Var mordet i Sundsvall en olyckshändelse?

Jag skrev ju för en tid sedan att en gammal arbetskamrat till mig tycktes ha blivit mördad i Sundsvall. Nu har polisen gått ut med att de avskriver det hela som olycksfall. Anledningen till detta är flera. De har inte hittat spår efter någon annan person, de har inte hittat några avvärjningsskador, inget motiv och ingen misstänkt. Man tror att kvinnan skadade sig i garaget, försökte ta sig in i huset för att ringa 112 men att hon var för skadad för att klara av det. Man gjorde en förnyad undersökning av skadan på rättsmedicinalverket den 14 augusti och konstaterade då att skadan sannolikt orsakats av en olyckshändelse.

Skadan ska ha funnits i nedre delen av buken och liknat en stickskada. Det innebär att hon då skulle ha snubblat/ramlat mot något som ändå stått så stadigt att det stått fast trots att en fullvuxen människa ramlade på det. Det har alltså inte vikit sig.

Okej det är väl inte alls orimligt. Men det jag tycker känns otillfredsställande är att de inte heller hittat vad det är hon skadat sig på. Detta förklarar man med att någon av de lösspringande hundarna (hon hade flera hundar) kunnat dra iväg med föremålet. Det är väl heller inte omöjligt, men av någon anledning känns det inte bra. Om någon av hundarna dragit iväg med vad man får förmoda ett blodigt föremål så tycker man att polisens spårhundar borde hittat det. Hundarna har knappast sprungit flera mil med “saken” då det inte dröjde så länge innan polis var på plats.

Sen vet jag inte men om en älskad matte ligger svårt skadad/död, borde inte hundarna vanka omkring i närheten då, hundar brukar ju vara väldigt måna om att stanna i närheten av en sjuk/skadad matte/husse. Jag förmodar att polisen är bättre på detta än jag, men ibland får man en sån här känsla av att man inte är nöjd med svaret. Och det jag inte tycker känns bra är att föremålet som hon skadat sig på inte finns att hitta. Att hundarna kanske sprungit omkring runt huset, traskat lite i skogen osv, visst. Men att de precis då skulle ta med sig det föremålet och bära det så långt från huset att man inte hittar det känns skumt. Sen känns det som sagt konstigt att föremålet skulle ha stått så stumt och fast att det stod kvar trots att en fullvuxen människa ramlade på det, men hundarna ska sen då ha tagit det och stuckit iväg med det. Presskonferens kl 13 idag så kanske kommer mer svar då som skingrar frågetecknen lite.

Det här inlägget postades i Brott & Straff och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.