Sexistisk reklam

I bland blir jag bara trött på den överdrivna fixeringen vid att se sexuella budskap i ta mej fan allt. Om jag ser en kvinnomun med röda läppar som omsluter en korv med bröd så är inte det första jag tänker på en avsugning av ett manligt kön. Jag ser korven, alltså en varmkorv med bröd. Tänker ni automatiskt på en avsugning när ni ser detta?

Nå väl Gudrun Schyman tycker den är sexistisk och förskräcklig, likaså Simrishamns kommun och kommunens genuspedagog Britten Dehlin som flyger i taket och tycker att den exponeras på en plats där det är många barn och ungdomar. Jo dom tänker säkert sexuella tankar direkt när dom ser den, blir liksom utsatta för sexuellt ofredande av bilden.

1

Tänker ni på kvinnans hål i de nedre regionerna när ni ser denna reklam också ? Det fanns i alla fall folk som gjorde det och den anmäldes för att vara sexistisk.

2

Här kan vi snacka sexistisk reklam.

3447786819.jpg

Eller här

Eller här. Denna fälldes dock inte av reklamombudsmannen då det kan anses vara nödvändigt att visa avklädda bilder när man gör reklam för hudnära produkter. Jo man brukar ju alltid ligga inoljad och naken med särade ben när man tar på sig parfym….

Den här bilden fälldes däremot eftersom “Genom att kvinnorna förefaller avklädda på överkroppen samt valet av pose framställs kvinnorna i annonserna som rena sexobjekt på ett sätt som kan anses kränkande för kvinnor i allmänhet. Detta är särskilt tydligt i kontrast mot den enda anmälda bilden som visar en man, där endast en del av mannens ansikte syns.”. Ja där ser man.

http://www.reklamombudsmannen.org/media/uttalanden/dentalmindstor.jpg

Ibland undrar jag hur mycket sex folket som anmäler vissa reklamer har i huvudet. Om man associerar osthål till ett kön då har man problem anser jag. Korvbilden kan man förvisso associera till en avsugning om tanken liksom far förbi i skallen precis som att man kan associera en bild på en välsminkad kvinna som suger på en isglass till det…om man vill.

Här är en neutral bild på en korvätande Siv Malmqvist som jag hittade här. Den är inte sexistisk eftersom hon drar upp läpparna och liksom biter. Det gör man ju inte på en snopp så det kan ju inte misstolkas. Fast jag tänker direkt på John Bobbit när jag ser den så det är lite snoppkänsla  över även denna bild anser jag.

 Siw Malmkvist äter korv hos Ingvar - och gör reklam för Slottssenap.

Det här inlägget postades i Lite av varje och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.