man gör det. Min svåger startade en vinfabrik i Rumänien också trots att han inte hade någon större koll på branchen. Han startade en chokladfabrik trots små kunskaper. Han var med och startade upp bredbandsbolaget trots att han knappt kunde koppla in en dator. Så det handlar nog mer om hur man är som person. är man en driftig och framåtsträvande person som gillar utmaningar så är det kanske inte så märkligt som det kan tyckas för oss som inte är så."

  Startade vinfabrik menar du att han trampade vinet själv eller betalade folk att göra det samt köpte kunskap av konsulter som visade hur man gjorde vin.
  Det är en väsentlig skillnad.
  Hur lång tid tog det för din svågaer att starta produktion från att fabriken stod färdig.
  Här gissar jag notera gissar att det INTE tog 2 år.

  Tänker inte svara på allt du skriver eftersom det blir för långa hopp.
  Det är INTE olagligt att lägga upp FUP eller DP det finns att få på varje domstol.
  Nu är det så att jag frågar efter den thailändska FUP och DP om Kims fall så jag har ingen lust att dra ner till thai för att få hem den.

  Som jag misstänkte du drar bara upp det som passar för att visa att han är oskyldig eftersom du inte vill producera kompletta dokument över fallet.
  Ingen annan verkar vilja det heller.
  Låter inte det konstigt???????? Han är ju oskyldig enligt er.

  Jag bryr mig inte ett dugg vad den svenska polisen gjorde eftersom dom drev inte stingen, dom bad inte TL göra det samt att dom grep inte eller dömde Kim.
  Allt sköttes av DEA och thai polis.

  Sedan kan vi ju diskutera labbet som skötte analysen av av det själva koket.
  Ni klagar på att det INTE är iso certifierat samt att någon kemist inte ville ge produkten till försvaret.
  Vad vet ni om hur det thailändska systemet fungerar jobbar dom så där borta får ni acceptera det tror inte försvar i sverige analyserar heller utan går på 1 labbrapport.

  Iso certet ja det är ju skratt retande så du hävdar på fullaste allvar att eftersom labbet inte har cert kan det inte accepteras som bevis nähä vad gjorde man innan 1987 (det året då iso cert kom).
  Var alla tilltalade i knarkmål oskyldiga då också eftersom labben inte hade cert???
  Iso cert kanske inte krävs av domstolen i thai det betyder INTE att labbed analyserade provet hemma i vardagsrummet mellan helgens festar ransoner eller hur.

  Sedan har jag inte gissat mig till allt jag skriver det finns info att läsa, typ det som står i Cafe det som står i skurk och finns lite även i annan skvallermedia som man får sila.
  Allt jag säger är inte byggt på gissningar eftersom du märker att det jag säger stämmer rätt mycket med vad du har sagt (menar fakta) att vi har olika åsikter är ju känt.

  Snälla lägg ner också att han blivit dömd till döden det låter hemskt så har du något att spinna på.
  Fakta är att det INTE blev döden utan 45 år som gör att om han sköter sig någorlunda så kommer till svenskt fängelse efter MINIMUM 8 år notera att jag sa minimum.

  Ett sita

 62. Catta says:

  Hmm: Om din kompis bagaren kommer hem till dig för att du vill lära dig baka sockerkaka som du aldrig bakat eller sett någon annan baka innan. Han häller i 7 ägg och 1 dl mjöl och en liter mjölk. Är det troligt då att du säger "Nej du dom där mängderna och ingredienserna använder man inte till sockerkaka" eller litar du på att din kompis bagaren vet vad han gör och att han inte gör pannkaka när ni är överens om sockerkaka?
  Jämförelsen med fortkörning haltar för det skulle ju då krävas att du inte vet hur en hastighetsmätare fungerar (eller vad man använder för att tillverka ice) för att du ska kunna skylla ifrån dig.
  Men det är ju det jag menar, och det är därför jag vänder på allt i absurdum, för att visa att det kan finnas mängder med förklaringar, det finns inget som säger att han MÅSTE ha vetat. Men det finns heller inget som säger att han absolut INTE visste. Men i slutänden är det likt förbannad den som anklagar som ska visa att han visste, att han var den som köpte kemikalierna , att han tillverkade i syfte att sälja osv. Och det har man inte på något sätt kunnat visa. Det finns bara Lilius ord på det.

  Det handlar ju inte bara om ett Green Card, det handlar om att Lilius själv hade ett väntande åtal i Usa i ett fall där de övriga åtalade fått fängelsestraff i upp mot 30 år. Det handlar om att Lilius sprungit hos polisen och försökt klämma åt forna bekanta och andra kriminella. Han är inte dummare än att han förstår att han lever farligt i Sverige när han gjort det. Så ett green card, att komma från Sverige när han golat ner folk och att han slipper åtal i Usa som kunnat leda till väldigt långt fängelsestraff kan nog vara skäl nog för en människa utan större moral kan jag tro.

 63. Catta says:

  Mr: "Startade vinfabrik menar du att han trampade vinet själv eller betalade folk att göra det samt köpte kunskap av konsulter som visade hur man gjorde vin.
  Det är en väsentlig skillnad.Hur lång tid tog det för din svågaer att starta produktion från att fabriken stod färdig. Här gissar jag notera gissar att det INTE tog 2 år."

  Han tog förstår hjälp av konsulter och litade på att de gjorde det han bad dom om och ingenting annat. Det tog en jävla tid att få ordning på allt kan jag säga. När man ska massproducera, jobba fram en bra produkt, skapa kundkontakter hitta återförsäljare osv så är det inget som görs från en dag till en annan.

  "Tänker inte svara på allt du skriver eftersom det blir för långa hopp.
  Det är INTE olagligt att lägga upp FUP eller DP det finns att få på varje domstol.
  Nu är det så att jag frågar efter den thailändska FUP och DP om Kims fall så jag har ingen lust att dra ner till thai för att få hem den."

  Där har du fel. Att det är offentliga handlingar innebär inte att det är lagligt att lägga upp på nätet. Senast igår kunde man läsa om bloggaren som dömdes på just det. Varför påstår du saker så tvärsäkert när du faktiskt inte vet?
  Man behöver inte åka någonstans för att få hem papper, det är så fiffigt att dom har mail och grejer i Thailand också :)

  "Som jag misstänkte du drar bara upp det som passar för att visa att han är oskyldig eftersom du inte vill producera kompletta dokument över fallet. Ingen annan verkar vilja det heller.Låter inte det konstigt???????? Han är ju oskyldig enligt er."

  Ja men kan du visa något som säger att jag har fel i det jag skriver så lovar jag att ge dig allt utrymme du behöver. Jag tänker inte begå lagbrott och bli skadeståndsskyldig för att du eller någon annan inte orkar begära ut dokumentationen själv.

  "Jag bryr mig inte ett dugg vad den svenska polisen gjorde eftersom dom drev inte stingen, dom bad inte TL göra det samt att dom grep inte eller dömde Kim.
  Allt sköttes av DEA och thai polis."

  Allt sköttes av thai och DEA, men svenska polisen var de som betalade ut pengar till Lilius när uppdraget var slutfört. Svenska polisen var medveten om att den svenske medborgaren Lilius skulle åka till thailand för ett uppdrag åt DEA. De var medvetna om vad han gjort när han kom tillbaka. De skyddade honom och de har inte gjort vad de enligt lag skulle ha gjort, nämligen startat en utredning om grovt narkotikabrott mot Lilius. Men tycker du att det är helt okej så har du ju rätt att göra det.

  "Sedan kan vi ju diskutera labbet som skötte analysen av av det själva koket.
  Ni klagar på att det INTE är iso certifierat samt att någon kemist inte ville ge produkten till försvaret.Vad vet ni om hur det thailändska systemet fungerar jobbar dom så där borta får ni acceptera det tror inte försvar i sverige analyserar heller utan går på 1 labbrapport."

  Nu tror jag att man även i Thailand ska ge försvaret möjlighet att granska bevisningen. Om inte annat så är det ju ett brott mot de mänskliga rättigheterna. Men jag säger ju att försvaret inte fick se den rättskemiska rapporten, de fick alltså inte se vad flaskorna innehöll, vad som tillverkats, vad han dömdes på. Det enda var ett vittne från labbet som rabblade upp en massa. Ingen dokumentation.

