Konst i all ära…

Konst i all ära men att någon betalar kring 800 miljoner kronor för en tavla känns…sjukt. Det var alltså Edvard Munchs Skriet som klubbades för det på Sotheby’s och den blev därmed den dyraste som någonsin sålts på en auktion.

Jag fattar inte varför just den tavlan är så känd för nog tycker jag han målat andra som är betydligt snyggare men jag förmodar att det handlar om något djupt som vi vanliga människor inte begriper sig på.

Nåja min tavla har väl eehhh….ett visst djup också? Den lämnade jag åt F alldeles gratis förresten.

Skämt åsido, men Tobias Dahmm är vad jag kallar duktig konstnär (gå in på hans blogg och titta). Han har en gåva. Han gör något inte alla kan göra. Jag hittade honom för 1-2 år sedan efter att han kommenterat här och jag fattade faktiskt inte om bilderna på hans blogg var målade tavlor eller foton. Han är extremt duktig på porträtt och han är bara 22 år.  Den här tavlan har han målat tex

Okej, jag är inte så road av all slags konst. Jag har svårt att se det otroliga i tex Bengt Lindströms tavlor. Som denna tex, det är något som vilken människa som helst skulle kunna kladda ihop, men nu är det Bengt som gjort det och därför kan folk se “ett djup, en känsla, drama, bla bla”. Jag hade faktiskt en tavla av Bengt Lindström, jag fick den för mamma kände honom. Den skänkte jag dock till ett lotteri där pengarna skulle gå till ett projekt för missbrukare. Så impad var jag. Jag hänger inte upp en tavla jag tycker är ful på väggen helt enkelt. Oavsett om konstnären heter Bengt eller Edvard. Faktiskt.

GP, AB, SvD, Sveriges radio

This entry was posted in Lite av varje and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

<----Välj en bildfil (JPG)