Grov barnvåldtäkt och lite annat…

En man i 70- årsåldern samt en 17-årig pojke sitter anhållna i Sundsvall för grov våldtäkt mot barn samt medhjälp till grov våldtäkt mot barn. Offret är en 14-årig pojke.  Två andra tonårspojkar är också misstänkta men släppta pga sin låga ålder, den yngsta är 13 år. Det är 13-åringen och 17-åringen som är misstänkta huvudmän, gubben och 15-åringen är misstänkta för medhjälp.  Brottet begicks i mannens bostad utanför Sundsvall och de misstänkta ska ha hållit fast offret och sedan förgripit sig på honom och det ska finnas teknisk bevisning. Förmodligen då film eller foto. Brottet uppdagades under en annan polisutredning så det är inte offret själv som polisanmält det hela. Från Dagbladet:

70-åringen är en välkänd profil och har gjort sig själv till talesman för utsatta ungdomar. Hans hem har varit en samlingsplats för unga.
– Hans målgrupp har varit ungdomar från trassliga för­hållanden, säger kammaråklagare Jens Göransson.

Och apropå välkända profiler i Sundsvallstrakten som “hjälper” utsatta ungdomar så tänkte jag ta upp Stig Kvarnström i Matfors (det ligger utanför Sundsvall för den som inte vet). Det är en person jag känt till några år . Han är en man på 75 år som i stort sett bara umgås med ungdomar mellan 12-20 år. Han är pensionerad distriktssköterska. Han talar gärna om hur dåliga alla andra vuxna är och att det bara är han som förstår ungdomarna. Han gillar också att prata om vackra unga kroppar och att han älskar de unga. Ungdomarna brukar få sova hos honom eller bara sitta och hänga i hans lya. Ja eller bada där om dom vill. Det har varit så i flera år och han är välkänd. På sin Facebook har han 300 ungdomar som vänner. Han har lagt sig till med ett riktigt ungdomligt prat också. Det är mycket snack om att ”strypa” och ”döda” , ”Fett grymt” och ”Chill”.

I sin kamp för ungdomar har Stig gripits för hot mot tjänsteman efter att ha levt fan på en vårdcentral (givetvis i syfte att hjälpa en ungdom). En annan gång kedjade han fast sig i arbetsmarknad ungas lokaler så polisen fick komma dit. Det låter ju som en helyllegubbe, eller hur ? Att kämpa så för andras barn och unga är ju beundransvärt må jag säga.

Eller hur var det nu då?

Eller…om man kollar lite närmare, hur ser det ut då? Vi kollar in lite av vad han skriver på sin Facebook (Jag har tagit bort namnen):

Nu händer det mycket orkar inte skvallra om det. Jag ligger i krig med många här i Matfors. Orkar inte skriva om alt. Lärt snoris vad romantik är fisk ge en ros till två urvackra töser. jag tvingade dem. XX och de andra är dåliga på att älska. Inte knulla . Fett jag lever.
Tre älskade ungtuppar här XX , NN och DD plus en drös med andra och XX badar med YY Båda har ursnugga kroppar. Nu märker jag hur grymt ful jag är. Alla var rädd om er ungdom. Chill ♥
KUNG KUNG KUNG Norrlands glinen hjälper varandra = EMPATI.Fast jag ska strypa  XX, NN och DD långsamt. Fett men skönt.Aa aa det går snart för mig.Chill.♥ ♥
Blir väkt kl. 02 30.Trode att detvar som vanligt en unge som skulle sova över. Men där står en norrläning med en go hund. Önskar snacka med mig, Han vill säga att folk hatar mig i Matfors och jag är pedofil bög. Bjuder upp killen som såg bra ut ålder kanskr 40 år.Hunden fick vatten.Killen var ärlig och mycket trevlig. Han tog upp en humla på golvet. gav den frihet. Sa inte sitt namn men var mycket trevlig chill
Snart in och träna. Ringer XX. Har som mål att tvåla in pojken i duschen feyy soft. Men det går rykte om att NN ska träna Med DD och PP. Har lust att chilla med XX i duschen. Ska fråga hans pappa först . Aa aa grymt 🙂
XX här med grymt fett urvacker fjortis aa aa kung. Ska fråga om fjortisarna har kondom. Fast så stora kondomer fins nog inte. 7k vackra xoxo;) ♥ ♥ ♥

Det är aningen oroväckande. En 75-åring som låter en massa ungdomar sova och bada där. Som beskriver hur han tänker på deras kroppar. Som inriktar sig på trasiga ungdomar. Som pratar om stora kukar och små bröst. Som kallar sig själv “tarmgosse”. Som totalt hänger ut ungdomarnas och deras föräldrars problem på FB.

Hur tänker föräldrarna ?

Man kan ju förstå att många ungdomar tycker han är häftig. En gammal gubbe som använder tonårsspråk och sätter sig upp mot vuxenvärlden. En schysst gubbe som låter en hänga där. Vissa tycker han är “chill”, andra tycker han är ett äckel. Jag såg ett oroväckande meddelande på Twitter för ett år sedan om Stig. En ung kille från trakten som skrev en sak om Stig och att han inte orkade mer.

Vad som är allra mest häpnadsväckande är hur i helvete föräldrar i Matfors kan tillåta sina ungar att vara där ? Nog måste man väl börja fundera lite när han agerar som han gör? Detta har pågått i flera år och ungdomar har pratat om honom på olika sätt. Att man kan sitta där och supa, att dom stulit av honom, att han är snuskig, att han är häftig etc.

Nå väl. Mitt inlägg började med att en man i 70-årsåldern var anhållen tillsammans med andra ungdomar misstänkt för grov våldtäkt på barn/och medhjälp till detsamma i mannens lägenhet. Jag vet inte hur jag kunde hamna in på Stig. Det beror nog på att både han och den anhållne bor utanför Sundsvall och båda har gjort sig till talesman för ungdomar, samt att båda två har upplåtit sina bostäder åt ungdomar och båda tycka ha ett osunt sätt att umgås med ungdomar….
Men får jag gissa så kommer det dyka upp fler ungdomar som utsatts på olika sätt.

AB, DN, SvD

Det här inlägget postades i Brott & Straff och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.