Annelie Babitz kör med hot och härskarteknik

Den 3 maj skrev jag ett bemötande av Annelie Babitz  debattartikel i Aftonbladet. Ett tips är att läsa hennes debattartikel och mitt bemötande för att hänga med i nedanstående. Hur som helst, det var inget hotfullt, hatiskt eller elakt. Ett bemötande helt enkelt där jag ansåg att man inte kunde jämföra den könsstympning som sker i Afrika med den intimkirurgi som görs i Sverige och att jag är trött på att allt ska skyllas på ”det patriarkala samhället”.

Så vem är Annelie Babitz ?
Här slutar allmän väg-Annelie BabitzAnnelie Babitz är journalist krönikör, och författare. Jag vet inte varför det står vid den nya boken som ska komma i höst att hon är debutant då det verkar som hon skrev en bok redan 1997 som hette ”Här slutar allmän väg”. Men den boken ser bara ut att vara på 47 sidor. Nå väl, hon har i alla fall skrivit krönikor och små artiklar i Aftonbladet, Amelia, GP, Tidningen kulturen, Journalisten mm.

Förutom det är hon också som hon kallar sig själv “Den blodrytande ninjafeministen” . Något som hon skrivit en del om är förstås då det patriarkala samhället och hur det kontrollerar och styr kvinnorna på olika sätt. Inte minst hur kvinnor och deras kön ska se ut.

Citat från Aftonbladet debatt: Att se ut som en liten flicka – baby­len och helt utan könshår och inre blygdläppar som hänger ner en aning – ja, det är så vårt patriarkala samhälle bestämt att jag ska se ut där nere.

Citat från krönika i Aftonbladet:Va fan är det som ger män rätt att bedöma en kvinna?

Ingress Amelia: Journalisten och författaren Annelie Babitz har tröttnat på den patriarkala synen på kvinnans kön.

Jag har hävdat och fortsätter hävda att det är kvinnor själva som är snabbast att kritisera andra kvinnors utseende och kroppar. Det finns män som gör det också, precis som det finns kvinnor som kritiserar “lönnfeta, orakade, slabbiga” män. Annelie Babitz själv säger tex i en krönika att hon inte vill ha män med “små kukar”, svårt att veta om hon försöker sig på lite satir dock. Det har dock föga med matriarkata eller patriarkata samhällen att göra. Det handlar om enskilda individer som har åsikter.

Annelie Babitz går till mailattack

Nå väl. Häromdagen fick jag ett mail av en person som säger sig vara Annelie Babitz. Det finns ingen som helst anledning att betvivla det av olika skäl :

Hej.

Jag har en vän som googlade mitt namn häromdagen och fann att du lägger upp ganska stötande bilder på kvinnokön i samband med mitt namn. Du får gärna anse vad du vill om mina krönikor eller mitt sätt att skriva men när det kommer till bilder så blir det liksom en helt annan historia. Tänker i veckan göra en polisanmälan mot näthatare av kvinnliga skribenter och där kommer bla du in genom de bilder du lagt upp. Vill genom detta mejl ge dig en möjlighet att ta bort dessa bilder innan jag gör min polisanmälan i morgon.

Vänligen Annelie Babitz

Vad ska man säga (tänk att det alltid är en ”vän” som googlar andras namn..) Det är tragiskt att vare sig Annelie Babitz vän eller hon själv tycks förstå att jag knappast styr Google? Så för att Google väljer att koppla en bild till hennes namn så ska jag alltså anmälas för att jag är en “näthatare av kvinnliga skribenter”. Jag tänkte att hon får väl göra en anmälan då så får polisen förklara för henne hur det fungerar på internet och att jag verkligen inte begått någon form av brott. Jag besvarade det inte ens för det var så dumt.

Men då flippade hon ur fullständigt dagen efter och jag fick följande mail:

Har inte hunnit göra någon polisanmälan än men ska göra det imorgon. Är det din äckliga fitta som du lagt upp en bild på? Som kopplas till mitt namn. Men som man ser kommer från dig då man klickar på länken? Ick i feel sick. Du måste ju vara riktigt sjuk. En person som du hör ju hemma i en madrasserad cell på någon vårdinstitution. Tror faktiskt jag ska skriva en krönika om just dig. Det är ganska intressant med sjuka näthatare som dig. Kommer lämna ut dig totalt så sluta med din jävla skit din tragiska människa!