  "Iso certet ja det är ju skratt retande så du hävdar på fullaste allvar att eftersom labbet inte har cert kan det inte accepteras som bevis nähä vad gjorde man innan 1987 (det året då iso cert kom).Var alla tilltalade i knarkmål oskyldiga då också eftersom labben inte hade cert??? Iso cert kanske inte krävs av domstolen i thai det betyder INTE att labbed analyserade provet hemma i vardagsrummet mellan helgens festar ransoner eller hur."

  Nja det har jag väl aldrig påstått? Däremot så finns inget som helst bevis för att ett icke certifierat företag håller den kvalité som bör krävas när det handlar om att folk kan dömas till döden helt beroende på vad företaget kommer till för slutsats. Du låter ju inte någon utföra hjärnkirurgi på dig om personen inte kan bevisa för dig att han har den kvalité på sina färdigheter som krävs för en lyckad operation, eller hur ?
  Att du snurrar till det att jag skulle påstå att han för det ska ses som oskyldig kan jag inte göra mycket åt.

  "Sedan har jag inte gissat mig till allt jag skriver det finns info att läsa, typ det som står i Cafe det som står i skurk och finns lite även i annan skvallermedia som man får sila.
  Allt jag säger är inte byggt på gissningar eftersom du märker att det jag säger stämmer rätt mycket med vad du har sagt (menar fakta) att vi har olika åsikter är ju känt."

  Nej jag har heller inte påstått att du gissat dig till allt, men du bemöter mina fakta med dina gissningar och menar att det är lika troligt.

  "Snälla lägg ner också att han blivit dömd till döden det låter hemskt så har du något att spinna på.Fakta är att det INTE blev döden utan 45 år som gör att om han sköter sig någorlunda så kommer till svenskt fängelse efter MINIMUM 8 år notera att jag sa minimum."

  Fakta är att han dömdes till döden men straffet omvandlades till livstid. Och det ÄR hemskt. Vad har du fått 45 år ifrån?

 64. Mr says:

  "Han tog förstår hjälp av konsulter och litade på att de gjorde det han bad dom om och ingenting annat. Det tog en jävla tid att få ordning på allt kan jag säga. När man ska massproducera, jobba fram en bra produkt, skapa kundkontakter hitta återförsäljare osv så är det inget som görs från en dag till en annan."

  Exakt så Kims garagekok var knappast seriöst att handla om handsprit eftersom han hade inte ens den kunskapen att tillverka handsprit själv.
  Anställa folk skulle han ju inte heller tror inte folk jobbar seriöst i ett garage.
  Så vi kan nog dra en sund slutsatts att labbet kom till för att producera bola eller yaba och inte handsprit.
  Igen det är en gissning men eftersom ingaseriösa försök med HS gjordes tyder allt på det.

  "Där har du fel. Att det är offentliga handlingar innebär inte att det är lagligt att lägga upp på nätet. Senast igår kunde man läsa om bloggaren som dömdes på just det. Varför påstår du saker så tvärsäkert när du faktiskt inte vet?
  Man behöver inte åka någonstans för att få hem papper, det är så fiffigt att dom har mail och grejer i Thailand också"

  Må så vara då men jag skulle nog vilja att mitt försvar lade upp allt sånt om mig om jag nu va oskyldig för det är ju bara Kim som kan stämma dig.

  "Nja det har jag väl aldrig påstått? Däremot så finns inget som helst bevis för att ett icke certifierat företag håller den kvalité som bör krävas när det handlar om att folk kan dömas till döden helt beroende på vad företaget kommer till för slutsats. Du låter ju inte någon utföra hjärnkirurgi på dig om personen inte kan bevisa för dig att han har den kvalité på sina färdigheter som krävs för en lyckad operation, eller hur ?
  Att du snurrar till det att jag skulle påstå att han för det ska ses som oskyldig kan jag inte göra mycket åt."

  Vad jag ville visa med iso cert är att man måste inte ha det många företag gör det inte om dom inte ska exportera sina produkter.
  Det är nämligen inte gratis att ha ett cert samt att det är inte så jättehöga krav för att få ett.
  Ett cert visar bara att ett företag är villiga att betala för det betyder inte att dom är bättre än dom andra.
  Om detta lab anlitas av polisen och domstolarna så gissar jag märk gissar att vi pratar om kvalificerade människor som fått i uppgift att utföra ett seriöst arbete.

  "Nej jag har heller inte påstått att du gissat dig till allt, men du bemöter mina fakta med dina gissningar och menar att det är lika troligt."

  Vilken fakta då det mesta du skrivit om är tyvärr vittnesmål från personer nära kim och tolkat på ditt sätt vilket betyder att mina tolkningar av din fakta likaväl kan stämma.

  "Fakta är att han dömdes till döden men straffet omvandlades till livstid. Och det ÄR hemskt. Vad har du fått 45 år ifrån?"

  Förlåt fel av mig det skulle vara minst 45år men som alla vet så har swe och thai en överenskommelse att alla som döms till 20år eller mer KAN skickas hem efter minst 8 år där dom ska kunna sitta av resten av straffet hemma.

  Det är nog inte så att jag inte orkar begära ut dokumentationen utan snarare att jag har inte tid att leta info på nätet vart jag ska vända mig.
  Såååå viktigt är inte Kims fall för mig det finns en del fakta i Cafe J4K skurk den faktan räcker för mig att bilda mig en uppfattning.
  Eftersom inga seriösa försök görs av folk i Kims närhet att presentera ALLT material så gissar jag att mycket i det är negativt mot Kim.

  Det finns ett talesätt som lyder "I en argumentation mellan man o kvinna så förlorar mannen eftersom han bygger sin argumentation på sunt förnuft.
  Kvinnan låter inte dumheter som sunt förnuft förstöra hennes argumentation."

  Detta är inget mot kvinnor utan visar att män och kvinnor tänker olika och styrs av olika impulser.
  Men räknar väl på en massa påhopp för det med :)

 65. A-L says:

  Catta: Tack, synd bara att det inte verkar gå att bete sig vettigt utan måste ösa dylikt över folk.

 66. Catta says:

  Mr: "Exakt så Kims garagekok var knappast seriöst att handla om handsprit eftersom han hade inte ens den kunskapen att tillverka handsprit själv.
  Anställa folk skulle han ju inte heller tror inte folk jobbar seriöst i ett garage."

  Så man kan inte starta en klädbutik om man inte kan sy upp kläderna själv heller då? Eller kan man anlita folk som syr kläderna åt en? Kan man lära sig att sy kläderna själv? Har du sett hur "garaget" såg ut? Tror du att det var ett garage i den meningen ett oljefläckigt betonggolv ?

  "Så vi kan nog dra en sund slutsatts att labbet kom till för att producera bola eller yaba och inte handsprit. Igen det är en gissning men eftersom ingaseriösa försök med HS gjordes tyder allt på det."

  Ja det är en gissning och ingenting man kan döma någon på.

  "Må så vara då men jag skulle nog vilja att mitt försvar lade upp allt sånt om mig om jag nu va oskyldig för det är ju bara Kim som kan stämma dig."

  Nej vem som helst som nämns i dokumenten kan förstås stämma mig. Kim skulle nog skita i vilket kan jag tro, han kan ju knappast sitta sämre till än han gör idag.

  "Vad jag ville visa med iso cert är att man måste inte ha det många företag gör det inte om dom inte ska exportera sina produkter. Det är nämligen inte gratis att ha ett cert samt att det är inte så jättehöga krav för att få ett. Ett cert visar bara att ett företag är villiga att betala för det betyder inte att dom är bättre än dom andra.
  Om detta lab anlitas av polisen och domstolarna så gissar jag märk gissar att vi pratar om kvalificerade människor som fått i uppgift att utföra ett seriöst arbete."

  Ett cert visar att företaget är kvalitetssäkrat. Att det håller måttet för det dom håller på med. Ska man då hålla på med något som kan leda till att folk frias eller döms till döden då tycker jag nog att man bör vara certifierade. Din tilltro till det Thailändska rättssystemet är imponerande. Vi pratar om ett land där du kan muta dig fri nästan oavsett vad du begått för brott.

