Sjuka och ”friska” stalkers

Kollade ni på programmet Stalkers igår? Det var ett bra program tycker jag. Det blev väldigt tydligt hur lätt en människa kan bli drabbad av en stalker. Och skrämmande att se hur svårt det är att få hjälp från samhället. Att behöva leva i skräck för en okänd människa. Jag hoppas också nu att alla dessa typer likt Ann Helena Rudberg som sitter på nätet och skriker att de är förföljda för att något bemött deras idiotinlägg slutar gapa och fattar att det är ett hån mot kvinnor som Susanne att ens påstå något sånt. Dom skulle ta mej fan skämmas att jämföra sig med de som är verkligt förföljda.

[heading style=”1″]Sjuka stalkers[/heading]

Det finns olika sorters stalkers. De som är “friska” och de som är sjuka och upplever en massa saker som inte finns i någon annans verklighet än deras egen. Jag hade ju den där Tony som under lång tid levde om här i bloggen. Han som skrev pedofila kommentarer i bloggen konstant, stal min nätidentitet och skrev pedofila kommentarer i andras bloggar med mitt namn . Det var liksom inte ett vanligt nättroll utan det var av annat slag. Stalker vet jag inte om jag ska kalla honom, men han skrev mot min uttryckliga vilja mängder av vidriga kommentarer , tog min identitet, utgav sig för att vara jag, skickade konstiga mail osv så ett slags stalker var han nog. Men jag lyckades med god hjälp av vissa läsare att spåra honom via IP och fick tag på människor som “hade hand om” honom så jag fick stopp på honom i alla fall, så nu är det väl ett år sedan jag såg honom.

Men annars är väl det närmaste jag kommit att en stalker (Lennart Gagerman/Verutschkow) använt min blogg för att förfölja en annan kvinna då. Han skapade förvisso en blogg där han la ut foton på mig och andra men det var mest trams så den såg jag bara till att den stängdes pga brott mot upphovsrätten. Dock är det inte jag som drabbas värst av honom, men han har under lång tid försökt att använda mig som någon slags budbärare till hans maniska förföljelse av kvinnan trots att jag otaliga ggr sagt åt honom att han ska ge sig.

[heading style=”1″]Besatta ex[/heading]

Jag har också haft ett par vänner som varit utsatta. En väninna förföljdes under dryga året av ett ex som kunde lämna tiotals röstmeddelanden på hennes svarare varje dag. Meddelanden om hur han skulle skära av hennes hals, göra hennes ansikte till köttfärs, tända eld på hennes bostad så hon och barnen skulle brinna inne. Råkade nåt av barnen svara telefonen så talade han om att deras mamma var en hora som skulle dö. Han kunde sitta i hennes trapp och vänta på att hon skulle komma ut, stoppade brinnande föremål i brevinkastet. Kom till lekparken om barnen var ute. Slog sig in genom fönstret så hon fick hoppa från balkongen. Polisen var det svårt att få hjälp från. Jag bad en manlig bekant att tala honom “tillrätta” vilket misslyckades. Inte förrän han åkte på en rejäl omgång stryk så fattade han grejen och gav upp efter dryga året av konstanta trakasserier.

En man jag känner hade en besatt kvinna efter sig. Hon ställde till ett helvete för honom på många sätt. Ringde anhöriga, satt i hans trapp, anmälde honom för våldtäkt, fick polisen att bryta sig in hos honom då hon ringt och påstått att han tagit/skulle ta sitt liv. Vi bodde i samma område ett tag också så jag vet mycket väl vem hon är. Media uppmärksammade henne senast när hon ringde polisen och sa att hon hölls fången under pistolhot och hade våldtagits. Insatsstyrkan slog till, men allt var bara påhitt. Hon har under många år anmält olika män för våldtäkt, trakasserat dom och deras familjer, ringt släkt och arbetsgivare osv. Det tragiska är att hon har 7 barn, varav två små bor hemma som jag förstår.

[heading style=”1″]Vad göra ?[/heading]

Det är betydligt svårare att få en icke frisk person att ge sig. Där hjälper varken övertalningsförsök eller en omgång stryk. I deras verklighet så ser det ut på ett visst sätt. Det kan vara som för Susanne i programmet, att mannen trodde de hade ett speciellt förhållande. Att de stod särskilt nära. Han satte henne på piedestal och tolkade in saker i hennes texter, som tex att tre utropstecken betydde “tro, hopp och kärlek”. I hans värld var de nära och hade en slags relation. Jag tror man har två möjligheter med en sjuk stalker. Det är att använda sig av lagen (som inte alltid funkar), eller att göra som jag gjorde, se till att kontakta deras läkare/sjukhus/ vårdgivare, eller i värsta fall att kontakta en nära anhörig för att få hjälp. De vet oftast vad de har för sjukvårdskontakter (de har nästan alltid haft nån kontakt med psykiatrin innan) och kan hjälpa till på så sätt.

Men ingen människa ska behöva stå ut med att någon annan förföljer dom på det sätt programmet visade. Ingen. Och det må låta hårt men jag kan garantera att om någon förföljde mig på det sättet som många i programmet förföljdes, och jag inte fick hjälp från samhället. Ja då tog jag lagen i egna händer kosta vad det kosta ville….

För er som missade programmet igår så finns det att se här, och uppföljningen i Efterlyst special kan ni se här.

Det här inlägget postades i Brott & Straff, Stollar på nätet och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.