Här gör hon alltså precis det hon beskyller det “patriarkala samhället” att stå för. I ett och samma mail så lägger hon en värdering i hur en kvinnas kön ser ut, hon använder härskarteknik och menar att jag skulle vara mentalsjuk och inte minst hotar hon mig med att hänga ut mig i en tidningskrönika (ja appropå näthatare av kvinnliga skribenter). Och jag ställer mig då förstås frågan: Vad tycker Annelie Babitz att det var för äckligt med “fittan” jag visade upp, det är ett vanligt kvinnokön? Ett kvinnokön som förvisso genomgått intimkirurgi. Kanske för att kvinnan i fråga hade obehag av det rent fysiskt eller kanske för att någon annan sagt just det Annelie sa, att det var en “äcklig fitta”. Är det vad dagens feminister står för, en slipad yta där man säger de korrekta sakerna och är alla kvinnors försvarare men där man bakom “stängda dörrar” är de som är snabbast av alla att hoppa på andra kvinnor?

Jag svarade inte på det mailet heller. Jag menar, vad ska man säga? Men Annelie var inte färdig där heller utan timmen efter så kommer nästa mail:

Vad polisen gör imorgon när jag anmäler dig är att ta reda på din ip adress, alltså får jag reda på vem du är, var du bor, vad du har för familj osv. Du kommer att få böter ev fängelse för att du kopplar den bilden till mitt namn. Vill du verkligen det? Fattar du inte att det handlar om förtal. Tänk efter… Är det verkligen värt det… Att göra så sjuka saker som du gör.

Härskarteknik och hot
1Okej, Annelie ska få reda på (av polisen) vad jag heter, var jag bor och vad jag har för familj. Det kan hon få av mig om  hon bara frågar för av polisen lär hon knappast få det. Frågan är ju då förstås vad hon ska göra med de uppgifterna. Vad kan hon rimligen ha för intresse av min familj eller var jag bor? Otvetydigt ett förtäckt hot alltså.

Så “feministen” Annelie Babitz hann med ännu ett hot. Men hade Annelie Babitz haft minsta kännedom om mig så hade hon vetat att den här typen av hot knappast går hem hos mig. Tvärtom. Jag rent av avskyr människor som hotar andra oavsett om det är kvinnor eller män. Det värsta är väl att hon är en journalist som har förmånen att få skriva krönikor i olika mer eller mindre stora tidningar och hotar att använda den makten till att hänga ut en person för att hon inte förstår hur internet fungerar.

Det blev några mail till också med samma tugg typ “ Jag är journalist, jag är den som blir publicerad inte du, jag ska hänga ut dig och din familj i media. Jag vet vad du heter nu och var du bor bla bla bla”. Detta är givetvis anmält till YEN, för det är fan i mig inte rimligt att en journalist ska använda sin ”förmån” att publiceras i pappersmedia till att bedriva privata vendettor. Dom ska definitivt inte hota med uthängningar av människor som absolut inte har med saken att göra (min familj). Sedan kan man tycka att en journalist borde vara aningen allmänbildad och veta hur internet fungerar och att det således är Google hon får ge sig på, inte mig.

Att stå upp för sig själv och andra. På riktigt
Som kvinna så tycker jag förstås det är viktigt att varken jag eller andra kvinnor tar vad skit som helst. Att vi står upp emot härskartekniker och hot. Att vi inte accepterar att våra kön kallas för äckliga fittor. Så jag kommer förstås inte heller att lägga mig för Annelie Babitz härskarteknik, inte heller kommer jag acceptera hennes hot och jag tar tydligt avstånd från att kalla kvinnokön för äckliga fittor.

För tydlighetens skull så ska jag väl säga att män inte heller ska acceptera något av ovanstående, men det torde väl vara självklart. Hade hon varit 13 år med allt vad det innebär av ännu icke färdigutvecklade hjärnor osv så hade jag kunnat ha överseende, men hon är 43 och får utrymme att sprida sina budskap i media och då förväntar man sig en viss tankeförmåga.

