Kloka citat med inslag av karma

Den kinesiske filosofen Konfucius var synnerligen en klok man. Jag gillar hans citat skarpt.

“Before you embark on a journey of revenge, dig two graves.”

Det är så sant. Det är lätt att få känslan av att vilja hämnas när någon varit dum. Man vill “ge igen”, vara lika dum tillbaka. Men faktiskt så brukar en elak utstuderad hämnd slå tillbaka på ett eller annat sätt. Alltså, ska du hämnas så räkna med att du får skiten tillbaka rakt i ansiktet. Gräv en grav för ditt objekt och en till dig själv. 

                                                  

Jag brukar tänka på det mamma jämt sa när jag var förbannad på någon: “ Ge dom bara tillräckligt med rep så hänger de sig själva till slut”.

Det är också sant. Vissa människor har en förmåga att fortsätta i en evighet att vara utstuderat dumma och elaka mot allt och alla. Det funkar dock bara i en begränsad tid, sedan ser folk att ondskan bara kommer från ett håll och då har personen hängt sig själv . Också mycket klokt citat.

Alltså kan man välja, endera fokuserar man på hämnd och då kan man räkna med att trilla rakt ned i dyngan själv, eller så låter man den andre göra bort sig genom sitt agerande och då går man ren ur det själv. Och när man ser det så då är ju valet ganska enkelt. Det betyder förstås inte att man alltid ska stå som ett mähä och ta vad skit som helst medan man väntar på att personen i fråga ska “hänga sig” själv, man måste förstås agera i vissa situationer. Men man kan göra det på olika sätt.

Nu ska jag inte påstå att jag alltid lyckas följa ovanstående själv, men man kan ju ha det som mål i alla fall. Tänka på det….

This entry was posted in Lite av varje and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

<----Välj en bildfil (JPG)