  "Vilken fakta då det mesta du skrivit om är tyvärr vittnesmål från personer nära kim och tolkat på ditt sätt vilket betyder att mina tolkningar av din fakta likaväl kan stämma."

  Men nu blir jag nästan trött, läser du inte vad jag skriver? Jag säger att jag läst dokumentation från polis och myndigheter. Jag har läst förhör och vittnesmål, jag har läst spaningsrapporter. Inte en enda av Kims vänner eller familj finns med i något av detta. Så det jag säger är fakta kommer INTE ifrån Kims vänner eller familj.

  "Förlåt fel av mig det skulle vara minst 45år men som alla vet så har swe och thai en överenskommelse att alla som döms till 20år eller mer KAN skickas hem efter minst 8 år där dom ska kunna sitta av resten av straffet hemma."

  Okej då är jag med. Ja det stämmer.

  "Det är nog inte så att jag inte orkar begära ut dokumentationen utan snarare att jag har inte tid att leta info på nätet vart jag ska vända mig. Såååå viktigt är inte Kims fall för mig det finns en del fakta i Cafe J4K skurk den faktan räcker för mig att bilda mig en uppfattning. Eftersom inga seriösa försök görs av folk i Kims närhet att presentera ALLT material så gissar jag att mycket i det är negativt mot Kim."

  Jag har en känsla av att du inte tror mig, men jag har liksom ingen som helst anledning att ta parti för Kim. Vi känner inte varandra. Jag hatar droger (likaså steroider). Jag kan garantera dig att om något framkommit som skulle visa att Kim hade för avsikt att koka och sälja Ice så skulle jag inte bemöda mig att skriva en rad om honom. Jag skulle tycka att han kunde ruttna i Thailand. All dokumentation kanske kommer upp en dag (dock inte här då det är olagligt) och då kommer det visa sig. Det kanske kommer visa sig redan när dom tar in Lilius på förhör.

  "Det finns ett talesätt som lyder “I en argumentation mellan man o kvinna så förlorar mannen eftersom han bygger sin argumentation på sunt förnuft. Kvinnan låter inte dumheter som sunt förnuft förstöra hennes argumentation.”
  Detta är inget mot kvinnor utan visar att män och kvinnor tänker olika och styrs av olika impulser.Men räknar väl på en massa påhopp för det med :)

  Sant, kvinnan inser att fakta säger mer än sunt förnuft :)
  Ja visst tänker vi kvinnor och män ofta på olika sätt så det ger jag dig helt rätt i

 67. Catta says:

  A-L: det finns andra lugnare inlägg. Bubblan drabbas av såna här lite mer hetsiga debatter ibland. Jag kan gå på rätt bra också i såna här diskussioner så jag ska inte sätta mig på höga hästar. Dock kanske jag inte använder den typen av ord. Fast om du bara visste vad jag blivit kallad genom åren.
  Nej ta och hoppa in i grodinlägget eller nåt i stället :)

 68. A-L says:

  Catta: Simmar över till grodan då så att jag slipper drunkna av svallvågorna här :) synd bara att det skulle bli så bara för att jag försökte försvara dig lite :( Nej överlåter till dig att sticka hål på uppblåsta ballonger med attitydsproblem framöver ;) *simmar så snabbt jag kan över till grodan*

 69. Mr says:

  "Ja det är en gissning och ingenting man kan döma någon på"

  Självklart ska man inte döma någon för en gissning men när 1+1 blir 2 och 2+2 blir fyra då börjar man närma sig sanningen.

  Vad jag talar om är att labbet + analysen av pulvret + att det gjordes aldrig någon Hs i labbet lägger man ihop detta fakta så låter det mera att det var nog något olagligt där.

  Sedan får man ju bygga på och på med mera fakta.

  Man kan ju inte bara döma varje fakta för sig, då skulle ju nästan inga mål ha fällande domar.

  "Sant, kvinnan inser att fakta säger mer än sunt förnuft
  Ja visst tänker vi kvinnor och män ofta på olika sätt så det ger jag dig helt rätt i"

  Ja i den meningen så menade jag inte fakta utan känslor det är vad som styr många argument.

  "Så man kan inte starta en klädbutik om man inte kan sy upp kläderna själv heller då? Eller kan man anlita folk som syr kläderna åt en? Kan man lära sig att sy kläderna själv? Har du sett hur “garaget” såg ut? Tror du att det var ett garage i den meningen ett oljefläckigt betonggolv ?"

  Har inte sett mera av garaget än jag sett på TV men vet att det var stort fint hus med anslutet garage.
  Men ändå ett garage inte en lokal som man har arbetare i.
  Vad jag menar med detta har väl du kunnat räkna ut.
  När folk startar ett seriöst företag, lokal, inredning, konsult hjälp och div andra utgifter så låter man inte det ligga vilande i 2 år utan man vill starta ASAP så man kan få in pengar som täcker utgifterna man har haft.

  Vi kan lägga ner labbet nu då vi är inte överens där ser jag.

  "Men nu blir jag nästan trött, läser du inte vad jag skriver? Jag säger att jag läst dokumentation från polis och myndigheter. Jag har läst förhör och vittnesmål, jag har läst spaningsrapporter. Inte en enda av Kims vänner eller familj finns med i något av detta. Så det jag säger är fakta kommer INTE ifrån Kims vänner eller familj."

  Ja måste hålla med dig jag börjar bli lite trött jag med du talar om fakta men om det är fakta hänvisa gärna till en källa är du snäll.
  Annars är det inte fakta om det inte går att hänvisa till.

  "Ett cert visar att företaget är kvalitetssäkrat. Att det håller måttet för det dom håller på med. Ska man då hålla på med något som kan leda till att folk frias eller döms till döden då tycker jag nog att man bör vara certifierade. Din tilltro till det Thailändska rättssystemet är imponerande. Vi pratar om ett land där du kan muta dig fri nästan oavsett vad du begått för brott."

  Det är en sak att muta sig fri från polisen men att muta sig från ett helt fall tror jag inte är lika lätt.
  Ja jag håller med att thai har dåligt rättssytem, MEN det bevisar INTE att labbet inte gjort rätt analys och det bevisar INTE att Kim va helt oskyldig.
  Som jag sa innan iso cert behövs i thai om man vill exportera sina varor men krävs inte till lika stor utsträckning för tjänster i landet tex som vi har här i europa.

  Vill man ha en RG med ett iso certat labb som analyserar dom kemikalier man har hemma när man grips så får man koka hemma i swe eller annat land med högre rättssäkerhet.

  Har sagt det innan att jag tycker han har blivit ett politiskt offer och straffet för stort till proportion till brottet men helt oskyldig är han inte.
  Och det som gör mig lite illa berörd i detta fall är att han hävdar total oskyldighet samt att naiva människor går på det.
  Mannen är ingen Che Guevara utan små kriminell som fått en skitmacka inget annat.

 70. Catta says:

  Mr: "Självklart ska man inte döma någon för en gissning men när 1+1 blir 2 och 2+2 blir fyra då börjar man närma sig sanningen."

  Det är precis det jag kommit fram till efter att ha läst de fakta som finns. Sen kan man spekulera om annat.

  "Vad jag talar om är att labbet + analysen av pulvret + att det gjordes aldrig någon Hs i labbet lägger man ihop detta fakta så låter det mera att det var nog något olagligt där."

  Jag ska ta reda på hur det var kring handgelen. Jag vet att jag läste det någonstans men minns inte riktigt. Fast analysen av pulvret har ju inte försvaret fått se någon rapport på så det skulle ju rent teoretisk kunna vara smörjmedel. Nu tror jag inte det men nog är det märkligt att man inte vill visa upp det? Men om man läser hur kemisten som jag skrivit om i inlägget uttalar sig så kan det ju ge en några funderingar ändå.

  "Man kan ju inte bara döma varje fakta för sig, då skulle ju nästan inga mål ha fällande domar."

  Men om vi bortser helt från detta fall och tänker bara rent generellt. Vad anser du ska krävas för en fällande dom ? Ska tex tidigare leverne räknas in ?

  "Ja i den meningen så menade jag inte fakta utan känslor det är vad som styr många argument."