Nåväl man kanske inte kan förvänta sig annat av en kvinna som jämför en av sina”bästa väninnor” med en uppblåsbar docka som har ”tom blick, gapande mun och bara väntar”. Är detta dagens feminism, att lägga värderingar i utseendet på kvinnliga kön, racka ner på sina kvinnliga vänners utseende och val, köra med hot och härskarteknik, ja då är jag förbannat glad att jag inte är feminist. Däremot kan jag se det som tragiskt för den verkliga feminismen att dessa fejkfeminister tagit över så totalt så ordet feminism har tappat sin verkliga betydelse. Det är på tiden att några äkta feminister tar tillbaka den platsen nu tycker jag och att dessa uppmärksamhetssökande kvinnor får kalla sig för något annat.

Bakom den nakna huden-Annelie BabitzFör övrigt så kommer Annelie Babitz bok ”Bakom den nakna huden: En berättelse om avklädning” ut i höst. Det är en bok där hon berättar om sin tid inom stripteasens värld. Den kanske kan vara intressant. Om inte annat så kanske hennes tid i den världen är förklaringen till hennes användande av könsord som ”fitta” och hennes hotfulla ton. Vad vet jag.

Och bara för att få det sagt: Hade Annelie Babitz gjort som en sansad vuxen person gjort och helt enkelt skrivit ”Hej. Det är så här att mitt namn kopplas av någon anledning till en bild av ett kön och det är otrevligt. Finns det något vi kan göra för att ändra det”, ja då hade jag förstås gjort vad jag kunnat för att hjälpa henne. Då hade jag lugnt och sansat förklarat för henne att hon kan prova kontakta Google och begära att de tar bort bilden vid en sökning på hennes namn. Att jag inte på något sätt taggat vare sig bild eller inlägg med hennes namn och således är helt oskyldig till att Google gjort den kopplingen. Så hade hon haft minsta uns av folkvett så hade detta inlägg aldrig skrivits.

Det kan tänkas att honär den som blir publicerad” medan jag bara är ”en liten råtta utan liv”, men den lilla råttan hamnar likväl högst upp vid en namnsökning på Google och har således möjligheten att ge alla en chans att se vad som verkligen döljer sig bakom den blodrytande ninjafeministens fasad. Nämligen en person som inte är det minsta feministisk utan kör med allt som hon anklagar det ”patriarkala samhället för” , nämligen att värdera kvinnokön, kalla kvinnokön för äcklig fitta, köra med härskarteknik och hot. Det är fan i mig ynkligt av en vuxen människa att inte ta reda på hur saker och ting fungerar innan man flippar ur fullständigt, än mer ynkligt är det att hota med att dra in någons familj. Jag menar vad ska min ev familj kunna göra åt vad jag skriver och inte? Hur idiotiskt vore det inte om jag anklagade hennes familj för hennes minst sagt otrevliga mail? Herregud vad trött jag blir på folk ibland…

Här är en intervju med Annelie Batitz. Även DN publicerar intervjun. Och GD.

Måste tillägga att det hon säger ang ”Förutsättningen för striptease är att patriarkatet tror att tjejerna är knarkare och horor som finns där för att bli exploaterade. är så jävla dumt (även det).

Allvarligt, hur många män tänker att ”Läckert, ikväll ska jag betala för att titta på nerknarkade horor” och hur många tänker ”Ikväll ska jag kolla på lite läckra tjejer” ? Och det är väl klart att tjejerna finns där för att bli exploaterade, de är strippor, de lever på att exploatera sig själva (inget fel med det dock) , det är det dom tjänar pengar på. Ännu ett sånt här illfult försök att lasta över allt på männen. För det är väl trots allt så att fanns det inte tjejer som ville strippa så skulle inte männen ha några strippklubbar att gå på. Så lite ansvar för exploateringen bör väl tjejerna ta på sig själva också?

 Fortsättning på Babitzgate här ( Annelie Babitz ges utrymme att ljuga i GP)och här (När en journalist i sin yrkesroll bedriver privata vendettor).

This entry was posted in Kändisar och Nöjen, Stollar på nätet and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Annelie Babitz kör med hot och härskarteknik

  1. Pingback: Hotande kvinnor har fri lejd | hexanmexan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

<----Välj en bildfil (JPG)