Ja ungar kan konsten att skrämmas dom…

Sonen höll på att ta död på mig ikväll. Jag ringde honom och frågade om han var på väg hem (från stan) så jag visste om jag skulle låsa eller inte. Jodå han var på väg. Jag frågade om det var kallt (han brukar gå flera kilometer). Nej då, det var 19 grader eftersom han åkte bil. Okej. Det tar ca 7-8 minuter att åka in ifrån stan och hit.

Det är snorhalt idag så jag sa att dom skulle köra försiktigt. När han inte kommit efter en halvtimme började jag jaga upp mig men jag tänkte att, nej jag ska inte ringa. Han är 19 år jag kan inte jaga honom med blåslampa. Dom har säkert stannat och käkat, stött på någon polare eller nåt. När det gått tre kvart började jag bli ännu mer orolig men ringde inte. När det gått en timme och han inte dykt upp  kunde jag inte hålla mig utan ringde. Inget svar!

Då blev jag riktigt orolig. Jag ringde efter en kvart igen men inget svar då heller. Jag var övertygad att dom kört åt helvete bara väntade på att det skulle komma en polis och knacka på och försökte förbereda mig för det värsta. Jag ringde igen efter ännu en kvart men inget svar. Jag sprang här fram och tillbaka som ett stoll, 100% övertygad att något hänt vid det här laget. Så öppnas plötsligt dörren och där står sonen glad i hågen.

Var har du varit ? Varför svarade du inte när jag ringde? Jag har ju sagt att du måste svara på kvällen!! Det tar några minuter att åka från stan nu har det gått nästan två timmar!!!” tjatade jag med behärskad men halvt hysterisk röst.

Ja men vi åkte ju inte från stan, vi åkte från XX (8 mil bort)”

Herregud vad ungar kan skrämma livet ur en, det värsta är att det lär inte spela någon roll om dom är 15 eller 25 år heller, man lär vara lika orolig hela livet för att något ska hända. Jag tänker att när ungdomar är ute och kör i första halkan så är det lätt till att man vill testa lite, sladda runt och kanske tror att man är en stensäker chaffis eftersom man haft körkort i ett halvår. Det händer så jävla mycket olyckor som skadar människor för livet. Jag tror jag ska förbjuda sonen att någonsin åka bil med nån annan än mig. Ja i kväll slog verkligen katastroftankarna till med full kraft kan jag lova!

Det här inlägget postades i Livet hos oss och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.