  Ja nog kan jag diskutera rent känslomässigt många ggr, men inte i såna här saker. Dels för att det handlar om lagar och regler och dels för att jag har svårt att tycka synd om någon som förstör andras liv (tex nån som skulle tillverka och sälja ice eller andra droger).

  "Har inte sett mera av garaget än jag sett på TV men vet att det var stort fint hus med anslutet garage.Men ändå ett garage inte en lokal som man har arbetare i."

  Fast om ett garage ser ut som en bostad så är det ju bara namnet som gör det till ett garage. Vi byggde om ett förråd där sonen bodde på somrarna. Det var ett förråd men användes som rum. Ett förråd man kan bo i-ett garage man kan arbeta i

  "När folk startar ett seriöst företag, lokal, inredning, konsult hjälp och div andra utgifter så låter man inte det ligga vilande i 2 år utan man vill starta ASAP så man kan få in pengar som täcker utgifterna man har haft."

  Någonstans måste man ju börja. Innan man vet hur det går och om det kommer att funka så hyr man ju inte en stor lokal och inreder osv om man inte är inne i branschen och vet att det är en bra affärsidé. Hur många stora företagare har inte börjat just hemma i källaren. Sedan hände ju en hel del i Kims liv under den tiden också. Men jag ska som sagt kolla upp det där lite bättre och se vad jag hittar för jag vet att jag läst om det nånstans.

  "Ja måste hålla med dig jag börjar bli lite trött jag med du talar om fakta men om det är fakta hänvisa gärna till en källa är du snäll. Annars är det inte fakta om det inte går att hänvisa till."

  Jag hänvisar ju för fullt: Fup, dom, förhör, vittnesmål, internutredning, spaningsprotokoll. Det blir ju inte mindre fakta för att du inte orkar plocka fram det :)

  "Det är en sak att muta sig fri från polisen men att muta sig från ett helt fall tror jag inte är lika lätt.Ja jag håller med att thai har dåligt rättssytem, MEN det bevisar INTE att labbet inte gjort rätt analys och det bevisar INTE att Kim va helt oskyldig.
  Som jag sa innan iso cert behövs i thai om man vill exportera sina varor men krävs inte till lika stor utsträckning för tjänster i landet tex som vi har här i europa."

  Det är nog ganska lätt att muta sig fri om man gör det direkt. Ju längre tiden går desto svårare. Men är tex DEA inblandade då lär det bli svårare. Nej labbet kan mycket väl ha gjort en alldeles korrekt analys, men av vilken anledning tror du att de inte vill visa rapporten under rättegången, varför kräver inte rätten att den visas? Det måste ju finnas en anledning till det. Nej uppenbarligen kräver inte rättsystemet i Thailand att man använder sig av kvalitetssäkrade rättskemiska laboratorier och det är tragiskt.

  "Vill man ha en RG med ett iso certat labb som analyserar dom kemikalier man har hemma när man grips så får man koka hemma i swe eller annat land med högre rättssäkerhet."

  Ja så är det ju, men det blir inte mer rätt för det.

  "Har sagt det innan att jag tycker han har blivit ett politiskt offer och straffet för stort till proportion till brottet men helt oskyldig är han inte.Och det som gör mig lite illa berörd i detta fall är att han hävdar total oskyldighet samt att naiva människor går på det. Mannen är ingen Che Guevara utan små kriminell som fått en skitmacka inget annat."

  Ja jag tror helt klart han är ett politiskt offer. DEA fick ännu lite cred och bonusar för att dom fångade en "stor ful fisk". Thailand visade exempel på hur det går om man håller på med droger i deras land och får beröm för sitt ypperliga polisarbete. Lilius vann straffrihet och pengar. Nej han hävdar inte total oskyldighet, han säger ju att han ville lära sig tillverka steroider. Han hävdar att han är oskyldig till att ha velat lära sig tillverka ice och börja sälja det. Naiv är man inte för att man tycker det är fel att döma folk utan att lägga fram bevisen och för att man tycker det är fel att svensk polis befattar sig med sån här skit. Och om han är en småkriminell så känns det väl väldigt skumt att han nu dömdes till det absolut strängaste straffet?

 71. Catta says:

  Mr och A-L, nu tar jag bort era kommentarer, de hör inte hemma i det här inlägget riktigt så ni får diskutera vidare i nåt annat inlägg om ni vill.

 72. A-L says:

  Sorry Catta, ville bara få lite upprättelse när jag påstås ha gjort så grova påhopp att det ger någon rätt att kalla mig diverse när jag inte har gjort det.

 73. Catta says:

  A-L: Jo jag vet hur det är, men jag tänker att det blir en evighetsdiskussion som gör att kommentarerna om fallet försvinner till slut så ni får ta den i nåt annat inlägg om ni vill.

 74. Mr says:

  Catta says:
  April 26, 2012 at 8:46 pm
  Mr och A-L, nu tar jag bort era kommentarer, de hör inte hemma i det här inlägget riktigt så ni får diskutera vidare i nåt annat inlägg om ni vill.

  Tack så mycket eftersom det är bara massa OT dravel och hör inte hemma här.
  Gjort mitt bästa att försöka förklara men det verkar inte sjunka in

 75. Catta says:

  Mr: Ja men nu är dom borta och allt är frid och fröjd...eller nåt ditåt :)

 76. A-L says:

  Catta: Ja risken finns väll, hoppas dock att det ger sig nu och någon vidare utveckling vill jag inte ha i något annat inlägg heller. Vad motparten väljer får vi väll se.

 77. Mr says:

  "Men om vi bortser helt från detta fall och tänker bara rent generellt. Vad anser du ska krävas för en fällande dom ? Ska tex tidigare leverne räknas in ?"

  Till viss del ja om brotten är i samma karaktär så tycker jag man borde göra det, eftersom personen visar inga sidor på att försöka förbättras tvärtom han har hittat sin nisch och vill fortsätta att utnyttja systemet.
  MEN om brotten har helt olika karaktär så borde man inte göra det som tex bankrån och våldtäkt är väldigt olika och skilda brott.

  "Någonstans måste man ju börja. Innan man vet hur det går och om det kommer att funka så hyr man ju inte en stor lokal och inreder osv om man inte är inne i branschen och vet att det är en bra affärsidé. Hur många stora företagare har inte börjat just hemma i källaren. Sedan hände ju en hel del i Kims liv under den tiden också. Men jag ska som sagt kolla upp det där lite bättre och se vad jag hittar för jag vet att jag läst om det nånstans."

  Svarar bara på detta då det finns många ang hans labb men vi lägger ner hans labb vi kommer nog inte att komma överens där.
  Det jag grundar min åsikt på är att när man börjar smått då borde det finnas mycket energi nedlagt på projektet och dokumentation på att det gick bra eller dåligt.
  Det verkar inte så i detta fall labbet verkar ha byggts för att tillverka något olagligt och inte HS därför fanns TL på plats och inte en vanlig kemist.

  "Jag hänvisar ju för fullt: Fup, dom, förhör, vittnesmål, internutredning, spaningsprotokoll. Det blir ju inte mindre fakta för att du inte orkar plocka fram det "

  Sa inte att jag inte orkar plocka fram det sa att jag har inte tid att ta reda på hur man plockar fram det.
  Jag vet hur man får ett FUP i swe men har ingen aning om i vilken ände man börjar för att få det från thai.

  "Ja så är det ju, men det blir inte mer rätt för det."

  På ett sätt det kanske det hade blivit för då hade det inte funnits tvivel om att killen är oskyldig som vissa hävdar då hade det funnits de bevis han ville ha.
  Men då hade inte vissa person fått driva en t-shirt försäljnings sida.

  Måste säga sorry för detta OT dravel med A-L men har bara försökt skydda mig själv.

 78. Mr says:

  "Ja jag tror helt klart han är ett politiskt offer. DEA fick ännu lite cred och bonusar för att dom fångade en “stor ful fisk”. Thailand visade exempel på hur det går om man håller på med droger i deras land och får beröm för sitt ypperliga polisarbete. Lilius vann straffrihet och pengar. Nej han hävdar inte total oskyldighet, han säger ju att han ville lära sig tillverka steroider. Han hävdar att han är oskyldig till att ha velat lära sig tillverka ice och börja sälja det. Naiv är man inte för att man tycker det är fel att döma folk utan att lägga fram bevisen och för att man tycker det är fel att svensk polis befattar sig med sån här skit. Och om han är en småkriminell så känns det väl väldigt skumt att han nu dömdes till det absolut strängaste straffet?"

