Äntligen en igelkott

Jag blev så glad när Tony och jag var på kvällsprommis. För första gången på typ hundra år såg jag en igelkott och jag älskar igelkottar. Jag såg en snabb skymt av en när vi precis flyttat in i huset, men det var så mörkt då. Sen har jag sett en del överkörda. När jag var liten fanns det jättemycket igelkottar och jag minns vi  hade en vi brukade ge mjölk. Men sist jag såg en riktigt var nog för ca 20 år sedan då jag räddade en från en parkering, jag lyfta bara upp den och tog den till skogsdungen och den slickade mig på handen. Jag tror dom fasiken är utrotade i mellansverige.

Men nu fick jag äntligen se en på riktigt igen. Dom är så himla gulliga. Grejen var att jag hade inga glasögon på mig och tyckte det var en lövhög som Tony gick fram och luktade på men när lövhögen rörde på sig så såg jag vad det var. Tony blev skiträdd men sedan blev han glad och ville leka. Men jag satte fast honom en bit bort så jag kunde gå tillbaka och fota. Tyvärr hade jag bara mobilkameran annars hade jag kommit närmare, men nu fräste han åt mig när jag kom för nära Ler

 

IMAG0954

IMAG0957

IMAG0960

Det här inlägget postades i Livet hos oss och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.