Stig begärd häktad för medhjälp till grov våldtäkt mot barn

Jag hade visst rätt i mina misstankar att Stig Kvarnström var inblandad i våldtäktsmålet i Matfors. Han är nu begärd häktad och rubriceringen är medhjälp till grov våldtäkt mot barn . Och precis som jag skrev igår så har det nu dykt upp nya anmälningar om sexuellt ofredande. Det är de misstänkta pojkarna som uppgett under förhör att Stig tafsat på dem under 2,5 år vilket inte känns så förvånande. Men så tänker jag att om de hellre är hos Stig som tafsar på dom, vore det inte läge att socialtjänsten utreder hemförhållandena då?

[heading style=”1″]Att inte kunna skilja på rätt och fel[/heading]

Men se scenariot: En mängd tonåringar som tycker det är kanon att de får hänga och supa hos Stig. Stig bjuder på pizza, han låter dom göra lite som dom vill. Av erfarenhet så vet vi ju hur drevet kan gå om någon ungdom skulle ha anmält honom för ev övergrepp. Den personen skulle ju då ha förstört dessa möjligheter att få hänga där och förmodligen fått en massa ungdomar emot sig, och det är inte lätt i en håla som Matfors. Alltså håller man käft för att inte förstöra och få polarna emot sig.

Dagen innan detta med pojken hände så var det fest i Matfors och massor av ungdomar var på plats. En 13-årig flicka uppgav att hon blivit våldtagen av en 15-årig pojke. Han anhölls men släpptes då ett vittne sagt att det handlade om frivilligt sex. Flickan sa att vittnet inte ens befunnit sig på plats men ord stod mot ord och fallet lades nedBåde den 15-årige misstänkte i det fallet och det 17-åriga vittnet, är nu misstänkta i detta fall. Enligt ST har flickan efter detta drabbats av smutskastningskampanj på nätet med svartmålning och kränkningar, något som pågår än idag. Vi har sett samma scenario tidigare och vet hur skitigt det kan bli. Hon har förmodligen fått veta vilken hora hon är och att hon borde dödas. Men visst måste man ha en otrolig otur om man två gånger inom loppet av ett dygn anses ha begått våldtäkter men är helt oskyldig.

[heading style=”1″]Gnäll på föräldrarna, inte myndigheterna[/heading]

Många har kritiserat polis och socialtjänst för att de inte agerat trots alla rykten och vetskapen om hans intresse för smågrabbar och tjejer. Men vad ska dom göra? Man kan inte  agera förrän ett brott begåtts. Däremot har föräldrarna makten att agera. Det är de som har makten att stoppa sina ungar från att gå dit. Men uppenbarligen finns ett stort antal föräldrar i Matfors som tycker det är perfekt att ha Stig som någon slags barnvakt. Där skulle socialtjänsten klivit in och satt lite press på föräldrarna, det är det enda de kunnat göra.

[pullquote align=”left”]– För några år sedan var han till oss (fritidsgården, min anm,) och presenterade sig, och började prata om att han ­masserade unga pojkar. Han var mycket osammanhängande och gav inte alls något bra intryck, säger föreståndaren.[/pullquote] Skola och fritidsgård har alltså reagerat under en längre tid. De har pratat med honom om hur han skriver på Facebook men då har han blivit aggressiv. Skolan fick ringa polis när han försökte arrangera en flaggmanifestation trots att de bad honom lämna området. Det är alltså inte så att han varit okänd för befolkningen i Matfors och jag blir bara förbannad när jag tänker på de föräldrar som låtit ungarna häcka där. Vad är det, några inavlade jävla stoll?

 

[heading style=”1″]Matfors har uppmärksammats[/heading]

En person som känner Stig och hävdar att varken den 13-åriga flickan våldtogs eller att det är en våldtäkt som nu skett skriver på Flashback. Han menar att det inte begåtts någon våldtäkt utan det som skett är att de skojbråkat och att offret varit med på det men att man sedan tar en fjärrkontroll och trycker mot baken på offret och han börjar då gråta. Personen som säger sig ha sett filmen påstår också att kläderna är på  och att det inte har något med sexuella övergrepp att göra. Åklagaren säger så här:

I sociala medier har ryktet redan börjat spridas att alla på filmen är påklädda, och att det inte rör sig om sex. Det tillbakavisas med eftertryck av åklagaren.

– Det är mycket tydligt att detta är ett sexualbrott. Det råder ingen som helst tvekan om att offret tvingades till sexuella handlingar, säger Jens Göransson.

Fattar dom inte eller är det normalt för dom? Filmen som togs på detta har också valsat runt bland ungdomarna, alltså ytterligare en kränkning. Att offret och en av de misstänkta fortfarande är kompisar enligt denne person säger inte ett skit. I en håla som Matfors är det inte alldeles enkelt att göra sig osams med någon. Och hur mycket polare är man om man visar runt en sån film ?  Men Matfors har också uppmärksammats en hel del de sista åren då många kritiserat föräldrar att inte hålla reda på ungarna som drar runt byn och super, håller på med droger osv.

Stig tiger i förhören. Om han inte ansett att några oegentligheter förekommit hade det ju varit väldigt enkelt att bara säga att “ Grabbarna skojade och det gick lite överstyr”, men han tiger och jag kan bara tolka det som att han är medveten om att det är fel. Jag hoppas nu föräldrarna i Matfors har vett att prata med sina ungar både om detta och om flickan som uppgav att hon våldtagits. Att varken pojken eller flickan ska behöva ta emot en massa skit. Men något säger mig att det finns ett antal vettiga föräldrar men en hel del Red necks….

Och för den som undrar: Nej jag har inga betänkligheter att skriva ut Stigs namn. Han har varit offentlig länge i media som talesman för ungdomar. Han har uppgett sig hjälpa dom och stå på deras sida. Visar det sig att media har fört ut en icke fullständig bild av honom så ser jag inte problemet att göra det.

AB, Expressen

 

This entry was posted in Brott & Straff and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


<----Välj en bildfil (JPG)