  Menade inte att du är naiv menade att vissa personer är det som tror atthan ÄR helt oskyldig.
  Problemet med swe är ju väl känt över hela världen att vi är ett naivt folk med lama straffsatser även om det har blivit hårdare på sista tiden.
  Problemet ligger mycket i att folk från mindre orter lever ganska skyddat och inte lika utsatta som människor i större städer.

  Då är det lätt att vara naiv när man lever ett skyddat liv och i grunden tro att alla människor är goda

 79. Mr says:

  "Och om han är en småkriminell så känns det väl väldigt skumt att han nu dömdes till det absolut strängaste straffet?”

  Både ja o nej i thailand har folk INGET över till brottslingar.
  Även munkar tycker att man ska ha hårda straff, att han fått så hårt straff är för att man har fått en farang och vill visa att vi inte tar skit mera att faranger som kommer och gör brott.
  Därför han det fått så mycket media tid.

  Men han borde ha hållt sig i skinnet speciellt när folk runt honom började bli tagna av polisen.
  Syftar på HK du vet nog vem det är även om det gick bra för honom.

 80. Catta says:

  Mr: "Till viss del ja om brotten är i samma karaktär så tycker jag man borde göra det, eftersom personen visar inga sidor på att försöka förbättras tvärtom han har hittat sin nisch och vill fortsätta att utnyttja systemet. MEN om brotten har helt olika karaktär så borde man inte göra det som tex bankrån och våldtäkt är väldigt olika och skilda brott."

  Okej. Men hur stark bör bevisningen vara för en fällande dom? Måste det finnas bevis tycker du eller räcker det att det är sannolikt ?

  "Det jag grundar min åsikt på är att när man börjar smått då borde det finnas mycket energi nedlagt på projektet och dokumentation på att det gick bra eller dåligt.
  Det verkar inte så i detta fall labbet verkar ha byggts för att tillverka något olagligt och inte HS därför fanns TL på plats och inte en vanlig kemist."

  Fast labbet byggdes ju året innan Kim tog kontakt med Lilius. Och det med energi kan ju ha lite att göra med att det hände en massa då. Han for till sverige och gifte sig, han la in sig på behandlingshem osv. Man jag ska se vad jag kan hitta om det där.

  "Sa inte att jag inte orkar plocka fram det sa att jag har inte tid att ta reda på hur man plockar fram det.Jag vet hur man får ett FUP i swe men har ingen aning om i vilken ände man börjar för att få det från thai."

  Sant, mitt fel där.

  "På ett sätt det kanske det hade blivit för då hade det inte funnits tvivel om att killen är oskyldig som vissa hävdar då hade det funnits de bevis han ville ha.
  Men då hade inte vissa person fått driva en t-shirt försäljnings sida."

  Jag tror att de allra flesta människor oavsett om de är drabbade själv eller inte, vill att alla rättssystem ska vara så säkra som det bara går eftersom det handlar om människors liv.
  Ingen fara, det blir ofta OT i den här bloggen :)

  "Menade inte att du är naiv menade att vissa personer är det som tror atthan ÄR helt oskyldig. Problemet med swe är ju väl känt över hela världen att vi är ett naivt folk med lama straffsatser även om det har blivit hårdare på sista tiden.
  Problemet ligger mycket i att folk från mindre orter lever ganska skyddat och inte lika utsatta som människor i större städer."

  Ja där håller jag med, vi har lama straffsatser gällande vissa brott. Ang naivitet så tror jag också en hel del handlar om vad man har för erfarenheter. Beresta människor eller människor som är intresserade av brott & straff har kanske lättare att tänka sig att man i vissa länder kan sitta fängslad utan rättegång i flera år eller att man kan torteras av poliser, muta sig fri från ett mord osv medan de som bara har Sverige och Astrid Lindgren som referens tror att så kan det ju inte vara.

  Jag hör inte till de som levt ett skyddat liv. Min mamma var plit så jag var ofta med henne på fängelset som barn (det var inga problem på den tiden), jag har varit rätt vild själv i tonåren och jag har jobbat i många år med kriminella och missbrukare. Så jag är inte direkt lättlurad och tror på alla som säger sig vara oskyldiga.

  "Både ja o nej i thailand har folk INGET över till brottslingar.
  Även munkar tycker att man ska ha hårda straff, att han fått så hårt straff är för att man har fått en farang och vill visa att vi inte tar skit mera att faranger som kommer och gör brott. Därför han det fått så mycket media tid."

  Ja så kan det ju vara.

  "Men han borde ha hållt sig i skinnet speciellt när folk runt honom började bli tagna av polisen.Syftar på HK du vet nog vem det är även om det gick bra för honom."

  Nej jag vet inte vem HK är? Jag vet att jag läste i något forum där Kim skrivit en kort tid innan han själv srresterades. Han skrev något om någon som torskat på just ice och att han tyckte han var en idiot som dealade med det med tanke på straffen för sånt. Jag minns det för att jag tyckte det var märkligt att han skrev det inlägget om han hade såna planer själv. Men jag vet inte om det är den killen du syftade på?

 81. Mr says:

  "Okej. Men hur stark bör bevisningen vara för en fällande dom? Måste det finnas bevis tycker du eller räcker det att det är sannolikt ?"

  Ja självklart måste det finnas bevis för att bli dömd och jag tycker att ALLA borde vara lika inför lagen, så om andra blir dömda i thai med analys från det labbet borde Kim också bli det oavsett om labbet är iso cert eller inte.
  Jag kanske är lite naiv själv men jag har alltid trott mera på polisen än brottslingen.
  Även om polisen kan ha fel ibland så har dom rätt mycket rätt.

  Speciellt om det är återfalls förbrytare inom samma typ av brott.

  Kan även säga att jag är rätt berest och har bott utomlands i längre perioder så jag kan se skillnad på hur olika kulturer arbetar och reagerar.
  utan att referera till Kim så är det ju ingen hemlighet att väldigt många svenskar svinar och ställer till det utomlands och sen klagar på för hårda straff och hur hemskt det är.

  Nej jag vet inte vem HK är? Jag vet att jag läste i något forum där Kim skrivit en kort tid innan han själv srresterades. Han skrev något om någon som torskat på just ice och att han tyckte han var en idiot som dealade med det med tanke på straffen för sånt. Jag minns det för att jag tyckte det var märkligt att han skrev det inlägget om han hade såna planer själv. Men jag vet inte om det är den killen du syftade på?

  Nästan rätt du tänker på rätt person men Kim försvarade honom och sa att han INTE dealde och att dom partade (alltså tog droger) tillsammans ett par gånger.
  Det var några dagar innan han greps som han skrev det så det hade nog gått lite väl långt att backa ur.
  Samt det var mer ett försvarstal för HK eftersom rätt så många hackade på honom.

 82. Hermes Vox says:

  Har försökt attt hänga med här men det är mycket upprepningar av samma argument från respektive håll. Men i ett rättssamhälle ska dom fattas på bevis. Tänk er följande situation:

  Kvinnan K säger att mannen M våldtagit henne. Hon berättar för polisen att mannen ej använt kondom. Vid husrannsakan hos mannen där brottet sägs ha skett hittar man en kondom, med en del material i. Det blir sen rättegång. När försvaret ber att få se resultatet av DNA-analysen säger rättskemsisten "det får vi av hänsyn till rikets säkerhet inte visa upp". När sen försvaret ber att få bevismaterialet för att göra eget DNA-test i "neutralt lab får man veta att kondom + innehåll är borta.

  Mannen döms sen till fängelse. Kvinnan vägrade dessutom infinna sig vid rättegången.

  Skulle det ses som en rättsskandal? Eller vara ok? Killen var ju känd för att ha älskat med flera kvinnor innan just fallet ifråga.

 83. Mr says:

  Hermes vox

  Älskat?

  Eller kanske rättare sagt blivit dömd för 2 våldtäkter tidigare.

