Skönt med lyckliga slut, flickan hittad.

Skönt att se att man hittade den nioåriga flickan i Örgryte som försvann på väg till skolan. Ännu en gång var det den ideella organisationen Missing People som lyckades.  En man i 20 års åldern kom bärandes på flickan på samma gata där hon bor. En av sökarna reagerade dels på att ett barn var ute klockan tre på natten och dels på de märkliga kläder barnet hade, stora manskläder. Hon hade också en luva neddragen över ansiktet. Kvinnan konfronterade mannen som hävdade att han och “pojken” varit och delat ut smörgåsar till skallgångskedjan. Kvinnan var fortsatt misstänksam och drog upp luvan för att titta på barnet och såg då att det var den försvunna flickan.

Gruppen omringade mannen så han inte skulle försvinna och polisen tog sedan in honom på förhör. Han är dock nu på morgonen ännu inte delgiven misstanke om brott, men försvinnandet är än så länge rubricerat som människorov. Polisen är förtegen om eventuella skador på flickan och likaså vad hon sagt. Men hon hade enligt sökgruppen varit skrämd och ledsen, men tyst. Mannen gav ett förvirrat intryck men verkade likgiltig och upprepade att han inte gjort något. Kanske är han ännu en av alla dessa människor som psykiatrin inte lyckats fånga upp och hjälpa.

Stackars flicka, 20 timmar var hon borta innan man hittade henne och det är väl sannolikt att hon varit med mannen hela tiden. Så rädd hon måste ha varit. Kanske var han på väg att “lämna tillbaka” henne eftersom hon hittades på gatan där hon bodde. Jag hoppas att han inte gjort henne något, upplevelsen i sig är skrämmande nog.

Men jag måste säga att Missing People imponerar mer och mer på mig. Dels för att de gör detta helt ideellt och dels för att de är duktiga på det dom gör. Som jag vet så har de nu hittat tre personer, Marina Johansson som varit försvunnen i två år, mannen i Billdal och nu flickan. Enligt ordförande i Missing People anmäler sig ungefär en person var 30:e minut som frivillig för skallgång, vilket är otroligt bra. De finns över hela landet och de kan även göra sök på personer som kanske försvunnit frivilligt men som familjerna ändå är oroliga för. Det kan inte polisen göra. Men gott att se att flickan hittats, och jag hoppas att det inte sätter för djupa spår i henne utan att hon hämtar sig med tiden.

Uppdatering: Mannen har nu erkänt att han undanhöll flickan, och den bild man får av mannen genom att läsa lite här och där är väl egentligen att han är en ensam typ som kanske ligger på  en betydligt lägre nivå mentalt än sina jämnåriga.

 

Expressen, DN, AB

Det här inlägget postades i Brott & Straff och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.