  Eftersom det finns VT och grov VT
  samma som det finns NB och Grovt NB

 84. Catta says:

  Mr:
  Okej men tycker du att den åtalade och hans försvar bör få se bevisningen också eller är det okej om någon säger att det är på ett visst sätt bara?

  Normalt är det nog så att man kan tro mer på polisen än på brottslingen. Sen händer det förstås att det kan vara omständigheter som gör att man inte kan göra det. Det har visat sig fler än en gång att polis och åklagare även här i Sverige tex valt att undanhålla information osv.

  Ja visst finns det svenskar som drar sig till olika länder och ställer till det.
  I den kommentar jag läste så var det en tråd om en kille som sålt och där kritiserade Kim honom för att han var så dum att han gjort det i ett and som Thailand med tanke på straffen. Inte så att han tyckte illa om killen, men han tyckte det var idiotiskt det han gjort.

 85. Mr says:

  Catta jo men jag rättade bara hermesvox alltså ska man dra en parallel så ska ju allt stämma och inte välja att ta bort fakta.

  Dettta med bevisningen är jag inte hundra på eftersom jag inte är jurist men har för mig att försvaret fått ta del av resultatet att dom inte fick göra egna prover det vet jag att dom inte fick.

  Nu vet jag inte hur åtal och försvar jobbar i thai men har tusentals andra blivit dömda på samma grunder så får man finna sig i det.
  Kan ju inte kräva special behandling bara för att man är svensk och ha en attityd att "Så gör vi nämligen i swe".

 86. Catta says:

  Hermes Vox: Det är precis det jag menar. Man kan inte döma folk på att man tror, det verkar sannolikt, eller tidigare leverne. Det blir lite som i en våldtäktsrättegång där kvinnan varit promiskuös innan och man säger att " ja men hon ville säkert ha sex nu också för hon brukar ju ligga runt". Det är så många resonerar kring Kim också, att ja ja han är ju dömd tidigare och är ju kriminell så det är klart han ljuger. Men det förvånar mig att ingen tycks reagera nämnvärt på att ingen bevisning lagts fram, utan allt fokus ligger på Kims tidigare agerande och att han "troligen" är skyldig oavsett.

 87. Mr says:

  Ok som jag sa innan vet inte hur det funkar i swe med narkotika brott, gör både åklagare OCH försvar analys av beslagtaget material eller nöjer sig försvaret med 1 labb rapp gjort av staten?

  Jag är införstådd med att åklagaren presenterade en labbrappot på pulvret och det visade sig vara ice har jag fel i den punkten?

 88. Catta says:

  Mr: Försvaret har inte fått ta del av bevisningen och det är väl den absolut viktigaste delen i ett fungerande rättsväsende.

  Ja man har ju inget val, men det innebär ju inte att man inte ska protestera och visa omvärlden hur illa det är. Och Thailand lever ju till viss del på turister från bl.a Sverige så det är ju inte fel att reagera.
  Det handlar inte om att kräva specialbehandling, utan om att Thailand som alla länder ska följa de mänskliga rättigheterna.

 89. Mr says:

  att vara promiskuös är inget brott men att våldta är det.
  så är man dömd för samma typ av brott 2ggr innan så har man inte mycket trovärdighet även i swe en tredje gång.

 90. Mr says:

  Så du menar alltså att det finns ingen som helst labb rapport på beslagtaget material? Om det finns så borde försvaret väl ha sett resultatet på RG.

  Njae det fins nog multum av länder som INTE följer mänskliga rättigheter det gjorde ju inte ens swe när dom lät 2 egyptier bli kidnappade av CIA agenter och utförda ur landet

 91. Catta says:

  Mr: Försvaret har förstås rätt att se analysen så de kan komma med frågor och vad jag vet så ska man också kunna anlita en egen expert i olika frågor.
  De säger att de har en labrapport men de visar inte upp den "med hänsyn till rikets säkerhet". Man kan ju undra hur 17 riket kan vara i fara av att visa upp en sådan i en rättegång? Nej försvaret har inte fått se den ! Vilket betyder att de inte kan ifrågasätta ett skit. De vet inte ens om rapporten visar att det är Ice som framställts. Det skulle i praktiken lika gärna kunna vara sockerdricka.

  Åklagaren tog in ett vittne som jobbade på labbet som presenterade vad man kommit fram till. Ingen dokumentation alltså utan ord från en anställd.

  Fast i Sverige får du inte döma på tidigare referenser. Har man avtjänat sitt straff så är det borta såvida du inte har del kvar. Nej det är inget brott att vara promiskuös. Kim har aldrig heller dömts för narkotikabrott någon gång. Men ska man börja blanda in hur folk levt innan i sina domar så kan man då säga att " Ja men Kim har ju varit kriminell så det är klart han är skyldig" eller " Ja men kvinnan har ju lagt upp sig för 2 killar varje kväll i 3 års tid så det är klart hon la upp sig nu också". Är du med hur jag menar?

  Ja visst även Sverige har fått kritik ang de mänskliga rättigheterna. Men då ska man väl protestera mot att länder (inkl Sverige) bryter mot de istället för att bara rycka på axlarna.

 92. Mr says:

  "Mr: Försvaret har förstås rätt att se analysen så de kan komma med frågor och vad jag vet så ska man också kunna anlita en egen expert i olika frågor.
  De säger att de har en labrapport men de visar inte upp den “med hänsyn till rikets säkerhet”. Man kan ju undra hur 17 riket kan vara i fara av att visa upp en sådan i en rättegång? Nej försvaret har inte fått se den ! Vilket betyder att de inte kan ifrågasätta ett skit. De vet inte ens om rapporten visar att det är Ice som framställts. Det skulle i praktiken lika gärna kunna vara sockerdricka."

  Om det är så som du säger så låter det inte rätt men innan jag är säker att det var så, då skuulle jag vilja kolla i DP vilket jag får se om jag har lust att lägga ner tid på att ta fram.

  "Är du med hur jag menar?"

  Jag är med på hur du menar men Kim var inte åtalad för att använda ice utom göra ice vilket jag ser som att han kan ju inte vara offret som den kvinna du beskriver.
  Nu är anabola kopplade till doping lagen inte NB men det är väl ganska nära varandra ändå eller vad tycker du.
  Båda är olagliga preparat i swe.

  Drog upp det fallet bara för att vi inte ska sitta på höga hästar och kräva dittan o dattan när vi inte kan efterleva det vi kräver själva.

  Nu är det helg så jag sticker ut ett tag har jag lust o tid så ska jag ta fram DP o FUP men innan jag har sett det så ändras nog inte något i mina åsikter.
  Domaren tror jag inte är mutad så man kan inte bara bluffa fram ett bevis, en annan sak jag finner otroligt i denna berättelse är att en DEA sting inte är gratis.

  Så drar man igång sånt så är jag rätt säker på att TL antigen gjorde eller planterade rikigt ice hemma hos Kim. Rättelse Kim gjorde TL filmade (TL kanske var trött att stå framför kameran efter alla år som porrstjärna :) :) )

 93. Catta says:

  Mr: Ja jag kan bara säga att det är så. Det vore ju idiotiskt av mig att hitta på en sak som kan kollas upp menar jag.

  Jo men Kim har aldrig varken sålt eller tillverkat narkotika innan så det känns ju märkligt att han skulle börja med det i ett land där det är dödstraff på det om han inte gjorde det i Sverige. Jag ogillar både handel med steroider och narkotika men jag ser en viss skillnad.

  Men även om Sverige inte är fullkomligt så lär det ju inte bli bättre att folk bara är blasé och accepterar allt utan invändningar.

  Ang DEA så är jag inte så insatt i deras verksamheter, men jag litar på att Mike Levine med många år i branschen är det.
  Ja det kan tänkas att det blev "riktig" ice till slut, det vete fan vad Lilius sysslade med där i labbet på slutet när han var ensam där. Vad det blev där på filmen vet nog ingen, det var nog mer för att ha som bevis skulle jag tro. Nja det vete sjutton om Lilius var trött på att STÅ framför kameran, jag tror han mest stod på alla 4 :)

 94. Hmm says:

  Halloj!

  Jag har så klart mer att säga men hinner inte riktigt. På söndag kanske!? ;)

 95. Catta says:

  Hmm: Haha, ja det blir nog bra det, jag lovar att inte radera inlägget :)

 96. Hmm says:

  Nope! Han inte idag heller och nu orkar jag inte. På tisdag kanske!? ;)

 97. Catta says:

  Hmm: Det går bra om 3 månader också :)

 98. Hermes Vox says:

  Intressant med videoklippen är att de ej följer det recept som anges vara det man kokat efter. Detta plus rättskemistens luddiga beskrivningar gör att det är himla osäkert vad som egentligen fanns i flaskan i kylen.

 99. Catta says:

  Hermes Vox: Det känns ju onekligen klantigt alltihop. Först "filmbevisen" som inte följer det recept man säger att Kim använt sig av. Sedan ett recept som inte ens är överensstämmande med mängden man hittade. Och som kemisten i inlägget beskriver det så är det inte ens säkert att det blir ice om man följer receptet?

  Det kan ju finnas en god anledning då till varför man inte vill visa rapporten. För jag har svårt att förstå hur en sådan rapport skulle kunna äventyra nationens säkerhet.

 100. Mr says:

  Har mailat lite fram och tillbaka verkar inte finnas någon som vet eller vill hjälpa till i detta fall.

  Med all respekt mot dig men tyvärr så är allt du säger inte trovärdigt UTAN riktig källa alltså visa dokument som styrker ditt påstående.

  Kan du påvisa den sida från DP som hänvisar till rikets säkerhet i Kim fall ang labbrapp??

 101. Mr says:

  Kan du INTE göra det så är dina bevis lika mycket värda som mina.
  Alltså inte värda ett smack tyvärr ändrar det inget i min åsikt, tvärtom det styrker min tro att han är skyldig eftersom försvaret har inget intresse att visa att han verkligen är oskyldig.

  Så vi har olika gissningar i fallet och varken du eller jag har bevis nog.
  Rimligt är väl att säga att domaren har rätt och Kim borde sitta där han sitter.
  Case closed justice done.

  Tack för mig

 102. Catta says:

  Det finns ingen logik i att jag skulle ägna en massa tid åt att sitta här och hitta på en massa om en person jag inte känner öht. Skurk hade heller inte tagit in min artikel om jag inte kunnat påvisa att jag byggt den på fakta. Men det är upp till var och en att tro vad dom vill, kanske kommer det ut dokument någonstans längre fram, det vet jag inte. Kanske kryper något fram i de förmodade förhören med Lilius. Har han hälften så mycket stake som han hade i sina porrfilmer så lägger han korten på bordet.

  Nej, du har gissningar, jag har fakta (även om du inte sett dom så är det likväl fakta).
  Tror du inte på något som tas upp i medierna heller om de inte filmar /fotar dokumentationen kring olika ärenden?

 103. Hermes Vox says:

  Till Mr och inlägget 1 maj där han ifrågasätter detta med rikets säkerhet. Jag har tagit bort namn och cc-emailadresspersoner. Men du kan säkert maila Chakrit som var försvarsadvokat och fråga om han skrivit så som återges nedan. Nog så???

  mvh

  HV

  From: xxxxx@yyy.com
  To: chakrit@lawyerscouncil.or.th
  Good morning,
  As I mentioned yesterday, I have found a very knowledgable and reliable chemist who is reviewing the case. He is very eager to see the results of e.g. the mass spectrometry. Is it possible for us to get copies? They would look like this http://en.wikipedia.org/wiki/File:ObwiedniaPeptydu.gif
  Can you find out if this is possible? If so, I would ask our chemist for a complete "shopping list" that you could submit.
  Another interesting question is: do the police still have samples of the various substances found on the premises? Is there any possibility we can have a "sample of the sample"?
  Best regards
  X

  2011-12-01
  From: chakrit@lawyerscouncil.or.th
  To: xxxxx@yyy.com

  Dear X,
  We are afraid that the forensic department does not have such result or even if they have one, they will not release it to us. You may recollect that during the trial, we fought with the forensic officer in the court requesting her to present all the lab documents to the court. The day after, the lady from forensic department presented a letter from her superior to the court that they cannot present such documents due to the confidentiality and national security. That is why we believe there is no point for us to ask for such documents.
  With respect to the samples of the substances, it states clearly in the report submitted to the court that all the test substances were used (exhausted). Thus, there is no chance for us to get them either.
  --
  Yours Sincerely,
  Chakrit Parameedireklap
  (LL.B. Thammasat University, LL.M. University of Essex)
  Attorney-at-Law

  Date: Thu, 1 Dec 2011 07:48:20 +0100
  Subject: Testing of substances found in Kim's house
  From:xxxxx@yyy.com
  To: chakrit@lawyerscouncil.or.th

  Dear Chakrit,
  I remember the discussion, but some of this must have been lost in translation. I had missed the detail of the graphs etc being a matter of national security.
  Our chemist has found a number of seemingly serious mistakes in the testimony of the forensic chemist. He says that her account of the testing etc just doesn't add up.
  Assuming Lilius is tried in Sweden for the manufacturing of meth, what would happen if the Swedish prosecutor asked for the test results? One might also question how it is possible that all of the 53 grams of meth were used in the testing. It is preposterous to even suggest something along those lines.
  I know that these issues should have been dealt with in June and August, but I think we must find a way to make them re-surface.
  I will talk to the chemist, and get back to you.
  Very best regards
  X
  PS. I am copying Mr ZZZ YYY, who is the lawyer at Försvarsadvokaterna (tranls: the defence lawyers) in Stockholm preparing the complaint against Lilius.

  2011-12-01
  From: chakrit@lawyerscouncil.or.th
  To: xxxxx@yyy.com

  Dear X,
  As we all know, the "national security" is just an excuse for them to avoid sending the documents to the court (no matter how absurd such excuse is). Please note that in most narcotic cases in Thailand, the court normally believe the test result from the forensic officer because they are "neutral" state officer. So the court and prosecutor were a bit surprised when we challenged the credibility and ability of the forensic officer, the lab and even the forensic department itself during the trial. They are familiar with the routine where the forensic department send the result of the test to the court and the forensic officer who did the lab test testify to endorse their test. The court then believe that whatever the test result is, it is always true and correct.
  We believe that if you really need the forensic department to release the lab documents, the lawsuit against them is necessary.
  --
  Yours Sincerely,
  Chakrit Parameedireklap
  (LL.B. Thammasat University, LL.M. University of Essex)
  Attorney-at-Law

 104. Mr says:

  All cred till dig Hermes detta bevisar inget.

  Tyvärr vill se orignal pdf med översatt text o stämpel från tolk för att jag ska tro på BS om framing och hemliga setups.

  Snubben verkar vara skyldig som synden o han får leva med den skitmackan han får äta varje dag.
  Eftersom Bodström pissade på Thai regeringen när han släppte diplomat bruden ser det u som Kimmy kommer få äta skit mackor låååång tid framöver.

  Pundar pelle förtjänar det, jag önskar inte att han ska må dåligt men önskar han fattar att han gjord fel accepterar det och får ta straffet som en man.

  Till Catta jag respekterar ditt jobb MEN säga att man vet om fakta o man läst fakta utan att presentera fakta är tyvärr BS jag har också läst fakta så vems ord väger tyngst. "Bullshit walks money run the marathon"

  Visa ALLT eller sluta lipa. case closet ännu en loser som vi slipper ta hand om.

 105. Catta says:

  MR: Den enda fakta som finns är den dokumentation som finns i ärendet, allt annat är skvaller och gissningar. Har du läst den (eftersom du säger att du läst fakta) så vet du att både det jag och Hermes säger är sant. Och nej, jag tänker definitivt inte visa allt. Detta av två anledningar:
  1. Det är straffbart att lägga upp det på nätet hur som helst
  2. Jag tänker att den som är intresserad på riktigt anstränger sig lite själv också. Orkar man inte det då är man inte intresserad och jag ödar ingen tid på någon som inte är genuint intresserad.

  Det är fritt fram att tro vad man vill. Jag vet vad jag säger och jag utgår från fakta, och thats it .

 106. Mr says:

  Som sagt det är INTE straffbart att sudda ut namn.

  Så länge det inte finns RIKYIGA lagliga dokument som ni hävdar finns så är ALLT ALLT ALLT ALLT ni och JAG säger gissningar o hörsägen, tyvärr så är det.

  Bevisen på bordet med bortsuddadde namn eller ingen trovärdighet

 107. A-L says:

  Catta: I detta ämne litar jag på att du lägger fram fakta på det sätt du anser vara lämpligt, sorgligt bara att somliga inte finner dig trovärdig om du inte utför det arbete som är alldeles för jobbigt. Om man påstår sig ha fakta som är mer trovärdiga än bloggaren bör man också läga fram dessa i stället för att sitta med gissningar, man borde också klara av att lägga ner det arbete som krävs för att kunna näpsa motparten på näsan i stället för att påstå att om inte bevis läggs upp med bortsuddat namn saknas trovärdighet.

 108. Catta says:

  MR: Du har fel ang det. Ibland kan det räcka, andra gånger inte. Det räcker att en person känner igen sig i texten för att det ska räknas som förtal rent juridiskt. Oavsett om man inte lägger ut vare sig namn, ort eller annat. Även om inte en enda människa förutom den utpekade kan räkna ut vem det är. Tror du mig inte får du ringa polisen och datainspektionen själv och kolla.

  Det är klart det finns riktiga lagliga dokument, att du inte läst dom betyder ju inte att de inte finns. Då får du tycka att jag inte har någon trovärdighet, det är helt upp till dig. Jag vet vad som är sant och sen får folk tro precis vad dom vill.

 109. Catta says:

  A-L: Jag tycker det är bra att folk är källkritiska. Det är ingen som känner mig så jag kan inte förvänta mig att folk ska tro blint på allt jag säger. Men är man intresserad på riktigt så tar man reda på saker själv om man väljer att inte tro på det jag säger.

 110. Mr says:

  A-L jag har ALDRIG hävdat jag har fakta men någon som säger till mig ha det så vill jag SE det med ut suddade namn det är INTE olagligt.

  Kan INTE något bevis presenteras så väger det lika tungt som vilket skit rykte som helst Tyvärr.

  Skyulle jag få se bevis som visar att jag har fel skule jag vara den första som ställer mig upp o säger förlåt.
  Men efter alla dessa år så har ingen kunna visa det o bara säger att dom "har" bevis men vill inte visa det.

  mmm "if it look like shit, smell like shit it must be shit"

 111. A-L says:

  Catta: Det jag menar men tyvärr verkar det som att något genuint intresse för att själv söka fakta finns i detta fall, om jag hade haft något intresse för ämnet hade jag säkerligen undersökt det hal närmre innan jag påstod att du saknar trovärdighet.
  Men som du säger så om man inte ids göra något själv får man väll anse att någon annan saknar trovärdighet då, men nu har jag backat upp dig lite samt fått på skallen för det så nu får du klara dig själv igen då du har tjockare skinn än jag ;)

 112. Mr says:

  A-L gott lycka till med det om du hade lite uns av intelligens skulle du söka fakta själv.
  Men svaga människor lyssnar på andra.

  Som sagt så länge inga dokument visas så är ALLT vi ALLA sagt BS

 113. Catta says:

  Mr: Du skrev så här "jag har också läst fakta så vems ord väger tyngst". Alltså har du sagt att du har fakta. Men skitdetsamma. Det är färdigdiskuterat då jag inte kommer lägga ut ett skvatt (just nu i alla fall) av skäl jag förklarat, och du tror som du tror. Det blir bara en massa kommentarer fram och tillbaka och jobbigt för den intresserade att läsa igenom allt som inte egentligen tillför något. Så då avslutar vi diskussionen här och kan återuppta den om något nytt framkommer, Okej?

 114. Mr says:

  Ja det tycker jag med men som det ser ut nu så kommer det inte komma något nytt Kims fall.

  Vi får tacka sossarna för det och Diplomat brudens fall.
  Tycker ändå synd om killen han borde få ett tidsbestämt straff, men han är inte helt oskyldig.

 115. A-L says:

  Catta: Ja jag ids då inte ens försöka diskutera detta ämne vidare då jag saknar ens ett uns av intelligens enligt Mr, stackaren missade att jag INTE har något intresse att vidare undersöka ämnet och därmed inte ids ödsla tid på att försöka få fram de bevis denne tjatar om. Nej mina uns av intelligens eller avsaknaden av dessa har annat för sig som din bordellpimpning :P

 116. Känner kim says:

  Asså ? Känner ni kim på ngt sätt eller ? och kims pappa heter inte jan .. kim tog kontakt med sin riktiga pappa när han var 16

 117. Thr says:

  Jag må vara 12 år men jag läser allt om kim och vet därför mycket !
  frågan är då ... Vilka är ni ?? :)
  hur vet ni så mycket ¨... och farför ¨så intresserad utav kim ?

  Tacksam för svar

 118. Catta says:

  Känner Kim/Thr: Nej jag känner inte Kim men jag har läst in mig på "fallet" och haft viss kontakt med olika människor. Men jag vet vem du är så jag kan maila till dig så slipper vi ta det här

 119. Thr says:

  Läskigt att du vet vem jag är :s

 120. Catta says:

  THR: nej det är inte så läskigt, du förstår när du kollar mailen :D

 121. Lina says:

  nu har jag suttit och läst denna otroligt långa debatt mellan er alla och jag kan bara säga som så att jag kände Kim när han spelade hockey och han var en mycket ambitiös och trevlig kille DÅ. Vad som sedan hände och vart allt gick fel det vet nog bara Kim men som sagt han har inte varit en duvunge tidigare i livet och jag tror att det beror på att det gick åt skogen med hockeyn. Men det är ju bara vad jag tror och Kim var en mycket duktig hockeyspelare så jag tror att det kan ha knäckt honom. Men vad vet jag, vår kontakt försvann där och då. Vad jag dock inte gillar är när folk blir dömda på obefintliga bevis. Och att en utav huvudmännen kan vara spårlöst borta och det ändå räcker för att få en person dömd? Borde inte rättsväsendet tycka att det är väldigt väsentligt att det största vittnet till allt verkligen vittnar? Sen tycker jag att det är underligt att man kan dömas för narkotikabrott om åklagaren och labbet där det testades inte kunde lägga fram en rapport om vad det var i flaskorna? Det hade väl varit så lätt att göra om man nu verkligen vill sätta fast killen? Där osar det katt för min del. Och varför kan INGEN få en rapport?

  Jag tror verkligen att Kim hade tänkt att lägga ner allt kriminellt när han fick barn, för som de flesta utav er säger, han är ingen dumbom, däremot tror jag att han ff är väldigt naiv och godtrogen. Jag tror också på att han tänkte åka hem och avtjäna sitt straff för att kunna leva med sin nya familj senare och vara helt "ren". Han ville lägga allt det bakom sig, men det är vad jag tror.
  Tycker att det är fruktansvärt att han har blivit dömd på de premisserna och till livstid i Thailand.
  Skyldig eller oskyldig så ska bevis finnas och finns inte bevis ska man heller inte kunna dömas, men i Thailand funkar det inte alltid så tyvärr och det är väl kanske därför dom slog till just där, vem vet?

  Nu ska jag inte lägga mig i mera i eran lilla snackstuga men jag kände att jag ville skriva något iaf.

  Tack för mig

 122. Catta says:

  Lina: Ja rättsväsendet och regler ser ju tyvärr olika ut i olika länder. Bara att Usa kan åka runt i olika länder och använda sig av kriminella som låtsasagenter och skapa tillslag för att visa upp sin duktighet är ju bedrövligt. Jo den uppfattning jag fått om Kim av andra är väl att han är snäll och ganska godtrogen. Att han skulle till Sverige och avtjäna sitt straff finns inga tvivel om och jag kan bara se en anledning till det och det är för att kunna börja på ny kula sedan när han väl kommer ut. Annars hade han ju kunnat stanna kvar i Thailand och struntat i straffet-Håll en hövlig ton (i den mån det är möjligt!)
-Konstruktiv kritik är välkommet. Dock inte i form av "Du är dum i huvudet"...
-Tryck till på knappen vetja ---> bloglovin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>